Forumoverzicht Productinfo Singlespeed, tandem, Fatbike en E-MTB turbo levo groep!!

turbo levo groep!!

Voor de liefhebbers van weinig versnellingen en rijden per twee. Ook voor de in opmars zijnde E-MTB en de Fatbikes kun je hier terecht. Deel hier opmerkingen, tips en ervaringen.

Moderators: Angelo., Test team


Bericht di 03 jul 2018 16:10
franqui Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 4
Mijn bike: Specialized Turbo Levo FSR Comp Carbon 2018
Hoi Levo liefhebbers! Ben 70 jaar. Heb mij in maart een Levo FSR Comp Carbon 6Fattie aangeschaft met een extra set lichte 29" wielen (Roval Traverse 2.3") voor op de weg. Heb nu al ruim 2000 km gereden en ben uitermate tevreden over de aanschaf. Vorige week heen en terug Rijkevorsel-Scherpenheuvel 116 km in totaal en nog 32% in de batterij. Wel altijd op eco (20%) gereden. Zondag 1 juli 2018 de Meirdael Classic Oud-Heverlee: 62 km, met gemiddelden 22.5 km/u en 139 HR en nog 31% batterijlading over. Ongeveer de helft van de tijd op eco (25%) gereden, maar op de hellingen altijd trail (50%) en op de steilste stukken turbo (75%). Dit is wel het gedroomde parcours voor deze bike. Gebruik 3 kettingen die ik om de 500 km wissel. Door in de Mission Control app de wielomtrek in te stellen op 2000 mm ondersteunt de motor tot een snelheid van ca. 29,5 km/u.

Bericht di 17 jul 2018 15:09
glimburger Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 555
Mijn bike: BMC TE01 XTR en Specialized T.LEVO expert

Ik heb- naast mijn BMC TE01, al geruime tijd de TL expert ( zwart-zilver) en ik moet zeggen dat ik er best mee tevreden ben.
De verhouding van de versnellingen liggen me niet zo goed, daarom overweeg ik het voorste tandwiel 1 tandje extra te geven.
Daardoor denk ik dat ik iets meer snelheid kan genereren op onze normale wegen.
Extreme klims doe ik er niet mee dus ik denk dat het wel zal mee vallen. Mijn speelterrein is gekend: mijn "paadjes" in regio Opitter tot aan de litzberg in Dilsen

Ik rij meestal op 25% > 45% > 90% en verleden zondag had ik toch nog maar 20% over in de batterij en dat bij een ritje van maar 75km waarbij de 90% maar uitzonderlijk eens aangesproken werd bij een langere klim (Ergens in Dilsen aan de driepaal (o) ) de rest van de rit zal gelijkmatig verdeeld zijn geweest tussen 25% en 45%. Mocht van mij iets meer zijn dus als er betere batterijen komen zal ik ze zeker aankopen.

Bij mij staat de wieldiameter op 2000 maar mijn GPS geeft toch maar een max van 27.5 Km/h aan. Doe ik wat fout?
Hij moet één van komende weken op eerste nazicht en volgens ik verneem krijgt hij dan de nieuwe software-updates.
Is dat iets waar ik naar moet uitkijken qua verbetering van rendement of blijft het eerder bij het oude? Iemand ervaringen ermee?

enfin, ik ben best een tevreden gebruiker! =D>

Vorige

Keer terug naar Singlespeed, tandem, Fatbike en E-MTB