cmv virus

Meer info over hoe je best eet en drinkt, het gebruik van een hartslagmeter of spierstimulatietoestel, hier kan je ervoor terecht.
Sunn Xtreme
Expert
Berichten: 4878
Lid geworden op: vr 24 okt 2003 21:21

Re: cmv virus

Bericht door Sunn Xtreme »

een actieve infectie van 3j terug zegt niet veel over je huidige toestand, buiten het feit dat je een verhoogd risico hebt op een reactivatie onder bepaalde aanhoudende omstandigheden.
het is van belang te kijken wat op de moment de waarden zijn.
zijn deze momenteel normaal, alsook de EBV waarden (deze kan ook terug reactiveren!!), dan is er een andere onderliggende oorzaak.
dat kan gaan van een virale of bacterieele infectie, alsook een probleem met maag en darmstelsel. bij dat laatste kan je je ook heel erg moe voelen.
Ook hormonale afwijkingen alsook mineralen kunnen een aanhoudende vermoeidheid geven.
daarnaast kan stress natuurlijk een onderliggende oorzaak zijn.... zoja, moet je daarmee toch uitkijken.
Het is erg nuttig eens te kijken wat er bv de laatste 2-3j altijd terugkomt dat je mateloos ergert... dat kan gaan van een werksituatie/omstandigheden die onveranderd blijft/ slechte collega's, of een familiale gebeurtenis waarbij wat zaken blijven hangen en je mentaal erg beladen (bv een overlijden of een lange vechtscheiding, een te gejaagd leven leiden).
het is erg belangrijk dit aan te pakken, of proberen op zijn minste hier anders leren tegenaan te kijken.
NU... het probleem stress is vaak een langaanhoudende en diepliggende oorzaak... iets dat zich al lang stapelt.
Het zuigt letterlijk alle energie weg. Je hebt vaak plannen maar krijgt het allemaal maar erg moeizaam gedaan etc, snel geirriteerd, enz.. en je beladen voelen..iets dat constant in de weg lijkt te zitten en je functioneren danig beinvloed.
Het is helaas, erg vaak DE oorzaak van een slepende vermoeidheid en vooral, de trigger tot grotere gezondheidsproblemen. (CVS word al snel misbruikt in deze materie, al is CVS als effectieve ziekte wel degelijk te bewijzen),
Wat ik zowieso aanraad is een GRONDIGE bloedanalyse, dus ook wat hormonale waarden, checken op huidige status EBV, CMV en eventueel CVS waarden.
Bij vaak slechte slaappatroon en kwaliteit dat zonder verklaring aanhoud (vaak wakker worden s'nachts en erg actief etc), kan je eventueel ook de dopamines laten controleren. Onstabiele waarden tussen deze veroorzaken vaak een grillig slaap en activatiepatroon.

belangrijk is zeer zeker je voeding aan te passen. en liefst tussen eten en slapen 3u ertussen laten.
qua voeding zijn er simpele zaken : salade s'avonds eten (bevorderd de slaap), lindethee (rustgevend), supplement Dormiplant (natuurlijke basis en vrij verkrijgbaar) voor de slaap(kwaliteit) te bevorderen.

het kan natuurlijk zijn dat er een aantal waarden laag of te laag zitten in je bloed. Gekoppeld aan een druk leven en wat stress zuigt het alle energie weg. Wat jezelf wel in rekening moet houden is dat je actief cmv hebt gehad en daar dus toch gevoeliger blijft voor een reactivatie.


als de waarden momenteel normaal zijn (CMV EN EBV), is het erg belangrijk te bewegen.
als tip geef ik je wel mee, te sporten zonder direct doelen te stellen. je mag gerust eens doorrijden, maar niet echt diep gaan, maar je moet vooral proberen te genieten en - het klinkt belachelijk - tijdens de ritjes vooral rondom u zien en te genieten...zelfs al rij je iets rapper op dat moment. Rij je bv ergens een heuvel op en je hebt een bepaald vergezicht... probeer er eens van te genieten ipv snel voorbij te fietsen.
het zijn kleine dingen, die je hier op een aantal weken mentaal een pak gaan ontlasten en je vooral meer laten genieten van de trainingen..zelfs op slechte dagen.

in eerste plaats een grondige analyse laten uitvoeren en eens kijken wat je al lang ergert zonder veel verbetering en aldus bijna zeker mentaal extra belast.
Rolla
Mountainbiker
Berichten: 555
Lid geworden op: di 27 apr 2004 19:54
Rijdt met: 2019 Merida Big Nine 700
Contacteer:

Re: cmv virus

Bericht door Rolla »

Dag bikers !

Na bijna 2 jaar inactiviteit (op de bike en hier op het forum, door allerhande tegenslagen ((v)echtscheiding, huis verkocht,...) eindelijk alles terug op de rails (liefde van m'n leven tegengekomen, nieuw huis, regeling met de kids...)

De intentie om e-i-n-d-e-l-i-j-k de draad terug te kunnen oppikken qua biken is er nu meer dan ooit en dan meldt m'n huisarts me gisteren dat ik CMV heb. :evil: ](*,)
Ontdekt omdat ik na een griep(je) 2 weken geleden me nog steeds niet 100% voelde & wat last heb van opgezwollen klieren in hals en nek.

Als ik de voorgaande berichten lees: voldoende rusten, luisteren naar mijn lichaam en goed laten opvolgen door de dokter (bloedwaarden), vooraleer ik er nog maar aan denk om een lokaal rondje rond de kerktoren te peddelen... :(
Gebruikersavatar
kazzz
Mountainbiker
Berichten: 793
Lid geworden op: di 25 jun 2013 11:20
Rijdt met: Trek SuperFly 9.8

Re: cmv virus

Bericht door kazzz »

MMmmja, en dan nog..
Zelfs ik merk nu na 5 jaar nog steeds opstoten. Soms rij ik iedereen "weg" en soms geraak ik met geen meter vooruit.
Zeker na periodes van minder slaap etc.

Aanrader is effectief elke dag op hetzelfde uur te gaan slapen en op te staan. Dat helpt echt!
En luisteren naar je lichaam.

En dan nog zul je merken dat het soms moeilijker gaat dan andere keren, echt periodes van weken of maand.
Bunga
Mountainbiker
Berichten: 264
Lid geworden op: zo 01 jan 2012 23:56
Rijdt met: Lapierre X-Control 210

Re: cmv virus

Bericht door Bunga »

Ik zie dat deze topic al wat ouder is maar als je niet uit uw situatie geraakt of 2e opinie wilt kan je eens proberen bij prof de meirleir. Houdt zich bezig met biochemie en heeft zich specifiek op kennis van de immuniteit van het lichaam gegooid. Geeft nog les aan de VUB maar heeft zijn centrum nu in Vilvoorde. Het kan wel zijn dat je 2 maand moet wachten om er langs te komen. himmunitas.org
Hij zal ook verder kijken en je kan hem gerust de vraag stellen waarom je immuniteit verzwakt is. Als je lichaam voldoende gesterkt is hebben die virussen en bacteriën minder kans. Dat is even belangrijk als het genezen van die beestjes.
Sunn Xtreme
Expert
Berichten: 4878
Lid geworden op: vr 24 okt 2003 21:21

Re: cmv virus

Bericht door Sunn Xtreme »

[quote="Rolla"]Dag bikers !

Na bijna 2 jaar inactiviteit (op de bike en hier op het forum, door allerhande tegenslagen ((v)echtscheiding, huis verkocht,...) eindelijk alles terug op de rails (liefde van m'n leven tegengekomen, nieuw huis, regeling met de kids...)

De intentie om e-i-n-d-e-l-i-j-k de draad terug te kunnen oppikken qua biken is er nu meer dan ooit en dan meldt m'n huisarts me gisteren dat ik CMV heb. :evil: ](*,)
Ontdekt omdat ik na een griep(je) 2 weken geleden me nog steeds niet 100% voelde & wat last heb van opgezwollen klieren in hals en nek.

Als ik de voorgaande berichten lees: voldoende rusten, luisteren naar mijn lichaam en goed laten opvolgen door de dokter (bloedwaarden), vooraleer ik er nog maar aan denk om een lokaal rondje rond de kerktoren te peddelen... :([/quote]

de dingen die je noemde en die aanslepende stress geven... zijn de perfecte basis voor het onderuit halen van uw gezondheid. Mogelijk ben je al een lange tijd besmet met CMV maar zolang je weerstand goed is, heb je daar geen last van.
bij bovengenoemde situaties die blijven duren (en veeeeel stress meebrengen), word je imuunsysteem zwaar ondermijnd, eens verzwakt slaat het virus toe.
idem ook zo met EBV (Epstein Barr virus)

cytomegalo draag je net als EBV je leven lang mee, maar het verschil is dat cytomegalo meer gevaarlijker is dan epstein barr omdat de symptomen bij EBV sterker zijn (vooral klierkoorts als gevolg).
EBV daartegen moet je echt dubbel mee uitkijken, omdat net door de minder grote omvang van symptomen, gemakkelijker genegeert word door de patient en het ziet als gewoon vermoeid blijven. bij iemand die toch sport en zich niet houd aan de opgelegde rust, kan er zelfs een infectie op de hartkleppen of organen ontstaan. serieuze gevolgen dus.

een zeer goede raad :
-als de arts zegt - rusten - rust dan ook. al duurt dat 4 maanden.... DOEN !
pas nadat een nieuwe bloedanalyse een sterk verlaagde waarde van EBV aantoont, mag je RUSTIG aan terug beginnen sporten, maar zeker niet erg frequent in de eerste weken.
Sunn Xtreme
Expert
Berichten: 4878
Lid geworden op: vr 24 okt 2003 21:21

Re: cmv virus

Bericht door Sunn Xtreme »

[quote="Bunga"]Ik zie dat deze topic al wat ouder is maar als je niet uit uw situatie geraakt of 2e opinie wilt kan je eens proberen bij prof de meirleir. Houdt zich bezig met biochemie en heeft zich specifiek op kennis van de immuniteit van het lichaam gegooid. Geeft nog les aan de VUB maar heeft zijn centrum nu in Vilvoorde. Het kan wel zijn dat je 2 maand moet wachten om er langs te komen. himmunitas.org
Hij zal ook verder kijken en je kan hem gerust de vraag stellen waarom je immuniteit verzwakt is. Als je lichaam voldoende gesterkt is hebben die virussen en bacteriën minder kans. Dat is even belangrijk als het genezen van die beestjes.[/quote]


daar kan je best nog is over nadenken.
ik betwist zijn specialiteit niet, maar ken menige mensen die wegens blijvende vermoeidheid op raadpleging waren, en daar met een hele waslijst aan antibiotica etc.. buitenstapten om zogenaamd de virussen of bacterie te doden....
een aantal waren nog niet verder of veel beter, en kregen spijtig genoeg wel een schimmel in het spijsverteringskanaal , door de antibiotica. en waren verder van huis.
een kuur koste al snel richting 500e en erover... (1e maal), sommigen waren al ruim 2200e kwijt en stonden nog niet veel verder aangaande hun cvs gerelateerde problematiek.
tevens is hij commercieel gelinkt aan sites en producten aangaande cvs en fibromyalgie problemen.
of ze helpen ?? (google maar even...)

als eerste tegenhanger zou je beter ten rade kunnen gaan, als 2e opinie bij Dr. Aelbrecht (regio aalst) en Dr. R. Proesmans te Boechout. een pak goedkoper en kennen ook de vaak voorkomende gevolgen van een actieve cmv, ebv virusinfectie. En een vaker aanhoudende vermoeidheid die wel kan aanhouden (vaak een hormonaal probleem in 1 van de voornaamste, of auto imuunreactie zijnde)


denk dat het beste is dat hij voorlopig gewoon vooral de rest van de bloedanalyse bekijkt, en bij lage waarden of tekorten supplementeert.
zijn imuunsysteem moet terug op niveau komen. en dat zijn nogal wat factoren die ermee te maken hebben en ook directe invloed hebben.

daarnaast ABSOLUUT de voeding verzorgen. snoep, suikerhoudende frisdranken etc... uit den boze.
het is nog belangrijker dan als een gezond man, je voeding te verzorgen.
de lever moet zoveel mogelijk ontlast worden, veel suiker, vet (dierlijke vetten of geharde vetten - ook tranfervetten genoemd - zijn te vermijden)
veel eiwit ook wat vermijden.... gewoon wat mee minderen maar zeker nog eten (voorkeur UIT VOEDING - vis en kip / ander gevogelte, geen shakes tenzij sporadisch. (eiwitafvalstog = amonium of amoniak genaamd en toxisch en erg belastend voor de lever) bij EBV en CMV kan je dat missen als de pest !!!

nogmaals :
bij CMV kan je weinig doen, vooral rusten en je bijzonder goed verzorgen ! en daarnaast zien dat je je imuunsysteem kan versterken door eventuele specifieke supplementering.
er is een methode met een medicijn, dosis 2 a 4mg, maar in Belgie vertikken ze het nog altijd van dat op de markt te willen brengen, alhoewel vele in de medische sector die patienten over de vloer krijgen, erom vragen.
de reden ??? winstmarge tegenover productiekost (doseren naar 4mg capsules ipv 50) is te laag (lees, het brengt geen miljoenen per jaar winst op)
het toppunt : het geneesmiddel BESTAAT al jaren en is ook te koop, wel in dosis van 50mg, dat dan zo wel een hele andere doelgroep behandelt in die dosis, en niet geschikt is voor het imuunsysteem te versterken (kan je enkel bij dosis van 2a 4mg). bijwerkingen zijn nihil en de positieve resultaten zijn enorm bleek in tal van wetenschappelijke onderzoeken.
Hiker
Mountainbiker
Berichten: 1
Lid geworden op: do 29 jan 2015 18:33

Re: cmv virus

Bericht door Hiker »

Sunn Xtreme schreef:
Bunga schreef:Ik zie dat deze topic al wat ouder is maar als je niet uit uw situatie geraakt of 2e opinie wilt kan je eens proberen bij prof de meirleir. Houdt zich bezig met biochemie en heeft zich specifiek op kennis van de immuniteit van het lichaam gegooid. Geeft nog les aan de VUB maar heeft zijn centrum nu in Vilvoorde. Het kan wel zijn dat je 2 maand moet wachten om er langs te komen. himmunitas.org
Hij zal ook verder kijken en je kan hem gerust de vraag stellen waarom je immuniteit verzwakt is. Als je lichaam voldoende gesterkt is hebben die virussen en bacteriën minder kans. Dat is even belangrijk als het genezen van die beestjes.

daar kan je best nog is over nadenken.
ik betwist zijn specialiteit niet, maar ken menige mensen die wegens blijvende vermoeidheid op raadpleging waren, en daar met een hele waslijst aan antibiotica etc.. buitenstapten om zogenaamd de virussen of bacterie te doden....
een aantal waren nog niet verder of veel beter, en kregen spijtig genoeg wel een schimmel in het spijsverteringskanaal , door de antibiotica. en waren verder van huis.
een kuur koste al snel richting 500e en erover... (1e maal), sommigen waren al ruim 2200e kwijt en stonden nog niet veel verder aangaande hun cvs gerelateerde problematiek.
tevens is hij commercieel gelinkt aan sites en producten aangaande cvs en fibromyalgie problemen.
of ze helpen ?? (google maar even...)

als eerste tegenhanger zou je beter ten rade kunnen gaan, als 2e opinie bij Dr. Aelbrecht (regio aalst) en Dr. R. Proesmans te Boechout. een pak goedkoper en kennen ook de vaak voorkomende gevolgen van een actieve cmv, ebv virusinfectie. En een vaker aanhoudende vermoeidheid die wel kan aanhouden (vaak een hormonaal probleem in 1 van de voornaamste, of auto imuunreactie zijnde)


denk dat het beste is dat hij voorlopig gewoon vooral de rest van de bloedanalyse bekijkt, en bij lage waarden of tekorten supplementeert.
zijn imuunsysteem moet terug op niveau komen. en dat zijn nogal wat factoren die ermee te maken hebben en ook directe invloed hebben.

daarnaast ABSOLUUT de voeding verzorgen. snoep, suikerhoudende frisdranken etc... uit den boze.
het is nog belangrijker dan als een gezond man, je voeding te verzorgen.
de lever moet zoveel mogelijk ontlast worden, veel suiker, vet (dierlijke vetten of geharde vetten - ook tranfervetten genoemd - zijn te vermijden)
veel eiwit ook wat vermijden.... gewoon wat mee minderen maar zeker nog eten (voorkeur UIT VOEDING - vis en kip / ander gevogelte, geen shakes tenzij sporadisch. (eiwitafvalstog = amonium of amoniak genaamd en toxisch en erg belastend voor de lever) bij EBV en CMV kan je dat missen als de pest !!!

nogmaals :
bij CMV kan je weinig doen, vooral rusten en je bijzonder goed verzorgen ! en daarnaast zien dat je je imuunsysteem kan versterken door eventuele specifieke supplementering.
er is een methode met een medicijn, dosis 2 a 4mg, maar in Belgie vertikken ze het nog altijd van dat op de markt te willen brengen, alhoewel vele in de medische sector die patienten over de vloer krijgen, erom vragen.
de reden ??? winstmarge tegenover productiekost (doseren naar 4mg capsules ipv 50) is te laag (lees, het brengt geen miljoenen per jaar winst op)
het toppunt : het geneesmiddel BESTAAT al jaren en is ook te koop, wel in dosis van 50mg, dat dan zo wel een hele andere doelgroep behandelt in die dosis, en niet geschikt is voor het imuunsysteem te versterken (kan je enkel bij dosis van 2a 4mg). bijwerkingen zijn nihil en de positieve resultaten zijn enorm bleek in tal van wetenschappelijke onderzoeken.
Ik zit al meer dan een jaar met een actief CMV Virus, de vermoeidheid is niet normaal.
Welk geneesmiddel is dat, dood dat het virus ?
Sunn Xtreme
Expert
Berichten: 4878
Lid geworden op: vr 24 okt 2003 21:21

Re: cmv virus

Bericht door Sunn Xtreme »

EBV en CMV virussen geven heel vaak onregelmatigheden is het metabolisme. een typisch gevolg wat de vermoeidheid vaak doet aanhouden. Vaak ziet men aan de top van de hormonenpiramide, een lage waarden en zelfs deffecientie's. toch word dat vaak (opzettelijk ????) genegeerd en als onbelangrijk afgedaan. gevolg is dat men dan bijna nooit geheel herstelt en men maar een blijvende slepende en soms allesverlammende vermoeidheid ervaart.
wetenschappelijke onderzoeken wezen ook al uit (vooral in het buitenland, waar men WEL bereid was diepgaand onderzoek te doen naar de oorzaak van cvs), dat ruim 50% van de patienten een hormonendeficientie vertoonde, vooral van een van de allerbelangrijkste hormonen tot zelfs HET belangrijkste, en na behandelingen sterk verbeterd waren , een vrij hoog percentage zelfs definitief genezen verklaart.
de vraag is of specialisten bereid zijn dat grondig te onderzoeken bij de patient en zoja, daar ook iets effectiefs mee te doen ? en zijn ze bereid de reeds gevoerde onderzoeken van hun collega's te accepteren, en zo geen onnodige (en vaker dure) onderzoeken niet te gaan herhalen ? het antwoord ? vaak...neen. (probleem is dat er nogal wat afgunst en arrogantie in dat wereldje rondgaat, en sommigen ook een stevige hautaine houding hebben tegenover hun collega's)
men kiest te vaak voor "nieuwe" onderzoeken van nul af, om dan vast te stellen dat ze net hetzelfde deden, maar wel lekker veel erelonen voor opstrijken, om de patient dan soms ook te nog proberen te binden aan dure (proef)onderzoeken, die reeds in bv Nederlands allang uitwezen dat de bal al zeker niet daar gaat liggen.
de patient betaald, en niets brengt zoveel op als patienten die blijvende vermoeidheid vertonen met tal van vage symptomen erbovenop. terwijl ze wel vaker met directe en vrij wimpele zaken goed behandelt kunnen worden.
cmv is een probleem, net als EBV. beide zijn latent aanwezige virussen die - ALTIJD OPNIEUW terug kunnen reactiveren in de juiste omstandigheden.
zeker bij mensen met cmv geschiedenis is het aangewezen tussendoor de CMV waarden te laten testen bij een bloedanalyse. vraag ernaar, omdat er helaas nog altijd medici zijn die denken "eenmaal gehad = nooit meer krijgen" .... en dat is dik fout.

zowel EBV (klierkoortsveroorzaker) als CMV geven vaak metabole problemen en onregelmatigheden.
heel vaak zijn ook spore elementen uitgeput, ook gaan vaak de ATP waarden sterk naar benden en word de eigen atp producitie geremd door een gebrek of te laag specifiek aminozuurgehalte.
daarnaast kunnen ook specifieke eiwitwaarden gaan afwijken, wat vaak ook op termijn kan leiden tot auto imuunreacties, sterk schommelende glucosewaarden in het bloed en indien niet lettend op de voeding, zelfs het risico op diabetes kan vergroten.
ook ziet men vaker mensen allergische reaties krijgen, waar zij voor de activering van cmv / ebv geen allegieen vertoonden. (metabole stoornissen)

er word heel vaak niet verteld dat het bij een ebv / cmv probleem, zeer belangrijk is JE VOEDING ZEER GOED te verzorgen. fruit, groenten staat hoger dan ooit bovenaan, alles met TOEGEVOEGDE suikers (frisdranken, snoep, fastfood,,...) zo sterk mogelijk beperken.
beste drinks zijn : WATER EN VERSGEPERST FRUITSAP ! koffie uit den boze, wil je wat warms, eerder thee kiezen, en bij voorkeur LACTOSEVRIJE MELK gebruiken.
suikers uit fruit en groenten zijn absoluut toegelaten. ze zijn snel opneembaar en verwerkbaar door het lichaam, zonder veel dat er extra belasting komt op het lichaam. het zijn ook NUTTIGE suikers. echte calorieen en geen lege calorieen zoals bij toegevoegde suikers in (fast)voeding vaak het geval is.
koffie is een sterke belasting voor uw lichaam in deze omstandigheden. het vraagt ook veel arbeid van de lever.. en bij cmv / ebv moet je die juist meer ontzien dan anders !!!


kortom :
verzorg u EXTRA goed !!!
s'avonds moe maar je wil om 20u toch nog tv zien ? vergeet die tv..ga gewoon slapen. geloof het maar.... je kan wel even wakker worden in de vroege ochtend of nacht, maar je slaapt toch snel weer door.
uw lichaam heeft veel slaap nodig.
daartegenover staat wel dat je ook ACTIEF moet zijn , hoe bizar dat ook klinkt !
rustige activiteiten, een wandelingetje (bij voorkeur in de natuur - zeker geen drukte opzoeken ), of gewoon een kort fietstochtje, dus echt toeristisch rondfietsen en niet denken dat je even moet "trainen" (neem uw gewone fiets desnoods), en afwisseling in beweging (betrek het gezin daarbij).
daarna moe ? slaap even een uurtje... het verricht wonderen !
voel je overdag een enorme drang tot slapen en je lichaam wil niet meer mee ? en je hebt de mogelijkheid... slaap 1 a 2 uur, zelfs al is het 14u in de namiddag. het is goed waard voor uw herstel !! (klinkt cliche maar is het helemaal niet)

wel benadrukken : SPORTACTIVITEITEN ZIJN VERBODEN bij hoge(re) cmv en ebv waarden!)
Gebruikersavatar
kazzz
Mountainbiker
Berichten: 793
Lid geworden op: di 25 jun 2013 11:20
Rijdt met: Trek SuperFly 9.8

Re: cmv virus

Bericht door kazzz »

Sunn, ik dacht net dat je een regelmatig patroon moest houden ivm CMV. Telkens op hetzelfde uur gaan slapen en opstaan, en niet toegeven aan de dipjes overdag, want.. dit kan het chronisch vermoeidheidssyndroom teweeg brengen..?
Ik voel me alleszins een stuk beter nadat ik probeer regelmaat in mijn slaap te krijgen. Maar, de mindere periodes blijven helaas ook nog wel bestaan.
Sunn Xtreme
Expert
Berichten: 4878
Lid geworden op: vr 24 okt 2003 21:21

Re: cmv virus

Bericht door Sunn Xtreme »

regelmaat houden is inderdaad welkom en aangeraden.
maar... een patient kan zodanig last ervan hebben, dat hij overdag een zodanig sterke drang naar slaap en rust heeft dat het zijn fysiek vermogen letterlijk afremt, bijna verlamt. soms kunnen ook neurologische verschijnselen optreden (zichtveld vertroebeling, stevige hoofdpijn en druk op de ogen, erg gevoelig voor licht,..) bij die mensen is het erg belangrijk zich niet koste wat kost staande te houden maar zich wel die door het lichaam "gedwongen" rust te nemen.
erna functioneren ze wel weer veel beter.
het vaakst gebeurd dat als de CMV waarden nog hoog liggen, of redelijk kort na de hevigste actieve infectieperiode en de waarden al wat dalend zijn
Men spreekt dan van een verlaat reactiepatroon door uitputting. En dat komt dan ook weer omdat je in die periode daarvoor, vooral op adrenaline en cortisol door tracht te gaan (automatische reactie van het lichaam = stresshormoonproductie verhogen om door te gaan)
hetzelfde zie je vaak ook bij mensen met EBV (en zijn gevolg = klierkoorts met alle nevenwerkingen)

in alle omstandigheden is regelmaat inderdaad gewenst, maar als het lichaam echt opdringt van te rusten, ... doe het gewoon. het bevorderd het herstel !!!
het is soms moeilijk voor mensen met terugkomende activerende EBV en CVM, te schipperen tussen veel rusten en genoeg rusten. teveel rust kan inderdaad je lichaam lui maken, te weinig ook weer.

bij mensen die last hebben van een reactiverend virus, zie je vaak in die actieve infectieperiode dat de drang naar slaap erg hoog word. op dat moment toegeven en toch ook combineren met allerlei lichte activiteiten, bied vaak de beste middenweg naar goed herstel.
ook zorgen dat je IMUUNSYSTEEM goed ondersteunt word, is belangrijk. lage b12, ijzer en zinkwaarden zijn al een DIRECTE indicatie dat uw imuunsysteem ook zwakker staat.
Plaats reactie