Pagina 1 van 1

axs oplader/batterij defect

Geplaatst: zo 13 dec 2020 20:37
door sierens
Ik heb een sram axs batterij die het niet meer doet. Ik weet nu wel niet of het aan mijn oplader of aan de batterij ligt.
Als ik meet op de batterij heb ik 0v. Als ik de oplader inplug zie ik het blauw ledje aan zijkant maar geen enkel van de 3ledjes op de zijkant. Ook niet met batterij ingeklikt.

Op de batterij zie ik 3 meetpunten. Een + en een - waar ik 0v op meet en een 3de punt waar ik tussen + en - 2,5v meet.

Kan er iemand dat toevallig bevestigen, of eens meten, of tip geven hoe ik duidelijk weet of het de oplader of batterij is... Ik ken namelijk niemand die elektronisch fietst.

Ikzelf ben van Jabbeke, regio Brugge

Re: axs oplader/batterij defect

Geplaatst: zo 13 dec 2020 21:24
door kenny
Heb je hem al eens een dag laten doorladen?
Het kan zijn dat je je batterij echt volledig lerggetrokken hebt. Dan heb je dit soort van symptomen.

Re: axs oplader/batterij defect

Geplaatst: ma 14 dec 2020 20:00
door sierens
Hey Kenny,

Hij heeft de zaterdagavond tot de zondagmorgen geladen, dus dat zou ruim voldoende moeten zijn. Heel heel soms toont hij groen aan dat hij opgeladen is, maar als ik dan met de multimeter spanning meet heb ik 0,6v. Ik heb zopas een batterij en lader gekregen van iemand uit de straat. En de conclusie is dat het de batterij is. Ik meet op zijn batterij 8v, en zijn batterij in mijn lader werkt ook prima. Dus zal de garantie maar eens aanspreken van sram (heb wel geen ervaring met de garantie van sram :-k )

Re: axs oplader/batterij defect

Geplaatst: ma 14 dec 2020 21:13
door kenny
Hou ons op de hoogte aub, ik vindt dit wel interessant.

Re: axs oplader/batterij defect

Geplaatst: vr 25 dec 2020 09:52
door sierens
Update van de batterij. Ik krijg een garantie batterij, maar de weg er naar toe is niet via Sram, maar via een leverancier. Het word geregeld via de persoon waaraan ik destijds de axs derailleur aangekocht heb.