Forumoverzicht Productinfo 29er, de bike met de grote wielen zannata Z29X vs canyon grand canyon al slx 9.0

zannata Z29X vs canyon grand canyon al slx 9.0

De alsmaar meer aan populariteit winnende mountainbike met de grote wielen, de 29'er, heeft vanaf heden haar eigen forumonderdeel. Deel hier opmerkingen, tips en ervaringen.

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


wallygator Mountainbiker

Berichten: 1
Mijn bike: opgelapte cafevelo

Na lange tijd volharden met mijn 26" heb ik beslist nu toch de overstap te maken naar 29". Het budget dat ik ervoor over heb is rond de 1650 euro, en probeer 2 modellen te vergelijken. Dus welke van de 2 lijkt de betere koop? Ikzelf kan moeilijk oordelen aangezien mijn kennis mbt voorvork en sram beperkt is.
1) De zannata Z29X in sram sx montage (https://www.zannata.be/portfolio/18_z29xc/)
2) De canyon grand canyon al slx 9.0 (https://www.canyon.com/nl-be/mtb/grand- ... x-9-0.html)

De canyon heeft lichtere, bredere wielen dus dit lijkt mij beter. Qua kader is het koffiedik kijken want bij de zannata vind ik geen gewicht :-k .

De optie om voor die prijs een carbonfiets met slx afmontage te kopen lijkt mij ook minder (zoals deze: https://www.canyon.com/nl-be/mtb/exceed ... l-5-0.html). Ik ben precies van mening dat voor een hobbyrijder als ik een middenklasse alufiets beter is dan een carbonfiets waar op alles bespaard is, om maar carbon mee te nemen. Maar verbeter mij gerust indien dit niet waar is :)

Hans wynants Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1808
Mijn bike: NINER
de zannata laat je al maar snel varen, die komt nog niet in de helft van de andere fietsen die je opnoemt! is echt het minste van het minste ...


de alu canyon is natuurlijk beter afgemonteerd. al kan je met de carbon ook niet misdoen, SLX moet namelijk niet veel onderdoen voor XT .

enige wat op de alu beter is, is de vork , die is een stapje hoger dan de recon .

voor de rest beide een goede keuze. kijk bvb ook eens bij merida , daar heb je voor u budget ook een complete XT met alu frame . ook zeker een mooie bike.

bip bip Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1214
Mijn bike: Scott spark RC 29er,Scott scale 29er expert,Rigid 29er Chinees,Cervélo Aspero gravel
alu of carbon is misschien niet de enige knoop die je moet doorhakken maar ook zeker je keuze in aandrijving. Sinds de 12 speed beschikbaar is kan iedereen overal uit de voeten met enkel kettingblad. Voor mij is dit één van de beste nieuwigheden van de laatste jaren. Bij Radon lijkt dit me wel wat:
https://www.bike-discount.de/en/buy/rad ... x12-753407

grt,
bip bip

Frog 075 Mountainbiker

Berichten: 644
Mijn bike: Sandman, Levo
Kijk... voor 49€ meer :wink:
https://www.mantel.com/be/trek-procaliber-96
Ik heb hem bij een lbs overjaars gekocht, maar je kan hem evengoed goedkoper online kopen :lol:

Ik ben daar zeer tevreden over...(levenslange garantie op kader) maar er zijn natuurlijk nog heel veel andere merken... Nu is het de moment met de eindejaarsmodellen en stock opruimingen


Keer terug naar 29er, de bike met de grote wielen