Pagina 1 van 1

Bosch lager probleem?

Geplaatst: vr 20 dec 2019 20:14
door janssis werner
Zijn er nog mensen die met deze motor problemen ondervinden dat lagers stuk gaan bij de motor. Kuisen zonder water gaat niet en dit na een rit in en rond Zonhoven. Fiets was goed vuil en wordt alleen met de tuinslang gekuist zonder hogedrukreiniger, heb er trouwens geen. Dit is nu al de tweede lager die vast zit na 4000km. Dit is zeer vervelend om na een ongeval deze fiets nodig te hebben om verder met deze hobby te beoefenen.

Grtjs Werner.

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: za 21 dec 2019 12:26
door Dickie
Blijkbaar zijn de dichtingen niet optimaal voor de huidige extreem natte ritten.
Ik fiets de bike na de spoelbeurt via de baan droog. 1 a 2km is meestal voldoende en dat helpt toch wat.
Tuinslang op de lagers richten is in ieder geval ook niet aan te raden, bij mij komen de lagers ook dan vast te zitten.
Beter met tuinslang wat 'natnevelen' en dan met een sponsje erover.

Preventief een flinke laag waterafstotend vet in het lager en over de dichting kan imho helpen.
Bvb Vetten met lithium/calcium verdikker.

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: za 21 dec 2019 15:07
door janssis werner
Smeer je deze vetten ook preventief aan de buitenkant tussen de tandwielen en pedaalarm. Gaat nu binnen onder garantie maar de winkel vreest dat ze problemen gaan maken over de 40km die er in geplaatst is. Deze hebben ze bij aankoop zelf voorgesteld en is geen 5keer gebruikt. Volgens mij komt dit ook doordat het tandwiel van de Cannondale motera naar buiten is geplaatst en er daardoor is er veel meer ruimte voor water en zo. Droog rijden heb ik nog niet gedaan en dacht aan gaskanon om het water te laten opdrogen voor ik hem weg zet. Bedankt voor de tip.

Grtjs Werner.

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: za 21 dec 2019 17:09
door Dickie
Nee, enkel over de lagerdichtingsrubber en contactpunt trapas met binnenloopvlak van het lager. Bij die Boschmotoren zie je het lager zitten niet?

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: za 21 dec 2019 19:20
door janssis werner
Vet heb ik al aangekocht. Volgens mij is het de grote lager die op de aandrijving staat die weer stuk is de andere zijn nog OK. Kon de pedalen nog vlot naar achteren draaien, naar voor zat moervast. Denk dat ik deze plaatsen voor de rit ga invetten met een botsten en dan zullen we wel weer zien. Nu kan ik nog alleen hopen dat ik weer een nieuwe onder garantie krijg.

Grtjs Werner.

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: zo 29 dec 2019 11:47
door triumph_st
Ik heb deze geplaatst: https://ebike-doktor.de/shop/index.php? ... duct_id=77" onclick="window.open(this.href);return false;
En Bosch zelf komt met deze oplossing: https://www.pedelecforum.de/forum/index ... utz.71444/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Bosch lager probleem?

Geplaatst: za 04 jan 2020 16:43
door janssis werner
Lees dit nu pas. Dit ga ik wel eens voorleggen aan de winkel en ben dus niet de enige met deze problemen. Alvast bedankt om dit te delen. Grtjs Werner.