Pagina 1 van 1

Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: vr 03 mei 2019 21:45
door HenriHenriHenri
Hey iedereen,

Telkens als ik ga mountainbiken, heb ik na elke rit (40/50/60/70 km) zeer aan mijn achterste. Nu heb ik mijn zitbotten gemeten, en ik kwam uit op 140mm. Dan heb ik gelezen dat je daar rond de 15/ 20 mm moet bijdoen, dan kom ik uit op 160mm/ 155mm. Het zadel dat ik nu heb is rond de 130-140 mm breed, dat is dus te klein en te ongemakkelijk waarschijnlijk.

Nu is mijn vraag of iemand goede aanbevelingen van zadels heeft voor die bepaalde grootte (155/ 160mm), of ook eigen ervaringen heeft met zulke afmetingen/ zadels, en daarover wat advies wil geven of aanbevelingen wil geven.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: za 04 mei 2019 09:30
door janssis werner
Kijk eens bij het merk SQ lab zadels. Daar ben ik heel tevreden over. Deze kun je bestellen bij bike.components. de.

Grtjs.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: za 04 mei 2019 11:59
door HenriHenriHenri
Ok, thx zal eens kijken.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: za 04 mei 2019 15:49
door Dickie
Een zadel is wel persoonlijk. Wat voor de ene supercomfy is, kan voor iemand anders een marteltuig zijn.
Een voordeel is wel dat er nogal wat zadeltjes snel weer verkocht worden omdat ze niet passen.
Ik heb ook nogal geroteerd en ben uiteindelijk tevreden op een SDG Formula fx zadel uitgekomen.
Ik prefereer een zadel dat lichtjes oploopt naar achter.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: za 04 mei 2019 16:10
door janssis werner
Heb er ook al vele gehad en ook veel broeken geprobeerd. Dan maar deze geprobeerd en was meteen raak. Wel eerst wennen wand zadel staat niet pas en loopt omhoog naar achter. Raar maar waar je mag er wel geen competitie mee doen. Ik heb nu de 910 en de 911 wel zonder flex systeem.

Grtjs.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: ma 06 mei 2019 09:30
door spaghetti_2
Zadels kan je ook onderverdelen in vlak, half-rond en volledig rond. Vaak zit je op één type zadel veel beter dan op de anderen. Ik bv heb veel last op een vlak zadel en zit behoorlijk goed op een half-rond zadel. Dit in combinatie met de juiste zadelbreedte brengt je al een serieuze stap verder. Los van alle verschillen tussen de zadels binnen één categorie. Op Mantel heb je bv een stappenplan om tot het juiste zadel te komen. Je kan deze al eens gebruiken om te zien welke conclusie er uitkomt, en dat vergelijken met het zadel dat je nu hebt.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: ma 06 mei 2019 12:53
door Free_ltd
janssis werner schreef:Kijk eens bij het merk SQ lab zadels. Daar ben ik heel tevreden over. Deze kun je bestellen bij bike.components. de.

Grtjs.
Ik zelf rij ook het liefste op SQ lab zadel. Zat toevallig op een occasie die ik ooit kocht en heb m meteen meegenomen naar de opvolger. Voor de race ook een SQ lab gekocht nadat ik eerst een Sella Italia met spleet probeerde.

Er zijn wel meer factoren dan alleen de breedte. Zo is er ook de afronding. Bij mijn SQ labs, zijn ze vrij recht, maar ge hebt ook zadels die veel meer afgerond zijn.

Als ge direct 100% zeker wilt zijn en niet telkens €100 of meer wilt besteden aan verschillende zadels om het goede te vinden, dan zou ik in mijn geval als liefhebber van SQlab, langs een dealer gaan die de nodige instrumenten van SQlab heeft om u het juiste zadel te bezorgen.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: ma 06 mei 2019 13:06
door Free_ltd
janssis werner schreef:Heb er ook al vele gehad en ook veel broeken geprobeerd. Dan maar deze geprobeerd en was meteen raak. Wel eerst wennen wand zadel staat niet pas en loopt omhoog naar achter. Raar maar waar je mag er wel geen competitie mee doen. Ik heb nu de 910 en de 911 wel zonder flex systeem.

Grtjs.
Altijd opletten met een zadel pas te zetten op een MTB hé :lol:

Ik zette het altijd waterpas, maar bij mijn bikefitting kwam iets logisch boven en dat is dat ge ook rekening moet houden met de SAG :lol: Dus daar eerst de SAG genomen en mocht ik mijn vork indrukken zodat hij het zadel waterpas kon zetten. Bij mij staat mijne SQLab 611 waterpas, rekening houdend met ingedrukte SAG.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: ma 06 mei 2019 15:02
door janssis werner
Dan heb je de instructies van de SQ lab zadels niet gevolgd of gelezen. De punt staat altijd naar beneden. Om deze rede zijn ze niet toegestaan bij wedstrijden. Het is de bedoeling dat je op zitbeenderen zit en bij de active modellen wordt het kantelen van het bekken nagedaan zoals bij het wandelen. Dit is rond de 7graden. Deze heb ik wel niet , rede dat ik de zwaarste moet steken en bij verlies geen reserve heb en de twee andere die erbij zijn niet straf genoeg zijn.

Re: Zadeladvies/ aanbevelingen

Geplaatst: di 07 mei 2019 12:05
door Free_ltd
janssis werner schreef:Dan heb je de instructies van de SQ lab zadels niet gevolgd of gelezen. De punt staat altijd naar beneden. Om deze rede zijn ze niet toegestaan bij wedstrijden. Het is de bedoeling dat je op zitbeenderen zit en bij de active modellen wordt het kantelen van het bekken nagedaan zoals bij het wandelen. Dit is rond de 7graden. Deze heb ik wel niet , rede dat ik de zwaarste moet steken en bij verlies geen reserve heb en de twee andere die erbij zijn niet straf genoeg zijn.
Bij mij staat hij met ingedrukte SAG dus waterpas en zit voor mij heerlijk. Ik moet er niet van weten dat die punt naar beneden staat :lol: