Forumoverzicht Productinfo Fietsonderdelen LUX CF SL 8.0 PRO RACE - 110mm?

LUX CF SL 8.0 PRO RACE - 110mm?

Positieve of negatieve ervaringen met produkt X. Is produkt Y zijn hoge prijs waard, of koop je beter produkt Z. Jouw ervaringen kunnen interessant zijn voor collega bikers.

Moderators: Reflex, Angelo., JanMan


spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1386
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Ik begrijp je volledig hoor, veerweg en prijs/kwaliteit zijn belangrijke kenmerken. Maar een bike wordt niet gedefinieerd door zijn veerweg alleen, geometrie is zeer belangrijk. Op Vojomag bv stellen ze zeer duidelijk dat de Specialized Epic en Scott Spark wedstrijd-bikes zijn die echter ook zeer toegankelijk zijn voor minder competitief ingestelde renners. Bij de Lux blijft dit minder het geval te zijn. Een fully met 100mm veerweg kan nog alle kanten uit qua rijgedrag. Maar door de 110 mm vork zal de balhoofdhoek iets luier zijn vermoed ik op de SL 8.0 en zal deze ook iets minder nerveus zijn.

crosserke585 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 96
Mijn bike: Orbea Oiz M30 I9

Minder nerveus vind ik op zich niet erg.. maar jouw argumentatie klopt volledig en is ook de reden dat ik liefst test.

Een specialized heb ik intussen getest en ik ben niet weg van de brain en het sturen van deze fiets.
Staat nog op mijn verlanglijstje:
- Trek Top Fuel 9.7
- Canyon Lux
- Scott spark RC 900 Team
- Focus O1E 8.8

Het probleem is dat niet al die fietsen zomaar te testen zijn en dat vele een dropper ontbreken, die kan ik echter nadien wel zelf plaatsen.
Maar ik wou eigenlijk niet afglijden naar een welke fiets moet ik kopen topic.. dat heb ik ooit al eens gepost in de beginners-sectie :) .

cuby Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 562
Ik heb zelf de Lux, wel de 110mm versie -LUX CF SL 6.0 PRO RACE- en heb ook al gereden met de Specialized. Dat de Lux minder vergevensgezind is zou ik niet kunnen zeggen.
Zowieso een hemelsbreed verschil met de hardtail die voordien bereed (Black Sin Radon). Afdalingen zijn gewoon comfortabeler, ik ga niet voor de snelste afdaling dus daarover kan ik niet meespreken. Het stuur is breder bij de Specialised en dat kan natuurlijk wel een ander gevoel geven, ik denk dat de geometrie vrij gelijkend loopt. Ze hebben dezelfde balhoofdshoek (de 110 mm toch) en de andere maten zijn ook vergelijkbaar. De verschillen zullen misschien naar boven komen als ze meer op de limiet gereden worden maar daar heb ik dus geen ervaring mee.
Ik heb op de mijne (welk de instapversie was) direct een andere wielset gestoken en een andere cassette (GX ipv NX).
Met de verkoop van mijn oorspronkelijke wielset inbegrepen ben je dan nog een kleine 1000 euro goedkoper af dan met de Specialised en dat was voor mij toch ook een belangrijk deel.

poeperman Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 126
Wat betreft de maatvoering, ik ben 1m85 met proporties die niet zouden misstaan als mens van Vetruvius (lees: perfect gemiddeld, 89cm binnenbeen) en ik vind dat ik nét op de rand zit van een L en XL. Had ik 1cm langere benen gehad, of was ik 1m87 geweest was het een XL geworden.

crosserke585 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 96
Mijn bike: Orbea Oiz M30 I9

Thanks, dan zal het bij Canyon inderdaad een XL worden.. Voor zover er nog voorraad van is :-)

Vorige

Keer terug naar Fietsonderdelen