Boetelingenraid - 18/7/2021 Semois Valley

Een bangelijke tocht gereden? Of juist niet! De bevoorrading of bepijling die ondermaats was. Laat het je collega bikers weten!

Moderators: Reflex, Angelo., Test team

Plaats reactie
boetraid
Mountainbiker
Berichten: 61
Lid geworden op: wo 10 jun 2015 11:30

Boetelingenraid - 18/7/2021 Semois Valley

Bericht door boetraid »

Don't miss the most thrilling and technical MTB experience in the Belgian Ardennes.

https://www.youtube.com/watch?v=hNx0LKyT6vI

https://www.penitents.be/
boetraid
Mountainbiker
Berichten: 61
Lid geworden op: wo 10 jun 2015 11:30

Re: Boetelingenraid - 18/7/2021 Semois Valley

Bericht door boetraid »

De online-inschrijving wordt gesloten op vrijdag 9 juli om middernacht.
Inschrijvingen ter plaatse zijn alleen mogelijk voor de lustochten en zullen met 2€ worden verhoogd, behalve voor de 34 km.
https://penitents.be/nl/inschrijving.html

Alle informatie betreffende de starturen en de sluitingstijden van de bevoorradingen vindt u voortaan op onze website: https://penitents.be/.../praktische.../tijdschema.html
boetraid
Mountainbiker
Berichten: 61
Lid geworden op: wo 10 jun 2015 11:30

Re: Boetelingenraid - 18/7/2021 Semois Valley

Bericht door boetraid »

Het grote boek van de RdP 2021 is afgesloten na een editie die zeker in de annalen zal blijven staan door al wat wij meegemaakt hebben.

Wij gaan niet alle valkuilen opsommen die wij moesten overwinnen om u een evenement aan te bieden dat zijn reputatie waardig is. Afgezien van de weeromstandigheden die ons dwongen een aantal zeer mooie secties te schrappen waar wij veel tijd aan besteden om ze klaar te maken. Wij hebben ook kunnen vaststellen dat de menselijke domheid geen grenzen kent gezien het verwijderen of het omdraaien van een groot aantal pijlen, sommigen omgeleid in de richting van een ravijn.

Wat de parcours betreft, zal deze editie de geschiedenis van de RdP ingaan als de zwaarste op fyziek en technisch vlak. Na lang te aarzelen hadden we uiteindelijk besloten om jullie enkele prachtige maar erg (te) moeilijke tracks te laten ontdekken. Namelijk de bergkammen van Frahan die een overzet van ongeveer 250 m tot aan het Montragu kasteel vereiste of de Turbutiri GR met zijn verkantingen. Op deze single was een tweede boom omgevallen nadat het spoor werd aangelegd waardoor dit gedeelte nog moeilijker werd. Deze twee tracks vergden enorm veel energie van de deelnemers en bedierven waarschijnlijk hun plezier voor de rest van het parcours. Wij beloven dit te onthouden voor volgend jaar.

Wij wilden ook de site van het kasteel van Herbeumont in de kijker te zetten door er het basiskamp te installeren. Het is een prachtige locatie maar wat een gedoe om er de logistiek te installeren en voor de deelnemers was deze laatste klim ongetwijfeld de genadeslag. Kortom, ook dit is niet voor herhaling vatbaar.

Wij wensen de 661 deelnemers bedanken die ons hebben vertrouwd en hebben geen woorden om onze bewondering uit te drukken voor de finishers van de raids en, meer in het bijzonder, van de Black Track met zijn 140 km en 4300 m hoogtemeters. 90 zijn gestart, een tiental maar hebben de eindstreep gehaald. Een dikke proficiat aan Denis Gevers uit Chaumont-Gistoux, eerste finisher in een tijd van 9.55 uur. Respect man.

Tot slot willen wij uit de grond van ons hart alle vrijwilligers bedanken dankzij wie deze editie weer een succes was. Zonder hen, zijn we niets.
berdunnor
Mountainbiker
Berichten: 73
Lid geworden op: do 25 nov 2010 20:00
Locatie: Cube Ltd Comp
Contacteer:

Re: Boetelingenraid - 18/7/2021 Semois Valley

Bericht door berdunnor »

Ik was er niet bij, maar vond de vorige edities al legendarisch. Respect voor de deelnemers en finishers, maar ook voor de organisatie, die zoals steeds voor een onvergetelijke ervaring zorgt.
Plaats reactie