lichaams-bescherming / protectie

Voor alles wat met All-mountain / Enduro heeft te maken ..
pepster
Mountainbiker
Berichten: 47
Lid geworden op: ma 12 nov 2012 21:48
Rijdt met: Canyon Spectral Cf

lichaams-bescherming / protectie

Bericht door pepster »

Hallo,
Ik wou eens polsen wie van jullie met welke protectie rondrijdt en wat jullie ervaringen hiermee zijn? Vooral dan op vlak van gebruiksgemak: bewegingsvrijheid, zweten, enz…?
Ik denk aan ellenboog- en kniebeschermers (soft/hard), ondergoed met zeem met padding op de heup, onderkleding met zachte of harde borst/rug/schouderprotecte, enz…
Het gaat dan niet om mensen die enkel downhillen, maar de ‘gewone’ mountainbikers (Ardennen, Schorre, Vlaams- en Waals Brabant, enz..; ) die er in de afdalingen echt voor gaan en af en toe eens risico’s nemen. Af en toe ga je dan toch eens tegen de grond (zeker met klikpedalen) en ik zoek dus materiaal dat dan de pijn kan verzachten zonder dat het teveel hindert bij het gewone rijden en het klimmen want ik ben geen wedstrijdrijder maar het moet vooruitgaan en redelijk comfortabel zijn
Ervaringen?
bxlrubber
Mountainbiker
Berichten: 6
Lid geworden op: ma 17 aug 2015 14:38
Rijdt met: Cube Reaction GTC Race 29, scott 910

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door bxlrubber »

Na serieuze valpartij :oops: heb ik mijn deze shorts Assos off road shorts met protectie gekocht : http://nl.bikefreak-magazine.eu/assos-o ... mtb-short/" onclick="window.open(this.href);return false;

Prijzig maar als je even op het net surft vindt je vaak met mooie korting (ik meen dat ik ze toch nog 240€ betaald heb). Voor een technischer traject draag ik ze nu wel, samen met evs handschoenen met polsbescherming.

En draag nu deze onder men sokken voor scheen en enkel te beschermen http://www.pocsports.com/en/product/1254/joint-ankle" onclick="window.open(this.href);return false;

Ik overweeg ook dit jacket te kopen http://sixsixone.com/catalog/product/vi ... egory/105/" onclick="window.open(this.href);return false; op dit forum vind je wel enkele commentaren hierover terug.

Wil niet als robocop op de weg, maar toch voor wat lastigere technischere trajecten vind ik bescherming wel belangrijker aan het worden.

--------

Ken bikers die deze hebben :

http://www.ion-products.com/bike/men/pr ... ash-pulse/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.crash-pads.com/products/category/5.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.vitalmtb.com/product/guide/R ... -Pant,4917" onclick="window.open(this.href);return false; zo'n crash pants onder baggy rijden vaak soepeler dan knie, scheen protectoren....

Motocrossokken onder lycra fietsbroek (lange dan wel) zo ook helpen tegen schaafwonden http://www.btosports.com/p/EVSFUSION" onclick="window.open(this.href);return false; :-?

Scheenbeen kan je ook beschermen met deze sokken met scheenbeen protectie in http://www.ion-products.com/bike/women/ ... d-sock-20/" onclick="window.open(this.href);return false; (maar lange comrpessie sokken on korte lycra broek vind ik wel eigenaardig zicht 8-[ ).

En als je toch als robocop de weg op wil de Dainese Shuttle Pro heeft het allemaal " onclick="window.open(this.href);return false; :-D
Gebruikersavatar
KrisMaes76
Mountainbiker
Berichten: 776
Lid geworden op: ma 06 okt 2014 12:38
Rijdt met: Canyon Nerve AL 9.0 Stealth 2014 / Canyon Spectral AL 8.0 2016 / Canyon Spectral AL 2022 custom

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door KrisMaes76 »

Ik rij altijd met soft kniebeschermers rond, zitten goed en heb ik weinig hinder van. Meestal krijg ik wel opmerkingen daarop van andere bikers, maar uiteindelijk geven de meeste wel toe dat ze hun knieën al eens half in frut hebben gestuikt, maar blijkbaar is het niet 'cool' genoeg om protectie te dragen?

Als ik op rotsachtige ondergrond ga rijden, heb ik ook nog elleboog en onderarm bescherming aan (O' neal rocker), dit is mn derde paar dat ik bestelde en deze pasten eindelijk, al de rest was precies voor kinderarmpjes (ondanks dat ik de juiste maat uit de fabrikant tabellen had genomen).

Verder heb ik ook altijd volledige handschoenen aan, al te veel mn vingers opengehaald door braamstruiken als ik van die handschoenen met halve vingers aan heb

En ook altijd een bril op, die gaan max een maand of 3 mee, daarna zitten er teveel krassen op van takken.

Je hebt precies wel een goeie smaak qua fietskeuze 8)
wattie
Mountainbiker
Berichten: 481
Lid geworden op: za 23 jun 2007 18:26
Rijdt met: rockrider 8.1 , Kona Process 134

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door wattie »

Ik heb Leatt Guard 3df kniebeschermers. Zitten goed en niet te warm. De eerste keer dat ik ze droeg iemand gezien die net op haar knie was gevallen en haar been bijna niet meer kon plooien #-o .

Dakine Sentinel langevingerhandschoenen. Zitten perfect en net niet te warm. Ik heb er vorige week nog de braamdoornen uit mogen plukken :lol: .

O'Neal Pro protection short. De zeem is niet denderend maar ze zit goed, moest ik de juiste maat gekocht hebben (iets te groot waardoor de beschermingsplaten niet 100% goed blijven zitten en er zelfs al eens een schuur/schaafwonde aan heb overgehouden op mijn heup).

661 sub gear short sleeve shirt. Alles blijft perfect op zijn plaats zitten maar is verschrikkelijk warm.

Ik ben nu nog aan het rondkijken voor lichte elleboogbescherming, iets zoals dit http://shop.foxhead.com/store/products/ ... /cat890004" onclick="window.open(this.href);return false;
Gebruikersavatar
eL Tee
Mountainbiker
Berichten: 861
Lid geworden op: do 19 jul 2012 00:54
Rijdt met: a Zwitsersche blonte mé ferme rondingen

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door eL Tee »

Na reeds 3x een zware valpartij met breuken, kneuzingen en een whiplash als gevolg, overweeg ik ook me te bepantseren... Mijn scheenbenen zien er trouwens na amper 3 jaar MTB-en niet meer uit door ontelbare keren m'n pedalen er tegen te krijgen.

Ik volg dus deze topic op de voet!
Gebruikersavatar
KrisMaes76
Mountainbiker
Berichten: 776
Lid geworden op: ma 06 okt 2014 12:38
Rijdt met: Canyon Nerve AL 9.0 Stealth 2014 / Canyon Spectral AL 8.0 2016 / Canyon Spectral AL 2022 custom

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door KrisMaes76 »

En ik draag ook bottines (Shimano MT53) ipv lage fietsschoenen, die bieden ook wat meer bescherming rond de enkels en je kan er ook nog goed mee over de rotsen / bosgrond mee klauteren (en ik vind 99% van die lage fietsschoenen ook spuuglelijk :-D )
Gebruikersavatar
julie
Mountainbiker
Berichten: 1663
Lid geworden op: di 17 mei 2005 15:59
Rijdt met: Devinci Troy

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door julie »

ik raad de bliss minimalist aan. Je hebt ze voor de knieen en de ellebogen.
Ik heb ze zelf en je hebt heel weinig last tijdens het rijden.
Nou moet ik wel zeggen dat ik ze niet echt veel gebruik 8-[ , niet voor een gewone TT in ieder geval, maar het zou zeker kunnen.
Gebruikersavatar
MTBart
Mountainbiker
Berichten: 175
Lid geworden op: di 27 mar 2007 12:27
Rijdt met: Commencal Meta HT & Ridley Shark

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door MTBart »

Onder het motto je moet je eerst bezeren voordat je er iets aan doet, heb ik me vorige week een setje Dianese trailskins besteld bij een Engelse webshop. Deze zijn afgelopen !zaterdag! geleverd dus zondag een eerste tochtje mee gedaan.
Na de eerste 2 km merkte ik al niet meer dat ik ze aanhad. Ze voelde niet te warm aan (al was het zondag morgen niet warm). Qua beschermings eigenschappen kan ik nog niets zeggen, ben er niet mee tegen de grond gegaan.

Verdere protectie, handshoenen met lange vingers en altijd een bril en helm. Shorts met padding en elleboogbeschermers komen er waarschijnlijk pas een week na een volgende valpartij.

Ik moet El Tee bijtreden over de scheenbenen, pedalen, takken, bramen,... they all leave scars
Gebruikersavatar
aresius
Mountainbiker
Berichten: 2921
Lid geworden op: ma 05 dec 2005 20:39
Rijdt met: Cannondale Habit & Ragley BigWig

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door aresius »

Voor normale tochtjes vind ik een helm, bril en lange handschoenen voldoende.
Voor de komende uitstap met El Camino Loco (Spanje) heb ik kniebeschermers (RaceFace) en elleboogbeschermers (Endura) aangeschaft.
GT4200
Mountainbiker
Berichten: 2
Lid geworden op: ma 15 jun 2015 13:29
Rijdt met: Scott 710 scale

Re: lichaams-bescherming / protectie

Bericht door GT4200 »

@ MTBart @elTee @Bxlrubber

Pedalen, takken, bramen... ik was de schrammen aan scheenbeen beu, draag nu deze sokken, met bescherming scheenbeen en enkel.

http://www.ion-products.com/bike/men/pr ... d-sock-20/" onclick="window.open(this.href);return false;

Lange sokken met scheenbeenprotectie en enkel protectie. Nu ook niet zo lang. Maar wel al commentaar gehad van andere bikers.....als ik korte short draag met de sokken.... 'opasokken', 'vergeet uw sokken niet op te trekken etc'.

Heb hoge mtb schoenen en lage met spd .... maar voorkeur gaat toch naar lage.. misschien meer kwestie van gewoonte. Heb sealskinz overschoenen, goed product, maar gebruik het zelden..wel in winter thermo/water sokken.
Plaats reactie