Forumoverzicht Bikemogelijkheden All-mountain - Enduro bikepark Lac blanc

bikepark Lac blanc

Voor alles wat met All-mountain / Enduro heeft te maken ..

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht wo 16 mei 2018 09:29
Mister A Mountainbiker

Berichten: 133
Mijn bike: scott scale, canyon AL
Een bezoek aan lac blanc http://www.lacblanc-bikepark.com/ staat al lang op mijn wishlist. Dit jaar zou ik er graag geraken. Ik zit nog met een paar vraagjes:

In de veronderstelling dat mijn scott spark niet gemaakt is voor dit soort werk zou ik ter plaatse een DH huren. Een belevenis op zich. Heeft er dit ooit iemand gedaan? Was dit OK?
Ik rij altijd met "echte" klikpedalen en racy mtb schoenen. Zou dit te doen zijn? Misschien is het de moment om nieuwe pedalen te kopen die naast het kliksysteem ook nog een ondersteunend vlak geven?
Ik zou ook een tussenstop maken in raon l'etape of saint marie les mines, blijkaar ook echt de moeite daar qua enduro tracks. Is er daar ooit iemand geweest? Is dit vergelijkbaar met de trails in les hautes rivieres of aywaille? Want dit zou ik wel met mijn scott spark doen.

thanx!

Bericht di 22 mei 2018 21:58
LaurentS Mountainbiker

Berichten: 45
Ik ben er al een paar keer geweest met mijn Canyon Strive enduro bike.
De huurbikes zijn ok voor beginners. In goede staat, maar een beetje basic en wat ouder. Sowieso wel een stuk beter dan met een Scott Spark naar beneden gaan.
Ik rijd bikeparks liefst met flats, dat is beter in sprongen of technisch terrein vind ik, om snel voet aan de grond te kunnen zetten.
In Raon l'Etae of Saint Marie les Mines heb ik nog niet gereden, wel andere parcours in de Vogezen. Qua moeilijkheidsgraad is het heel sterk afhankelijk welke trail je doet, de meeste zullen wel doenbaar zijn met een Scott Spark, afhankelijk van je eigen niveau.

Bericht do 24 mei 2018 11:45
Mister A Mountainbiker

Berichten: 133
Mijn bike: scott scale, canyon AL
Bedankt voor de tips! Ik wil vooral mijn splinternieuwe carbon spark niet mollen.
http://www.lac-blanc.fr/cgi-local/affic ... vtt-dh.htm
Ziet er voor volgens mij een nieuwe deftige beginnersfiets uit!

Bericht za 26 mei 2018 19:09
cheeta Mountainbiker

Berichten: 18
Mijn bike: Batavus Buster '93

1) Voorheen hadden ze een vloot Mongoose als ik het me goed herinner freeride bikes wat niet bepaald high-end was, dit jaar - ik ben er 2 weken geleden geweest - was er edoch een hele vloot Mondrakers onderweg die dik in orde zijn. Geen ervaring met de verhuur overigens...
2) De twee groene en de blauwe moeten an sich nog wel goed te doen zijn (rood + zwart met chickenways met een echt bovengemiddeld capabele rijder), de vraag is alleen of het doel is om beneden wilt komen of lol wilt hebben.
3) SPD of flats is een keuze, afhankelijk van waar je zelf vertrouwd mee bent, of als je met beide kunt rijden wat je intentie is. De laatste keer heb ik met SPD gereden maar dan wel met met gympen die relatief toersieslap zijn - ik heb de keuze, ik rijd standaard trail pedalen of met kooi - zodat je de fiets meer onder je kunt laten bewegen.

Bericht wo 15 apr 2020 17:53
freeridewild Mountainbiker

Berichten: 11
Goede informatie, het is een reis waar ik ook naar uitkijk, ooit, ooit...


Keer terug naar All-mountain - Enduro