Forumoverzicht Productinfo Fietsonderdelen slx remmen, 4 pistons voor 2 pistons achter?

slx remmen, 4 pistons voor 2 pistons achter?

Positieve of negatieve ervaringen met produkt X. Is produkt Y zijn hoge prijs waard, of koop je beter produkt Z. Jouw ervaringen kunnen interessant zijn voor collega bikers.

Moderators: Reflex, Angelo., JanMan


Mister A Mountainbiker

Berichten: 133
Mijn bike: scott scale, canyon AL
Dag,

Op mijn nieuwe commencal meta TR zitten er gewone 2 piston slx remmen. Aangezien ik met die fiets ook naar het bikepark wil dacht ik aan een upgrade naar 4 piston slx remmen (7120). Nu zie ik ook op internet dat er sets worden verkocht met enkel de 4 pistons vooraan en achteraan de 2 pistons. Dus ik vroeg mij af als het een wijze investering zou zijn om enkel een nieuwe 4 piston rem vooraan te kopen. Heeft er iemand ervaring mee? Aan te raden?

dirkdierickx Mountainbiker

Berichten: 205
Mijn bike: Cube Reaction Race / YT Jeffsy 27 AL Comp
op bike-discount zie ik dat het verschil in prijs tussen de 4-2 en 4-4 slechts €20 is, voor dat prijsverschil zou ik gewoon voor de 4-4 gaan.

Erik.B Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1497
Mijn bike: BMC Teamelite 01, massini custom
Vanachter heb je geen 4 zuigers nodig, ik heb altijd met hope remmen gereden met m4 voor en de x2 vanachter en dat voldoet meer dan genoeg. Vanachter 4 zuigers gaat uw wiel alleen maar sneller door slibben.

KrisMaes76 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 765
Mijn bike: Canyon Nerve AL 9.0 Stealth 2014 / Canyon Spectral AL 8.0 Stealth 2016

Kheb ook een tijdje enkel vooraan 4 zuigers gehad (saint remklauw), geeft redelijk wat verschil (daarvoor xt met 2 zuigers).

Een dik half jaar geleden ook achteraan een 4 zuiger remklauw gezet (XT - volgens mij idem als de saint, maar dan met een andere bedrukking). Het geeft wat meer remkracht en iets betere modulatie, maar niet zo een groot verschil als vooraan.
Ik heb deze ombouw gedaan omdat ik voor een andere fiets een remklauw moest hebben, maar als pure upgrade zou ik het niet direct aanraden, toch niet als je vooral korte afdalingen doet

Mister A Mountainbiker

Berichten: 133
Mijn bike: scott scale, canyon AL
Bedankt voor de info! Ik zal enkel de voorrem upgraden...


Keer terug naar Fietsonderdelen