Pagina 1 van 1

Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: za 30 mar 2019 19:42
door didius
Ik rij voorlopig nog met binnenbanden, met als gevolg dat ik af en toe eens lek rij... Op zich vind ik dat geen ramp, een nieuwe binnenband steken is vrij snel gedaan, maar toch had ik de laatste keer genoeg van.

Als ik zo rondlees en rondhoor dan zijn er toch veel die na de overstap naar tubeless nooit meer terug willen. Vandaar ik de overstap in ook wel wil maken. Maar toch had ik nog een praktisch vraagje.

Nu heb ik 2 buitenbanden die ik omwissel op mijn achterwiel. Een voor droge omstandigheden en één indien het parcours er modderig zal bijligt. Doordat ik werk met binnenbanden is dat wisselen vrij eenvoudig. Binnenband eruit, nieuwe buitenband erop, binnenband erin, opblazen, klaar.
Bij tubeless lijkt me dat eerder omslachtig of zelfs moeilijk? Of zie ik dat verkeerd?
Iemand enige ervaring hoe ze dat aanpakken?

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: za 30 mar 2019 20:48
door univega
Dat wisselen is niet aan te raden, je moet dan de vloeistof opvangen, de randen van de banden terug reinigen enz. een hele karwei ...

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: zo 31 mar 2019 00:56
door spaghetti_2
Dat is niet waar. Het is wat meer werk dan wisselen met binnenband maar moderne velgen en banden zijn zodanig aangepast op tubeless, dat tubeless leggen vaak vanzelf gaat. Bij mij toch. Latex kan je gewoon omwisselen met een spuitje. Reinigen van de bandenranden etc is niet nodig

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: zo 31 mar 2019 08:58
door BertG
Het is toch wel een pak meer gedoe, ik zou niet regelmatig mijn tubeless banden willen wisselen, en andere banden eigenlijk ook niet 8-[ . Hoeft ook niet, er zijn genoeg goede allround banden op de markt.

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: zo 31 mar 2019 22:45
door Boebbel
Ik heb door omstandigheden redelijk wat aan mijn banden moeten prutsen de laatste week. Bij deftige velgen, bij mij zijn het maar DTSwiss X1900, is het perfect te doen. Het grootste deel van de melk kan je inderdaad met een spuit uitzuigen, de rest wat met een vod wegvegen.

Maar banden wisselen omdat het wat modderig is, daar hou ik me niet mee bezig. Een Racing Ralph of een Icon of gelijkaardig voldoet prima het hele jaar door. Je rijdt sowieso trager door de modder, tijd genoeg om grip te zoeken. 'k Ben nu wel niet de grootste modderfokker.

Je moet trouwens toch eens om de zoveel maanden kijken of er nog genoeg vloeistof in zit.

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: ma 01 apr 2019 12:34
door KrisMaes76
2 wielsets met verschillende banden en banden wisselen duurt dan max 2 min 8)

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: ma 01 apr 2019 22:05
door didius
Boebbel schreef:Maar banden wisselen omdat het wat modderig is, daar hou ik me niet mee bezig. Een Racing Ralph of een Icon of gelijkaardig voldoet prima het hele jaar door.
K'heb een Racing Ralph achteraan, maar als het zo dagen aan een stuk geregend heeft dan heb ik er echt weinig grip mee in vettige trails. Nu leg ik er dan een Nobby Nic op. Het is misschien self fulfilling prophecy, maar ik heb toch echt het gevoel dat ik meer grip heb. Het is zeker meer voor extreme situaties, nuja, als je met binnenbanden werkt is de buitenband omwisselen zo geflikt.

Conclusie lijkt wel dat het mogelijk is, zeker ook omdat die 'extreme' moddersituaties ook niet zo frequent voorkomen.

Die 2 wielsets is me een te dure optie Kris :-D

Re: Tubeless, verschillende buitenbanden?

Geplaatst: di 14 mei 2019 10:09
door Bontus
Als je ooit een voorwiel op de kop kan tikken is het wel handig om daarmee je zomer/winter set te vervolledigen.
Achteraan leg je iets all round zoals Racing Ralph.
Vooraan één wiel met Nobby Nic.
En één wiel met wat 'sneller' profiel. Continental Race King bijv.