houffamarathon .

Een marathon (waarvan je kan spreken eenmaal je boven de 60km gaat), een rit tegen de tijd of een wedstrijd is toch iets gans anders dan een doordeweekse toertocht. Daarom dit apart forumonderdeel...
el gordo
Mountainbiker
Berichten: 1408
Lid geworden op: zo 10 jan 2010 21:06
Rijdt met: heeft geen zijwieltjes meer

Bericht door el gordo »

gedewe schreef:
bartike schreef:hoe moet de fisiek zijn als je daar de 60km wilt rijden?

te doen als je nog niet echt hoogte meters hebt gedaan , en weekelijks 2 keer gaat fietsen ? tochtjes van 50 a 60 km int bos en soms op de baan
te doen , maar toch best beetje klimwerk trainen
En doseren vanaf het begin, zodat je tegen het einde toe nog wat reserve hebt.
Gebruikersavatar
DodgeW200
Mountainbiker
Berichten: 679
Lid geworden op: di 24 feb 2009 10:55
Rijdt met: Kona HeiHei Deluxe custom

Bericht door DodgeW200 »

Vertrekken op je eigen tempo en niet mee met de grote hoop.
Gebruikersavatar
spaver
Mountainbiker
Berichten: 265
Lid geworden op: ma 21 sep 2009 21:07
Rijdt met: santa cruz blur xt xtr reba

Bericht door spaver »

voldoende eten & drinken onderweg om de energie op peil te houden
Gebruikersavatar
bartike
Mountainbiker
Berichten: 381
Lid geworden op: za 23 okt 2010 12:35
Rijdt met: karton/aluminium/ijzer

Bericht door bartike »

mercie voor de reacties :wink:

dan gaan we ons is inschrijven.

en nog wat fietsen en wat bruggen op en af gaan rijden :-D
Gebruikersavatar
slijkplaat
Mountainbiker
Berichten: 164
Lid geworden op: za 26 mar 2011 18:41
Rijdt met: niner en fuji
Contacteer:

Bericht door slijkplaat »

iemand een idee van de hoogte meters van de 60km ? Wat hebben ze met het parcour gedaan ? Alles veranderd of enkel einde .
Gebruikersavatar
MaC'Red
Mountainbiker
Berichten: 4483
Lid geworden op: do 14 mar 2002 02:00
Rijdt met: Scott Spark RC team
Contacteer:

Bericht door MaC'Red »

Als ge even kijkt op de site van de Houffamarathon krijgt ge dit te lezen
Biking Events schreef:De circuits voor de komende Houffamarathon liggen vast, of toch zo goed als. Het is enkel uitkijken naar formele goedkeuringen en hier en daar nog wat praktische regelingen met privé-eigenaars, hetgeen komend weekend te gebeuren staat. De recentste verkenningen zijn unaniem lovend: een bijzonder gevarieerd parcours, waarin ook geografisch het onderste uit de kan wordt gehaald.

Vertrekken we in oostelijke richting, zoals vroeger, dan is dat vooral om de bekende en goed uitgebouwde bevoorradingsposten 1 en 2 te kunnen behouden. Chérapont (de vijvers) en Fontenaille (kerkje met drinkbaar water uit de kraan om bij te tanken)zijn zeer geschikt om zoveel volk (alle afstanden) te laten passeren. Wel hebben we de route naar Cherapont toch enigszins aangepast, waardoor de we deelgemeentes van Houffalize iets meer in het gebeuren betrekken.

en keer de kaap in het oosten genomen, keren we nu langs de noordelijke zijde helemaal naar de andere kant. Voor de eerste keer wijken we met de Houffamarathon zo ver westwaarts uit, tot op de flanken van de col de Haussire in La Roche zowaar, met onderweg enkele werkelijk schitterende stukken MTB. Twee beklimmingen die tot 32 à 35% stijgingspercentages vertonen, boeiende en concentratie eisende afdalingen (maar nooit onverantwoord en dus ook voor de modale voorzichtige biker voldoende veilig) en een heel rijke natuur brengen ons naar nieuwe bevoorradingsplaatsen zoals Maboge en Bertogne. Dit voor wat de 120 en de 90 km betreft. Want de 60 km keert in Wibrin al zuidwaarts om via Achouffe het grote parcours terug te vinden voor de laatste finale kilometers.

Ondertussen swingen de hoogtemeters de pan uit, te weten 3700 hm in totaal voor de 120 km en toch ook een ruime 2500 hm voor de 90 km. Deze tweede afstand wordt op twee momenten ingekort ten opzichte van de XL marathon: een eerste keer in Bérisménil (en zo de lastige +30% beklimmingen wel missend of ontwijkend, afhankelijk van uw ingesteldheid), een tweede keer voorbij Engreux.

En da's al vrij diep in de wedstrijd. Op die manier komen we exact op 93,4 reële kilometers uit, daar waar de XL-rijders nog 3 lokale kilometers extra voor de wielen krijgen na hun eerste passage aan de finish, omdat zij dan 'nog maar' 117 km hebben gefietst. Ook de 60 km mag deze lokale ronde afrijden. Voor de '93 km' hebben we de lokale ronde wijselijk laten vallen.

Delen we nog mee dat we in extremis beslist hebben om alles in te zetten op 3 super geslaagde circuits en dat we om die reden alvast voor één keer de recreatieve randonneur-afstanden annuleren (temeer er slechts zeer weinig interesse hiervoor is in de voorinschrijvingen). Dit is vanzelfsprekend een stille wenk om massaal voor de 60 km te kiezen, uiteindelijk 'maar' 54 echte bike-kilometers, want de openingsronde en dezelfde slotronde zijn hoofdzakelijk lokaal 'ambiance-asfalt'. Wel goed voor in totaal nog altijd 1687 hm...

60km
In de formule Medium (60km) zijn er 2 bevoorradingsposten voorzien. Deze situeren zich aan kilometer 16,7 in Cherapont en aan kilometer 35 te Fontenaille.

90km
Voor de 90km zijn er vier bevoorradingsplaatsen. Net zoals de 60km is er een bevoorradingspost in Cherapont aan 16,7 km en in Fontenaille aan 35 km. Vervolgens snijdt de 90 km een stukje af, waardoor men vrij snel de bevoorrading van Maboge bereikt (km 56). Ook de volgende XL-bevoorrading in Bertogne (km 75) is beschikbaar voor de 90 km-bikers, waarna deze deelnemers iets sneller naar Houffalize rijden (afslagpunt in de buurt van Engreux), zodat zij die vijfde bevoorradingspost niet meer nodig hebben.

120km
Voor deze formule worden er 5 bevoorradingsposten voorzien. Bevoorradingspost 1 en 2, zijn net zoals de voorgaande formules aan 16,7km in Cherapont en aan 35km in Fontenaille. De derde bevoorradingspost bevindt zich in Maboge ter hoogte van kilometer 66. Vervolgens is er in Bertogne een vierde bevoorrading aan 88 km. De laatste bevoorrading is ter hoogte van kilometer 108 langs de weg Houffalize naar La Roche.
MaC'Red 8)
Gebruikersavatar
slijkplaat
Mountainbiker
Berichten: 164
Lid geworden op: za 26 mar 2011 18:41
Rijdt met: niner en fuji
Contacteer:

Bericht door slijkplaat »

bedankt , kreeg da dus niet open op mijne gsm :p als ik het goed lees is de 60km te vergelijken met vorig jaar . Met enkele aanpassingen .
Gebruikersavatar
BerggeitCasualFietser
Mountainbiker
Berichten: 2935
Lid geworden op: ma 09 jan 2012 12:06
Rijdt met: Trek Superfly 7, Lapierre X629

Bericht door BerggeitCasualFietser »

ng twee weekskes, kga nog onverwacht klaar geraken na de lumbago :D
Heb er al zin in,hopelijk valt het weer mee
Gebruikersavatar
rombaft
Mountainbiker
Berichten: 1118
Lid geworden op: do 17 aug 2006 19:02
Rijdt met: Canyon 29'er, CUBE 26" fixed fork, Canyon ultimate CF 8,0

Bericht door rombaft »

bij info over de parcours en prijzen zijn de prijzen mij nu nog altijd niet echt duidelijk, hoeveel kost het nu voor de 60km zonder voorinschrijving ?????
Gebruikersavatar
eekhoorn
Mountainbiker
Berichten: 293
Lid geworden op: do 03 jul 2003 19:10
Rijdt met: ijzer en alu

Bericht door eekhoorn »

teveel?
Plaats reactie