Forumoverzicht Productinfo 29er, de bike met de grote wielen zannata Z29X vs canyon grand canyon al slx 9.0

zannata Z29X vs canyon grand canyon al slx 9.0

De alsmaar meer aan populariteit winnende mountainbike met de grote wielen, de 29'er, heeft vanaf heden haar eigen forumonderdeel. Deel hier opmerkingen, tips en ervaringen.

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


wallygator Mountainbiker

Berichten: 1
Mijn bike: opgelapte cafevelo

Na lange tijd volharden met mijn 26" heb ik beslist nu toch de overstap te maken naar 29". Het budget dat ik ervoor over heb is rond de 1650 euro, en probeer 2 modellen te vergelijken. Dus welke van de 2 lijkt de betere koop? Ikzelf kan moeilijk oordelen aangezien mijn kennis mbt voorvork en sram beperkt is.
1) De zannata Z29X in sram sx montage (https://www.zannata.be/portfolio/18_z29xc/)
2) De canyon grand canyon al slx 9.0 (https://www.canyon.com/nl-be/mtb/grand- ... x-9-0.html)

De canyon heeft lichtere, bredere wielen dus dit lijkt mij beter. Qua kader is het koffiedik kijken want bij de zannata vind ik geen gewicht :-k .

De optie om voor die prijs een carbonfiets met slx afmontage te kopen lijkt mij ook minder (zoals deze: https://www.canyon.com/nl-be/mtb/exceed ... l-5-0.html). Ik ben precies van mening dat voor een hobbyrijder als ik een middenklasse alufiets beter is dan een carbonfiets waar op alles bespaard is, om maar carbon mee te nemen. Maar verbeter mij gerust indien dit niet waar is :)

Keer terug naar 29er, de bike met de grote wielen