schwalbe perfomance line vs evolution line

Positieve of negatieve ervaringen met produkt X. Is produkt Y zijn hoge prijs waard, of koop je beter produkt Z. Jouw ervaringen kunnen interessant zijn voor collega bikers.

Moderators: Reflex, Angelo., JanMan

Plaats reactie
wim_d
Mountainbiker
Berichten: 17
Lid geworden op: di 08 mar 2016 13:50

schwalbe perfomance line vs evolution line

Bericht door wim_d »

Ik was aan het overwegen om mij nieuwe banden aan te schaffen, en was aan het denken aan de combinatie racing ray / racing ralph.

Nu zie ik dat er 2 verschillende bestaan nl perfomance line en evolution line waar de evolution bijna het dubbele kost van de performance line. Ga je daar echt verschil in merken? Als de evolution line effectief beter is wil ik deze wel aanschaffen, maar anders is het een beetje zonde om het dubbele te betalen.

Racing Ralph perfomance line 25.37€ https://www.bike-components.de/en/Schwa ... el-p65898/
Racing Ralph evolution line 47.74€ https://www.bike-components.de/en/Schwa ... el-p65892/

Racing Ray performance line 25.37€ https://www.bike-components.de/en/Schwa ... el-p65894/
Racing Ray evolution line 47.74€ https://www.bike-components.de/en/Schwa ... el-p65893/Ook zou ik dan ineens mijn wielen tubeless willen maken, mijn velgen hebben een interne diameter van 20mm neem ik dan best tubeless tape van 21mm?

Alvast bedankt voor de reacties.
Gebruikersavatar
spaghetti_2
Mountainbiker
Berichten: 1417
Lid geworden op: zo 15 nov 2009 15:52
Locatie: Scott Spark RC Pro 2020, Rose X-Lite

Re: schwalbe perfomance line vs evolution line

Bericht door spaghetti_2 »

De Evo is een ander type rubber: soepeler. Biedt dus veel meer tractie, wat minder rolweerstand. Over het algemeen vind ik dit zeker de meerprijs waard. Voor dunnere zijflanken (=minder gewicht maar ook minder lekbestendig) zou ik dan bv nooit extra betalen. Maar de rubber compound speelt echt wel een grote rol in de kwaliteit van een band.
Plaats reactie