Forumoverzicht Bikemogelijkheden GPS Wahoo Fitness Elemnt

Wahoo Fitness Elemnt

Plaats hier je GPS gerelateerde vragen en routes .

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht ma 10 dec 2018 23:06
Christ D. Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2348
Mijn bike: Off/Onroad
Bij mij lukt het nog steeds om zelf de wielmaat in te geven.

Bericht di 22 jan 2019 20:42
marsellus_2000 Mountainbiker

Berichten: 9
Mijn bike: Trek Procaliber 9.7
Ben ook zeer content met de Elemnt Bolt, ik merk wel dat je voor een goede meting van hoogtemeters op koude dagen best het toestel eerst laat afkoelen tot buitentemperatuur voor je aan je rit begint. Bij sterke daling (of stijging) van de temperatuur neemt de hoogte af (toe). Verschil is maar een 20-tal meters voor ongeveer 10 graden verschil maar wel gek dat je een stuk ‘lager’ uitkomst op je startplaats... Heeft nog iemand hetzelfde gemerkt?

Bericht wo 23 jan 2019 15:42
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6469
Zondag een rit gedaan, was -2°C buiten, Wahoo aangezet in de garage en dan op de fiets gesprongen aan mijn oprit.
Geen uitzonderlijke hoogtemetingen vastgesteld bij de start van rit, en ook niet gedurende de rit.

Met mijn Edge was het wel zo dat hij altijd de laatste hoogtemeting aanneemt van de vorige rit. Dus was je bv. bij de vorige rit op een hoogte van 120m en de volgende rit start je aan 0m, zal de GPS eens moeten kalibreren naar de juiste hoogtemeters.
Als je GPS aanzet en onmiddellijk vertrekt krijg je dus inderdaad grote verschillen.
Ik vermoed dat dit bij de Wahoo ook wel zo zal zijn.

Bericht wo 30 jan 2019 20:08
chrisper Mountainbiker

Berichten: 943
Mijn bike: Trek HT 29inch / Cube HT 26inch
weet er iemand van de wahoo gebruikers hoeveel ritten je kan bewaren (koersen) op het toestel?

op de edge 1000 kan ik ongeveer 80 ritten bewaren, die ik wel eens narij
dus gpx inladen, en de edge 1000 maakt hier een koers van

ik heb de gewoonte om nu en dan enkele ritten zelf te maken, zodat ik thuis kan vertrekken voor 1 of andere rit na te rijden.
ook enkele bloso routes in de buurt blijven op de edge staan
zo kan ik gewoon fiets pakken, garmin erop, en gewoon route narijden (zodat ik er niet eerst iets moet opzetten)

Bericht wo 30 jan 2019 20:15
Christ D. Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2348
Mijn bike: Off/Onroad
chrisper schreef:
weet er iemand van de wahoo gebruikers hoeveel ritten je kan bewaren (koersen) op het toestel?



Ik denk dat er op het toestel zelf geen ritten bewaard worden , alles zit in de app. Als ik mij niet vergis.

Bericht wo 30 jan 2019 21:57
Byorka Mountainbiker

Berichten: 902
Ritten staan gewoon op het toestel zelf.
Hoeveel er op kunnen weet ik niet maar toch een heel aantal.

Bericht do 31 jan 2019 09:54
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6469
De ELEMNT heeft 3 GB aan beschikbare systeemruimte, daarvan gebruikt hij +/- 2,5 GB voor kaartgegevens en laat +/- 500 MB over voor routes en workouts.
Een workout is 100Kb/uur (met alle sensors), dus reken zelf maar uit hoeveel workouts of routes je kan bewaren ;-)

Bericht do 31 jan 2019 09:57
Christ D. Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2348
Mijn bike: Off/Onroad
RigolleM schreef:
De ELEMNT heeft 3 GB aan beschikbare systeemruimte, daarvan gebruikt hij +/- 2,5 GB voor kaartgegevens en laat +/- 500 MB over voor routes en workouts.
Een workout is 100Kb/uur (met alle sensors), dus reken zelf maar uit hoeveel workouts of routes je kan bewaren ;-)


Ik heb de kaarten die ik niet nodig heb "uitgezet" , zo heb je meer systeemruimte over. Dat is vooral voor mijn eigen :roll: Ik heb het gedacht , hoe minder systeemruimte in gebruik hoe vlotter iets werkt. Of dat juist is weet ik niet.

Bericht do 31 jan 2019 10:16
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6469
Christ D. schreef:
Ik heb de kaarten die ik niet nodig heb "uitgezet" , zo heb je meer systeemruimte over. Dat is vooral voor mijn eigen :roll: Ik heb het gedacht , hoe minder systeemruimte in gebruik hoe vlotter iets werkt. Of dat juist is weet ik niet.

Ik heb ook enkel Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië... staan op mijn Elemnt.
Vol of leeg zal niet zoveel invloed hebben op de werking van het systeem, draait niet op een MS Windows OS hé :lol:

Bericht do 31 jan 2019 10:20
Christ D. Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2348
Mijn bike: Off/Onroad
RigolleM schreef:
Christ D. schreef:
Ik heb de kaarten die ik niet nodig heb "uitgezet" , zo heb je meer systeemruimte over. Dat is vooral voor mijn eigen :roll: Ik heb het gedacht , hoe minder systeemruimte in gebruik hoe vlotter iets werkt. Of dat juist is weet ik niet.

Ik heb ook enkel Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië... staan op mijn Elemnt.
Vol of leeg zal niet zoveel invloed hebben op de werking van het systeem, draait niet op een MS Windows OS hé :lol:


Das vooral tussen mijn oren dat dat beter is :p

VorigeVolgende

Keer terug naar GPS





cron