Forumoverzicht Bikemogelijkheden GPS Wahoo Fitness Elemnt

Wahoo Fitness Elemnt

Plaats hier je GPS gerelateerde vragen en routes .

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht wo 07 feb 2018 13:02
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6468
De Wahoo Fitness Elemnt verdient een eigen pagina, i.p.v. versnipperingen in andere topics (o.a. Garmin Edge 520/820)

Wahoo Fitness Elemnt
Afbeelding
Wahoo Fitness Elemnt Bolt
Afbeelding

Graag alle info en vragen hier te posten.

Info: DC Rainmaker in-depth review

Bericht do 08 feb 2018 15:16
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6468
Een gemis op de Wahoo Elemnt zijn de richtingaanwijzingen wanneer je een track wilt rijden, m.a.w. wanneer er een bocht is dat je een melding krijgt links/rechts.
Als je bv. een exporteerde TCX bestand bv. via Dropbox op de Elemnt (Bolt) plaatst, krijg je geen TBT navigatie.

Ik gebruikte dit vaak met mijn Garmin Edge 800, als ik op de weg rij, mijn pagina staat meestal op mijn ritgegevens (snelheid, gem. snelheid, hartslag, gem. hartslag, et.) en niet op een pagina met de route.

Er is een oplossing maar die is betalend, via RideWithGPS, hieronder ga ik beschrijven hoe dit 'gratis' mogelijk wordt via een tussenstap (Javawa RTWtool).

Eerst en vooral moet je dus een track hebben, welke je kan exporteren uit bv. Strava, GPSies.com, RouteYou.com, etc. of zelf kunt aanmaken (online/offline).
Ik ga ervan uit dat je uw track hebt opgeslagen in een GPX bestand.

Zorg dat je Javawa RTWtool geïnstalleerd is.

Javawa RTWtool:

- open bestand: selecteer uw GPX bestand
- Uitvoeren naar: Koersen
- zet vinkje bij Track Koerspunten toevoegen
- ga naar Instellingen (mijn voorkeuren - staat u vrij om die aan te passen)
- bij richtingaanwijzingen: waarschuwen voor bocht op: 0 meter
- waarschuwen bij 50 graden
- (snelheid maakt niet veel uit, zelf ingesteld op 28 km/h)
- vinkjes aan bij: gebruik tijden uit track, gebruik richtingaanwijzing uit routes, gebruik korte aanwijzingen
- bij WAYPOINTS, waarschuwingsafstand 250 mtr
- overige zoals het al automatisch ingesteld is.
- Converteer de rit naar .tcx bestand

Nu heb je een .tcx bestand met koerspunten.

Wanneer je deze rit nu importeert in RideWithGPS heb je links van de pagina een cuesheet met richtingaanwijzingen. Wanneer deze dan op de Elemnt inlaad zal je dus richtingaanwijzingen krijgen op het toestel.

Het is dus 1x de Javawa tool instellen, gpx inlezen en converteren, TCX uploaden in RWGPS en klaar.

Bericht vr 09 feb 2018 10:13
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1321
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Handige truc, goed om te weten! Als je zelf een route maakt dan kan je deze best in de gratis versie van RWGPS doen, en dan heb je normaal gezien meteen een cue sheet en dus TBT navigatie. Het is enkel om voor een reeds bestaande route een cue sheet aan te maken dat je de betalende versie nodig hebt (zo heb ik het toch begrepen).

Bericht vr 09 feb 2018 10:24
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6468
spaghetti_2 schreef:
Handige truc, goed om te weten! Als je zelf een route maakt dan kan je deze best in de gratis versie van RWGPS doen, en dan heb je normaal gezien meteen een cue sheet en dus TBT navigatie. Het is enkel om voor een reeds bestaande route een cue sheet aan te maken dat je de betalende versie nodig hebt (zo heb ik het toch begrepen).

Klopt, dit is als je een track hebt niet gemaakt in RWGPS en je dus een cue sheet wilt.
Ik las op verschillende fora dat er bikers waren die een complete route opnieuw aanmaakte in RWGPS enkel en alleen om een cue sheet te hebben :roll:

Bericht vr 09 feb 2018 15:06
kevx Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1620
Mijn bike: Bronto Reverend/lynskey Pro/Niner Air9 RDO
Supertip!! Thanks...

Ik heb de aanwijzingen nog niet echt gemist maat het kan zeker handig zijn

Bericht do 15 feb 2018 00:56
kevx Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1620
Mijn bike: Bronto Reverend/lynskey Pro/Niner Air9 RDO
Heb men eerste probleempje met men Bolt.

Als ik een wielmaat op maat ingeef(dus geen maat die in de tabel staat) en ik bevestig, dan verspringt hij altijd terug naar een wielmaat in de tabel.

Als ik een maat ingeef(2,234) en ik bevestig niet maar ga gewoon terug, zou die dan blijven staan?
Wanneer ik terug kies wielmaat veranderen, staat er weer een standaard wielmaat.

Als ik een wielmaat uit de tabel kies en bevestig, dan terug en dan weer verander wielmaat, blijft deze wel staan.

Bericht do 15 feb 2018 10:38
Free_ltd Mountainbiker

Berichten: 1652
Mijn bike: Niner RKT 9 RDO ‘18
Ik vermoed dat hij uw wielmaat aanpast aan uw gps berekeningen. Bij de garmin edge is dat ook zo.

Normaal moet ge zelfs geen wielmaat ingeven en gaat hij aan de hand van de snelheid dat hij registreerd via gps signaal, uw wielmaat bepalen.

Tenzij dit voor een wahoo anders is

Bericht do 15 feb 2018 10:45
RigolleM Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 6468
Free_ltd schreef:
Ik vermoed dat hij uw wielmaat aanpast aan uw gps berekeningen. Bij de garmin edge is dat ook zo.

Normaal moet ge zelfs geen wielmaat ingeven en gaat hij aan de hand van de snelheid dat hij registreerd via gps signaal, uw wielmaat bepalen.

Tenzij dit voor een wahoo anders is

Neen, is hetzelfde imho... ik had dit weekend de correcte snelheid op mijn Bolt a.d.h.v. automatische wielmaatbepaling.

Bericht do 15 feb 2018 11:09
Headshot Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 3791
Mijn bike: TREK 8900 (2007) / Scott Spark 10 (2009) / Trek Madone 5.1 (2008) / uw moeder
De sensoren laten het precies wat afweten, de hartslagmeter bleef gisteren regelmatig vast hangen op een bepaalde waarde om dan na lange tijd te verspringen om dan de nieuwe waarde weer enige tijd vast te houden. Ben voluit de muur van Huy opgereden aan hs133. De verbinding was thans goed, 3 van de 4 blokjes.

Ook de cadanssensor is niet constant, die verspringt van 95 naar 60rpm en dan weer terug naar 90 terwijl ik toch constant trap, dit had ik bij de Garmin sensor nooit.

Bericht do 15 feb 2018 11:40
kevx Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1620
Mijn bike: Bronto Reverend/lynskey Pro/Niner Air9 RDO
Dus de wielmaat op automatisch instellen?

Het rare is dat het vroeger wel lukte om zelf een wielmaat in te stellen...

Volgende

Keer terug naar GPS