Forumoverzicht All about MTB MTB algemeen Knieproblemen HELP :-(

Knieproblemen HELP :-(

Over alles wat met mountainbike te maken heeft kan je hier je ei kwijt!

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht za 08 feb 2020 09:00
Bossi13 Mountainbiker

Berichten: 137
Hoi mtb'ers,

Ik zit met een vervelend probleem en misschien weet hier iemand goede raad omdat ie zelf, of iemand die hij kent, iets gelijkaardigs heeft meegemaakt.

Vorig jaar heb ik m'n fiets laten afstellen en opmeten bij Jan Engels (Mechelen) die ik ook via dit forum had gevonden. Alles ging goed, nooit klachten gehad. Tot ik in September 2019 mijn ritten ben beginnen op te trekken. Ipv 1 of 2 keer in een (lang) weekend ben ik in mijn verlof op Tenerife beginnen fietsen om de dag. Eerste rit 17km, tweede rit twee dagen later 23km, telkens met dan 1,5 dagen rust en op vakantie is dat dan ook echt rust. Liep vanzelf en begon me stukken beter te voelen.

Eénmaal thuisgekomen ben ik dan dinsdag en donderdag na het werk begonnen met ritjes van 25 tot 35 km, in het weekend misschien eens 50km. Allemaal niet veel en het liep ok.

Tot begin Oktober 2019. Ik reed de Tacx Zeeland Classic en na 30km kreeg ik een raar gevoel in de bovenkant van mijn kuit, net onder de knieplooi aan de buitenkant. Ik vermoedde een scheurtje of overbelasting. Na een week of 3 rustig aan was dit nog niet voorbij. Het duurt een paar dagen voor de pijn dooft, maar de volgende rit kan ik er mijn kilometerteller op afstellen. Telkens rond km 30 komt dat gevoel terug.

Ik heb al 2 maal een echografie laten nemen en een MRI-scan, ik ben bij Dokter Kiekens en Dokter Koen Lagae geweest. Nu niet de minste als het over knieën gaat. Ik ga nu ook bij de sportarts van Beerschot, Spans, om een mesotherapie en de kinesist weet ook geen raad.

En dan als kers op de taart kreeg ik gisteren van een "specialist" in echografieën te horen dat ik er maar mee moest leren leven dat ik Max 30km kan rijden. Daarvoor heb ik geen fietsen gekocht, en ze kosten nu ook niet direct 700€.

Ik begin te vermoeden dat mijn afstelling niet optimaal is. Kent iemand een andere of beter afsteller dan Jan Engels? Al was het maar voor een 2e opinie?

Ik hoop snel van mijn knieproblemen af te zijn want ik heb al 3 maand een coaching abonnement bij Marc Herremans op hold staan :(

Groetjes,

Bossi

Bericht za 08 feb 2020 10:07
maxeur Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 136
Mijn bike: Specialized camber comp
Plaats je zadel één cm lager, had hetzelfde en men had mij gezegd dat mijn zadel te hoog was, sindsdien ok.
Proberen waard.

Bericht za 08 feb 2020 14:10
slr Mountainbiker

Berichten: 23
maxeur schreef:
Plaats je zadel één cm lager, had hetzelfde en men had mij gezegd dat mijn zadel te hoog was, sindsdien ok.
Proberen waard.

En bijkomend zadel nog 0,5 of 1 cm naar voor plaatsen.

Bericht za 08 feb 2020 16:26
Bossi13 Mountainbiker

Berichten: 137
@Maxeur, had jij dezelfde symptomen dan?

Ik wil gerust eens proberen om mijn zadel lager en naar voor te plaatsen. Al had ik het gevoel dat ik al te laag zat omdat mijn been niet gestrekt geraakt tijdens het fietsen.

Moet ook toegegeven dat het op de koersfiets erger is omdat de klikkers onder je tenen zitten tov FiveTen mtb schoenen, daar zitten de klikkers meer richting midden van de voet.

Groetjes,

Bossi

Bericht za 08 feb 2020 17:13
maxeur Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 136
Mijn bike: Specialized camber comp
Ja had dezelfde symptomen.
Heb mijn zadel 15mm gezakt.
Dacht nochtans dat ik al een beetje laag zat.
Na 2 à 3 ritten was het verdwenen. Ik sukkelde nochtans sinds een zware rit in de bergen 3à 4 maand eerder.probeer één ding tegelijk, eerst zadel naar beneden, en indien geen resultaat, zadel een beetje naar voor.

Bericht zo 09 feb 2020 12:54
Bossi13 Mountainbiker

Berichten: 137
Merci,

Ik ben eens benieuwd wat dit gaat geven, het is in ieder geval het proberen waard.
Als niemand iets vind van kwetsuren moet ik wel gaan zoeken naar een andere houding. Kan bijna niets anders zijn.

Groetjes,

Bossi

Bericht ma 10 feb 2020 20:18
TREMBIKER Mountainbiker

Berichten: 107
Mijn bike: bulls

Heb jaren gesukkeld tot bijna opgave ... ook met kniepijn.
Vele artsen geraadpleegd . Kine, MRI, ziekenhuizen , kniechirurgen... 2 afstellers...Jan Engels heeft mij goed geholpen . Bij mij was het probleem vnl een voet kanteling naar binnen. Knieën daardoor overbelast . Correctie zolen (geen steunzolen in zo n mouche bakje) gekregen én sportzolen alléén voor het fietsen . Die zijn serieus opgehoogd. Sindsdien niks last meer. Was bij Vigo in Haasrode . Analyse op loopband en bewegings monitor aldaar bij Eddy Mellaerts. Daarnaast wat spier versterkende oefeningen beginnen doen. Top !

https://www.naturalhighmag.be/meer-snel ... iste-zool/

Bericht di 11 feb 2020 18:34
Bossi13 Mountainbiker

Berichten: 137
Dank je voor je reply!

Ik heb vandaag een afspraak gemaakt en mag 24/2 komen. Het kan maar helpen he. Ik had indertijd bij runners lab ook een test laten doen om gepast schoeisel te nemen om te lopen. Jammer genoeg door zwakke meniscussen kan dit niet meer maar dat deze opvolgtests voor andere sporten ook kon had ik niet bij stilgestaan.

Ondertussen ben ik nog niet kunnen gaan fietsen dus ik kan niet zeggen of het verlaagde zadel al iets oplevert. Nu met deze wind is dat ook niet direct een goed idee om te fietsen over het jaagpad.

Groetjes,

Bossi

Bericht di 11 feb 2020 21:10
fishie Mountainbiker

Berichten: 82
Mijn bike: Cube Ltd SL 29
Bossi13 schreef:
Ik begin te vermoeden dat mijn afstelling niet optimaal is. Kent iemand een andere of beter afsteller dan Jan Engels? Al was het maar voor een 2e opinie
Voor wat het jou waard is:
Jan heeft voor mij al 2 fietsen afgesteld, met uitmuntende resultaten, terwijl ikzelf met een knieprothese rij.
Ook clubgenoot is door hem geholpen met zijn rugklachten.

Bericht di 11 feb 2020 23:06
marsellus_2000 Mountainbiker

Berichten: 55
Mijn bike: Trek Procaliber 9.7
Teruggaan naar Jan met je klachten, kans is groot dat hij je kan helpen (ik begrijp dat je situatie nu anders is dan toen: meer uren op de fiets, andere klachten). Jan geeft me heel goed geholpen door afstelling maar ook met oefeningen op maat voor stabiliteit en stretchen. Doe ze bijna dagelijks en dat maakt een groot verschil, zeker als je veel uren per week op de fiets zit.

Volgende

Keer terug naar MTB algemeen