Garmin Edge705

Plaats hier je GPS gerelateerde vragen en routes .

Moderators: Reflex, Angelo., Test team

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Kinnie
Mountainbiker
Berichten: 1055
Lid geworden op: di 08 nov 2005 21:26
Locatie: Trek Procaliber

Garmin Edge705

Bericht door Kinnie »

Ik ben na jaaaaaren non-actief fietser terug gestart.

Garmin Edge 705 van zo'n 12jaar oud van uit de kast gehaald, en moet zeggen, deze werkt nog heel goed, nu zit ik met het volgende probleem.
Tijdens het fietsen neem ik m'n rit op, kom thuis en wil deze op de pc zetten.

Vroeger had je daar Garmin Training Center en Garmin connect voor.
Alleen werkt dit niet meer, of toch niet meer voor een Edge705.
Zijn er nog Edge705 gebruikers die problemen hebben?
zijn er alternatieve om de ritten op u pc te zetten?

of zal ik toch een nieuwer toestel moeten aanschaffen??
maar daar geraak ik dan niet aan uit de welke.
Heb de laatste tijd al behoorlijk wat reviews, topics hier op het forum gelezen, youtube gebruikers hun ervaringen, maar voor alle toestellen zijn er pro's en contra's.

Waarvoor ik de gps gebruik.
ik registreer m'n rit, zowel mtb als roadfiets, sla deze op.
zijn er eens geen ritten in de buurt, dan rij ik er ene opnieuw (zonder de prive stroken dan wel!).
dus ik navigeer eigenlijk nooit met de gps.
ik veronderstel dat een garmin130 dan wel voldoende is.

of toch maar de iets duurdere Wahoo element bolt aanschaffen?
of simpleweg gaan voor de wahoo mini, veronderstel dat deze een rit ook kan "opnemen" en op de pc overzetten.

zijn mss veel vragen in eens, heb al veel gelezen en zoals ik zei, voor alle toestellen zijn er pros en cons...
ik kan ook natuurlijk een gewoon kmtellerke plaatsen, maar krijg het schijt van die sensor op de vork waar ik altijd wel tegen stoot en dus geen signaal krijgt...

thanks!
Gebruikersavatar
viperteam
Mountainbiker
Berichten: 80
Lid geworden op: ma 01 jan 2018 09:25
Locatie: Orbea Alma M25 2020

Re: Garmin Edge705

Bericht door viperteam »

Garmin express installeren dan kun je u rit opladen naar garmin connect en strava .
Gebruikersavatar
Kinnie
Mountainbiker
Berichten: 1055
Lid geworden op: di 08 nov 2005 21:26
Locatie: Trek Procaliber

Re: Garmin Edge705

Bericht door Kinnie »

viperteam schreef:Garmin express installeren dan kun je u rit opladen naar garmin connect en strava .
thanks, is gelukt op garmin, zal voor strava nog een account moeten maken.

bijkomend probleem is, rit is zichtbaar op gps, komt op garmin connect...
maar als ik de tcx wil converteren naar een gpx om die in mapsource te openen zegt die dat het tcx bestand geen data bevat...

is al jaar of 8 geleden dat ik nog met de gps gewerkt hebt, kan er ook mee te maken hebben :roll:
Gebruikersavatar
viperteam
Mountainbiker
Berichten: 80
Lid geworden op: ma 01 jan 2018 09:25
Locatie: Orbea Alma M25 2020

Re: Garmin Edge705

Bericht door viperteam »

Je neemt veel beter Garmin Basecamp , mapsourse is verouderd en er komt geen update meer , en ge moet niks converteren al u ritten in connect kunt ge zo openen in basecamp .
Gebruikersavatar
Kinnie
Mountainbiker
Berichten: 1055
Lid geworden op: di 08 nov 2005 21:26
Locatie: Trek Procaliber

Re: Garmin Edge705

Bericht door Kinnie »

Alles werkt terug zoals het hoort.

Er moet ergens iets misgegegaan zijn, alle oude ritten bevatten fout, deze er dus maar uit gesmeten en alles doet het terug.

Kan ritten opnemen, komen in Garmin Connect, Mapsource, Basecamp etc mooi te voorschijn.
Heb in RideWithGps zelf een ritje gemaakt (als .gpx) , op gps gezet en navigatie doet het ook nog zoals het hoort.
Zal dus voorlopig m'n 11jaar oude Edge705 nog kunnen blijven gebruiken.

Zolang ik deze kan blijven gebruiken, en geen kosten hoef te doen, zal ik dit blijven doen. tegen dan bestaan er mss al nieuwe toestellen.
Batterij duur kan ik ook niet klagen, toestel geraakt met gemak nog aan 10.30 a 11uren en langer.
Gebruikersavatar
frits motaar
Mountainbiker
Berichten: 841
Lid geworden op: di 13 jan 2009 11:59

Re: Garmin Edge705

Bericht door frits motaar »

Ik heb er zo 4 liggen thuis, waar ik er 2 constant van gebruik.
De batterij kan je nog steeds vervangen hoor voor 20,-
Plaats reactie