Forumoverzicht Partnerships - Evenementen Flowtrack Bike Echternach (La Petite Suisse): 14 tm 17 april 2011

Echternach (La Petite Suisse): 14 tm 17 april 2011

Flowtrack Bike staat met haar Shortbikeweekends voor korte, goed georganiseerde bikevakanties met gemiddeld drie fietsdagen. Voor alle vragen i.v.m. de bestemmingen voor 2014 kan je hier terecht.

Moderators: Angelo., Test team


Splenter Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 676
Mijn bike: rocky mountain etsx-70

Vorig jaar de reisbestemming van de buitenlandse mountainbike.be reis.
Voor velen een gekende naam, maar een onbekend bikegebied. De meningen vorig jaar waren unaniem: het is een schitterende streek om te gaan biken. De omgeving is bij momenten surrealistisch door de aanwezigheid van vele hoge rotspartijen waar het ene na het andere singletrack paadje doorheen kronkelt. Nadeel zijn de trapjes die je hier en daar tegenkomt, maar de fantastische paden maken veel goed.

Net als Gerolstein is Echternach vlot bereikbaar met de wagen. We komen hier biken het middelste weekend van de paasvakantie. Ideaal voor wie dan vakantie heeft dus.

Voor alle info kun je terecht op onze website: http://www.ShortBike.be


Vragen of opmerkingen post je hier.

Bericht ma 17 jan 2011 23:48
saartje_30 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1
Mijn bike: Scott contessa 30

is dit weekend ook geschikt voor beginners?

Bericht di 18 jan 2011 14:59
Splenter Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 676
Mijn bike: rocky mountain etsx-70

Net als elke ShortBike zijn hier verschillende niveaugroepen. Die krijgen een kleur: groen (lichtste groep) - rood (medium) - zwart (sterkste groep)

Bij de verschillende groepen is niet enkel tempo en afstand anders, maar ook de technische moeilijkheidsgraad daalt volgens kleur. Daarom kan elke biker in principe bij ons terecht.

Kun je als beginner naar Echternach: dit hangt af wat je onder "beginner" verstaat.

--> Voor iemand die pas 2 maand mountainbiket, zal een ShortBike zowiezo wat te hoog gegrepen zijn. Speciale voor deze groep bikers hebben we aan Sankt Wendel een "ShortBike 4 all" programma toegevoegd: aangepaste tochten op niveau van beginnende bikers.

--> Zit je als 'beginner' al een jaar op de fiets en doe je geregeld (min. om de 2 weken) een toertocht, dan moet de groene groep zeker aankunnen.


Zoals eerder vermeld zijn er in Echternach wel wat meer passages waar iedereen even moet afstappen. De paadjes die je rijdt zijn echter subliem en het afstappen zeker waard...


Keer terug naar Flowtrack Bike