Forumoverzicht Bikemogelijkheden Permanente routes Oud-Heverlee - Bloso

Oud-Heverlee - Bloso

Ben je van plan een route rijden? Problemen gehad met de bewegwijzering? Wat is de moeilijkheidsgraad van het parcours? Hoe ligt de route er bij na regenval?

Moderators: Reflex, ka.dee, Angelo., Test team


Bericht ma 04 jun 2012 22:25
A d r i Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 5005
Mijn bike: titanium x 6 , carbon x 1

vanuit sint joris weert over de asfalt omhoog.

Bericht zo 15 jul 2012 19:18
sailor Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 139
Mijn bike: stevens manic 2011, specialized rockhopper pro (muddy)

via den asfalt voorbij de polies of via den blommiest rechtdoor via het stukje door den bos, er zijn nog mogelijkheden om aan de kluis te komen maar das iets moeilijker om uit te leggen...

Bericht za 27 apr 2013 19:45
Tom-s Mountainbiker

Berichten: 466
Mijn bike: is blij met mij erop

Ik heb schandalig als het is, donderdag voor het eerst weer op een mountainbike gezeten sinds 6 maanden en ik ben me helemaal kapot geschrokken op de Heverlee routes.
De steentjes op groen zijn naast bijzonder irritant ook nog eens lekker gevaarlijk op die plek en op rood zijn ze hout aan het kappen alsof het halve bos ziek is.
Ben echt hard geschrokken van de houtkap op de rode route. Ik rij nu al 5 jaar in deze streek maar heb me opnieuw laten verrassen door de houtkap.
Het parcours ligt er verder helemaal droog bij, was zonder enige moeite ruim binnen 2 uur rond.

Bericht za 27 apr 2013 20:50
scelter Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2122
Mijn bike: Canyon Exceed SLX 9.9 & Rose Pro RS SRAM Force
groen, blauw en rood onder twee uur?? Dan hebt ge toch een pittig tempo aangehouden. Ik doe daar minimum 2uur en een half over. Die houtkap beperkt zich niet tot Heverlee bos. De "groene jongens" zijn in heel vlaanderen "mental" aan het gaan. Vorige winter ook al.

Edit: oeps. Ik tel wel vanuit Leuven centrum, da zal ook al iets schelen zeker :wink:

Bericht za 04 mei 2013 18:14
soapwater Mountainbiker

Berichten: 192
Mijn bike: Xtrail3
Het parcours ligt er kurkdroog bij, prachtig toerke toch... Het was al weer een tijdje geleden dat ik deze nog eens gereden had.
De houtkap lijkt inderdaad maar niet te stoppen, vorig jaar was héél het bos in frut gereden door zware machines en nu lag het er nog steeds zo bij. Het mooie klimmetje na de kluis (waarvan eerder sprake) ziet er in elk geval veel minder idyllisch uit dan voorheen.

Bericht do 16 mei 2013 10:01
LaurensM Mountainbiker

Berichten: 53
Mijn bike: Trek Superfly 8
Vorige week de groen-blauwe lus nog eens gereden op 1u30. Ik was pomp-af.... Weg conditie :).

Alleszins, ik ken de route vanbuiten omdat ik zelf in Heverlee woon maar er ontbreken inderdaad een hoop pijlen tov vorige zomer. Heeft dat zin om Bloso hiervan op de hoogte te brengen of malen die er niet om?

ps: Die laatste beklimming van de blauwe route op een zandroute naast dat landgoed ligt er goed bij tegenwoordig. Vorige zomer veel op zitten vloeken omdat het droog en mul zand was, pfff.

Bericht di 02 jul 2013 09:18
wazofski Mountainbiker

Berichten: 35
Mijn bike: Cube Attention 2012
LaurensM schreef:
ps: Die laatste beklimming van de blauwe route op een zandroute naast dat landgoed ligt er goed bij tegenwoordig. Vorige zomer veel op zitten vloeken omdat het droog en mul zand was, pfff.


Dit weekend ook de route nog eens gereden, en inderdaad, die zandstrook is toch een groot verschil met vorig jaar, qua lastigheid. Ook was ik ontgoocheld over de houtkap nabij de eerder vermelde klim rondom de kluis, gevolgd door die redelijk lange afdaling. Vroeger was dat nog een mooi stukje singletrack tussen het groen, nu lijkt het eerder op een Keniaanse autosnelweg vol putten en gaten...

Voor de rest vind ik het toch één van de mooiste routes dat ik al gedaan heb, al vind ik het jammer dat al het moois vooral in de eerste 20-25km zit (startend vanuit de kazerne in Heverlee) en dat het na de klim op de zandstrook allemaal redelijk plat en weinig uitdagend blijft.

Bericht za 27 jul 2013 11:54
wazofski Mountainbiker

Berichten: 35
Mijn bike: Cube Attention 2012
Eergisteren nog eens deeltje van de blauwe lus gedaan en nu ligt de zandstrook bergop er wel heel lastig bij. Al moeten afstappen in het "platte" aanloopstuk, terwijl ik 3 weken terug hier nog postte dat het er zo goed bijlag :-) Het kan plots rap gaan blijkbaar!

Bericht ma 29 jul 2013 21:20
Simon Standaert Mountainbiker

Berichten: 1
Jow,
Ik zit op kot dichtbij de sportoase,
weet er iemand als er ergens in Leuven
een openbare afspuitstand is?

Bericht ma 29 jul 2013 21:35
Tom-s Mountainbiker

Berichten: 466
Mijn bike: is blij met mij erop

Ik heb mezelf een tuinslang en emmer aangeschaft voor op kot en doe het zo (op de koer).
Even met de kotbaas overleggen welke kraan je een verloop stukje op mag monteren.
Je zou ook altijd eens kunnen vragen bij de KHL of ze daarboven niet ergens een kraantje over hebben maar op kot lijkt me gemakkelijker.

VorigeVolgende

Keer terug naar Permanente routes

cron