Forumoverzicht Productinfo Fietsonderdelen schwalbe perfomance line vs evolution line

schwalbe perfomance line vs evolution line

Positieve of negatieve ervaringen met produkt X. Is produkt Y zijn hoge prijs waard, of koop je beter produkt Z. Jouw ervaringen kunnen interessant zijn voor collega bikers.

Moderators: Reflex, Angelo., JanMan


wim_d Mountainbiker

Berichten: 20
Ik was aan het overwegen om mij nieuwe banden aan te schaffen, en was aan het denken aan de combinatie racing ray / racing ralph.

Nu zie ik dat er 2 verschillende bestaan nl perfomance line en evolution line waar de evolution bijna het dubbele kost van de performance line. Ga je daar echt verschil in merken? Als de evolution line effectief beter is wil ik deze wel aanschaffen, maar anders is het een beetje zonde om het dubbele te betalen.

Racing Ralph perfomance line 25.37€ https://www.bike-components.de/en/Schwalbe/Racing-Ralph-ADDIX-29-Folding-Tyre-2019-Model-p65898/
Racing Ralph evolution line 47.74€ https://www.bike-components.de/en/Schwalbe/Racing-Ralph-Evo-ADDIX-Speed-29-Folding-Tyre-2019-Model-p65892/

Racing Ray performance line 25.37€ https://www.bike-components.de/en/Schwalbe/Racing-Ray-ADDIX-29-Folding-Tyre-2019-Model-p65894/
Racing Ray evolution line 47.74€ https://www.bike-components.de/en/Schwalbe/Racing-Ray-Evo-ADDIX-Speedgrip-29-Folding-Tyre-2019-Model-p65893/Ook zou ik dan ineens mijn wielen tubeless willen maken, mijn velgen hebben een interne diameter van 20mm neem ik dan best tubeless tape van 21mm?

Alvast bedankt voor de reacties.

spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1404
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
De Evo is een ander type rubber: soepeler. Biedt dus veel meer tractie, wat minder rolweerstand. Over het algemeen vind ik dit zeker de meerprijs waard. Voor dunnere zijflanken (=minder gewicht maar ook minder lekbestendig) zou ik dan bv nooit extra betalen. Maar de rubber compound speelt echt wel een grote rol in de kwaliteit van een band.


Keer terug naar Fietsonderdelen