Forumoverzicht Bikemogelijkheden Toertochten 16.02.2019 - Anvaing

16.02.2019 - Anvaing

Een bangelijke tocht gereden? Of juist niet! De bevoorrading of bepijling die ondermaats was. Laat het je collega bikers weten!

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht za 16 feb 2019 20:36
Gunther11 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 168
Mijn bike: Specialized Epic HT
Pittig ritje gereden in Anvaing vandaag. Niettegenstaande de organisatie uitkwam van een school een heel mooi parcours gekregen. Na een aanloop van 5 km veldwegen, asfalt en een passage in een mooi kasteeldomein de vlaamse ardennen in gedoken. Daar werden alle mooie stukken meegenomen. verrassend veel offroad en een mooie opvolging van bos en heuvels. Veel stukken van de herder destijds. Parcours lag er goed bij maar af en toe hele zware stukken modder en glijwerk. Na de donkere en natte wintermaanden niet abnormaal. Na 20 km een mooie bevoorrading in het bos. Daarna het zwaarste stuk van de rit. Heel wat klimwerk, Hubermontbos en alle stukken daarrond voor de wielen gekregen. En ze gaan hier niets uit de weg. Hier en daar wel stukken die niet te rijden waren door sporen van traktoren die diep uitgespit waren. Maar wat bagger en loopwerk, daar kom je hard van. Soit grotendeels was alles goed te rijden. 80% heel vlot te rijden. De rest was voor de geest te sterken en de spieren te laten werken. Voor de tweede bevoorrading een ander offroad stuk bergop genomen die vlotter te rijden was dan het parcours. Lange scherpe klim offroad. Na 45 km terug bij de bevoorrading. Bijtanken voor de laatste 7 km naar Anvaing. Voornamelijk asfalt en hier en daar nog een stuk off road. Uiteindelijk 52 km op de teller en een dikke 830 hm. Bizar dat hier weinig over te vinden is op het forum. Toch een heel goede rit volgens mij. Love these rides. Het MTB seizoen is officieel begonnen.

Bericht za 16 feb 2019 21:20
Fritsie Mountainbiker

Berichten: 1373
Mijn bike: Trek
Deze tocht laten liggen en geopteerd voor Dikkebus. Bois d'Hubermont in de winter (met gelukkig een vrij droge week laatste week) is me toch iets te vroeg. Maar ik kan me voorstellen dat sommigen dit zien als een prima training en op sommige stukken nog kunnen rijden wanneer het voor mij een wandeltocht wordt.

Bericht zo 17 feb 2019 09:59
barty Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 548
Mijn bike: Niner RDO, custom
Gisteren ook mogen genieten van deze tocht. Ik was in het gezelschap van 2 compagnons ... Peter en Peter.
De ene Peter was op het lumineuze idee gekomen om de tt van Anvaing uit te kiezen als zijn tweede toertocht ooit...Hij zal het nooit meer vergeten..
Enorm genoten van dit schitterende voorjaarsweer en zeer mooie omgeving. Ik denk 3x te voet te hebben gestaan maar dat kon de pret niet drukken.
Mooie klimmetjes, glijafdalingen. Wat moet een mens nog meer hebben??
Na de rit nog een biertje, een quiche en een stukje pizza naar binnen gewerkt om het plaatje compleet te maken.

Bericht zo 17 feb 2019 10:39
meester biek Mountainbiker

Berichten: 623
Mijn bike: sensa fiori
Fritsie schreef:
Deze tocht laten liggen en geopteerd voor Dikkebus. Bois d'Hubermont in de winter (met gelukkig een vrij droge week laatste week) is me toch iets te vroeg. Maar ik kan me voorstellen dat sommigen dit zien als een prima training en op sommige stukken nog kunnen rijden wanneer het voor mij een wandeltocht wordt.

Van 't zelfste gedacht.

Bericht zo 17 feb 2019 14:17
cowboy peter Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1584
Mijn bike: flash29, epic , synapse
Met de fiets tot in anvaing gereden , en dan de toertocht begonnen. De passage aan chateau d'anvaing, te midden de sneeuwklokjes, fantastisch. Bois d'hubermont was zoals verwacht iets minder goed berijdbaar. Maar geen compromissen, je kreeg alles wat er ligt. Enkel de klim naar de bevoorrading was wandelen, de rest was mits wat doseren en goed kijken vrij goed berijdbaar. Een fantastische streek om te rijden. Dikkebus lag blijkbaar mooi droog, maar kan in parcours absoluut niet de vergelijking met deze doorstaan. Proficiat aan de inrichters.

Bericht zo 17 feb 2019 18:36
sjamabandi Mountainbiker

Berichten: 16
Helemaal eens met vorige reacties. Wat een schitterende streek voor MTB! Spijtig genoeg had ik niet de benen voor deze zware toertocht en was het af en toe wandelen geblazen ... Maar dit is een topstreek voor de ware liefhebber!

Bericht zo 17 feb 2019 23:03
MC Johan Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 599
Mijn bike: Specialized Epic Comp 29" (2014)
Dit was inderdaad een heel sterk parcours, sommige stroken juist niet berijdbaar, maar dat moet je er in die omgeving in de winter bij nemen.
In elk geval genoten van de tocht.

Bericht ma 18 feb 2019 10:38
groovebiker Mountainbiker

Berichten: 3
top TT, uit ervaring weet ik dat deze streek heel wat te bieden heeft, maar de organisatie haalde er ook het maximum uit, met naar schatting in totaal 1,5 u passage in het Bois d'Hubermont.

Heel mooi parcours, een combinatie van (haalbare) technische klims en afdalingen, grootste deel (ook in het bos) trouwens perfect berijdbaar. Hier en daar wat modderstroken maakt het wat technischer en uitdagender, hoort bij de seizoenen :-)

Erg genoten dus van de +- 53 km (en het zonnetje), enige opm. die ik een organisator meegaf is dat 10u wat laat is voor startuur, beloofden ze ook te bekijken.
Al aangestipt voor volgend jaar...


Keer terug naar Toertochten