Forumoverzicht Bikemogelijkheden Permanente routes Herzele - Bloso

Herzele - Bloso

Ben je van plan een route rijden? Problemen gehad met de bewegwijzering? Wat is de moeilijkheidsgraad van het parcours? Hoe ligt de route er bij na regenval?

Moderators: Reflex, ka.dee, Angelo., Test team


Bericht ma 16 mei 2005 08:14
jerommeken Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1790
Mijn bike: Electrified Scalpel

Gezien tijdens de rit van Unitas : een bordje met de aanduiding dat het parkoers van Herzele rechtdoor gaat tot het topje van Berg ten Bever.

Weet iemand meer ?

Bericht ma 16 mei 2005 10:39
Bazeken Mountainbiker

Berichten: 36
Mijn bike: Cannondale RZ140
De pijlkes van Herzele staan er al een paar weken. Weet nie of ze overal al compleet staan. Ik ga ze deze namiddag eens gaan volgen. Als ik het goed heb komt er een blauw en een groen parcours.
Ik veronderstel dat de start aan de sporthal ligt. Het parcours is nog niet officieel geopend.

Bericht ma 16 mei 2005 20:54
Musti Mountainbiker

Berichten: 197
idd, ik verschoot ook toen ik het bordje op de beverberg zag staan. Eerst wilden ze in herzele van geen mountainbikeparcours weten en nu opeens blijkbaar wel.

Mijn pa wist te vertellen dat ze er momenteel nog aan bezig zijn, en dat in principe vrij snel zou moeten afgewerkt zijn. Dus hopelijk voor de zomer...

Bericht di 17 mei 2005 08:19
Bazeken Mountainbiker

Berichten: 36
Mijn bike: Cannondale RZ140
Gisteren dus eens gereden: blauw en groen gevolgd. Bijna alle pijltjes staan er.
Blauw + groen: 44.5 km, 304 hm, AVG 22.8 km/h

Bericht di 17 mei 2005 08:33
jerommeken Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1790
Mijn bike: Electrified Scalpel

Graag meer info. Dank voor de cijferkes maar HOE is het parkoers, langs waar loopt het enz.

Bericht di 17 mei 2005 18:48
Bazeken Mountainbiker

Berichten: 36
Mijn bike: Cannondale RZ140
Route loopt langs de gekende baantjes van de toertochten die in Herzele gereden worden. In de deelgemeenten en in deze volgorde: Herzele, Ressegem,Herzele, Hillegem, St Lievens Esse, Steenhuize, Sint-Antelinks, Woubrechtegem, Herzele. Goede verhouding weg/onverhard. Niet al te veel baantjes van een dal breed.
Vertrek vermoedelijk aan sporthal herzele (stond nog geen plaat), en tweede pijltje ontbreekt: vanaf sporthal na 100 m links inslaan naast nieuw app gebouw.
Dichtste punt tegen Erpe-Mere: Ketegemstraat inrijden vanaf de kamerstraat te Ressegem
Aansluitingen parcours Zottegem en Ninove mogelijk

Bericht vr 20 mei 2005 20:37
jerommeken Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1790
Mijn bike: Electrified Scalpel

Gisteren eerste keer Bloso-parkoers van Herzele gereden - als je van Mere/Aaigem komt is het gemakkelijk om in te pikken aan het kasteel net voor Herzele. Omdat ik mij gisteren nogal mottig voelde door (weeral) een valling, heb ik het bewust heel rustig aan gedaan. En dat moet ook wel want pijltjes hangen er wel maar op sommige plaatsen zijn ze nogal goed gecamoufleerd zodat je echt moet uitkjiken.
@ Bazeken : ben jij niet verkeerd gereden ? Ikke anders wel enkele keren.

Over het parkoers : veel nieuwe baantjes ondekt met dit parkoers. Er zit tamelijk wat reliëf in zonder dat je echt diep moet gaan om hoog te geraken (wow, wat een woordspeling). Wat ik onthou : de open landschappen en het ruimtelijke gevoel dat je ervan krijgt.
Dit nieuwe parkoers is zeer de moeite waard om te ontdekken.

Bericht vr 27 mei 2005 10:55
fieldbiker Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 767
Mijn bike: Canyon CF SLX 9.9
Gisteren vertrokken om de Bloso route van Herzele 's te verkennen, op aanraden van bikemakker Jerommeken. Aangepikt net aan 't kasteel van Herzele en dan maar de blauwe pijltjes gevolgd. De eerste stukken zijn echte vlamstukken, met redelijk wat asfalt en verhard erin. Sommige baantjes zijn tof, maar door het hoge gras moeilijk te berijden. Op een bepaald moment begint de bepijling echt te "sucken". Je moet ogen achter en opzij van je hoofd hebben om ze terug te vinden en volgens mij waren de paaltjes wel echt "geteld" : ze hebben inspanning gedaan om er zo weinig mogelijk neer te moeten zetten (gemeente Herzele ? Hallo ? Is dit een manier om het fietstoerisme/de fietssport te promoten ?) Op een bepaald moment kom je in St-Lievens-Esse dan aan, waar je of keuze hebt tussen een zéér klein baantje rechts, rechtdoor of links ? Waar is het pijltje ?? Dan toch maar rechtdoor het asfaltstuk genomen, wat juist bleek te zijn. Aan de volgende T moet je naar rechts (blauwe pijl), je gaat terug een dubbele macadambaan op in St-Lievens-Esse en dan geen (blauwe) pijlen meer. Een km verder dan toch een groene pijl gevonden, terug de kouters in richting Herzele centrum naar de nieuwe sporthal toe (Hier geen enkel groot bord met info over de Bloso Route). Hier terug bijna verkeerd gereden.
Aan de sporthal (die nieuwe) zijn de pijltjes weer zéér dun gezaaid. Na veel gevloek en frustratie in Herzele de Oudenaardse steenweg opgedraaid richting huis. Dit kon echt beter hoor. De streek is echt mooi (zonder spectaculaire hoogteverschillen), want als je de Patersroute of Egmontroute 's volgt, dan zie je maar hoe mooi deze streek is.

Fieldbiker

Bericht ma 30 mei 2005 09:23
Musti Mountainbiker

Berichten: 197
Naar wat ik gehoord heb was de bepijling nog niet helemaal afgewerkt, misschien daardoor dat er hier en daar nog wat mankementen zijn, nog effe geduld hebben zal de enige oplossing zijn denk ik

Bericht ma 30 mei 2005 17:13
osoc Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 47
Mijn bike: Thompson Athena
Vorige zaterdag heb ik een stukje van de route gefietst. Voor een eerste kennismaking viel het zeer goed mee. Vermoedelijk staan nog niet alle bordjes op de juiste plaats want op een gegeven moment was het juiste spoor zoek.

Volgende

Keer terug naar Permanente routes