Forumoverzicht Bikemogelijkheden Marathons, chrono's en wedstrijden Raid Godefroy Bouillon

Raid Godefroy Bouillon

Een marathon (waarvan je kan spreken eenmaal je boven de 60km gaat), een rit tegen de tijd of een wedstrijd is toch iets gans anders dan een doordeweekse toertocht. Daarom dit apart forumonderdeel...

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


Bericht ma 11 sep 2017 09:36
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1025
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Amai, hier gaan we nog enkele dagen van moeten bekomen. Met voorsprong misschien wel het zwaarste wat ik al op de mountainbike gedaan heb. Niet enkel door de afstand (extreem natuurlijk), ook de hoogtemeters (+4000) hakten er stevig in. Als kers op de taart maakte de neerslag van de voorbije dagen alles nog een beetje zwaarder en gladder. Wat ik niet had verwacht, was hoe technisch het parcours bij momenten was. Ik heb quasi elke marathon in de Ardennen gereden dit jaar, en deze was samen met de rots-passages van de Ambleve marathon echt wel de meest technische. Ik ben geen sukkelaar/bangerik op de fiets maar sommige stukken gisteren waren echt gewoon te hoog gegrepen voor mij. Mijn marathon bandjes met weinig noppen helpen hier niet bij natuurlijk, maar in een uitgeregende BeMC marathon voldeden deze bv wel. In twee van de extreem steile afdalingen waar je gewoon naar beneden gleed en nog over de wortels heen moest stevig overkop gegaan. Gelukkig zonder erg, maar goed voor het vertrouwen was dat niet.

Serieus afgezien, maar heel blij dat we deze magische 160 km van onze bucket-list hebben geschrapt. Met nog een bronzen medaille op het BK bij de amateurs een geweldige afsluiter van het seizoen. Dikke chapeau aan de organisatie, je zou niet zeggen dat dit nieuwe team nog maar enkele jaren bezig is. Deze is zeker bij de mooiste marathons die ik al gereden heb. Klein minpuntje: de ijskoude douches. Dat was nog een laatste karaktertest na 160 km modder ploeteren.

Bericht ma 11 sep 2017 11:43
Verzetje Mountainbiker

Berichten: 408
Mijn bike: Cotic Soul and Roadrat, tuned by ts bikes
De 70km gedaan hier. Eerste deel bolde redelijk goed.
Er waren wel wat technische stukken bij, maar vond het niet zo extreem.
Denk dat inderdaad de zwaarte vooral in de 90km zit.

Enkel de laatste afdaling met al die switchbacks :evil:
Ben niet zo een held en dit op het einde.... was er net teveel aan :lol:

Verder top organistie!

Bericht ma 11 sep 2017 11:46
Reindert Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 437
Mijn bike: Niner EMD, Specialized Stumpjumper

@ spaghetti. Merci voor het verslag. Klinkt als muziek in de oren. Knap gedaan die 3de plaats. Geniet ervan :)

Bericht ma 11 sep 2017 12:52
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1025
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
De moeilijkste stukken zaten inderdaad op de 90. Ik vond de switchbacks op het einde van de 70 'simpel' in vergelijking met sommige stukken op de 90. Het moeilijkste op de 70 was het compleet kapot gereden parcours met soms enkeldiepe plassen.

Bericht ma 11 sep 2017 13:36
Verzetje Mountainbiker

Berichten: 408
Mijn bike: Cotic Soul and Roadrat, tuned by ts bikes
spaghetti_2 schreef:
De moeilijkste stukken zaten inderdaad op de 90. Ik vond de switchbacks op het einde van de 70 'simpel' in vergelijking met sommige stukken op de 90. Het moeilijkste op de 70 was het compleet kapot gereden parcours met soms enkeldiepe plassen.Ja maar gij hebt wel techniek :wink:
Bij mij is het eerder wat behelpen en sukkelen soms :lol:
Kom wel mijn beperkingen tegen op zo een tochten. :evil:
Al oefenend moet het beter gaan. Maar dat gaat niet meer als ik helemaal
"op" ben :lol:

Bericht ma 11 sep 2017 20:16
toscana Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 45
Mijn bike: canyon nerve xc 7

Ook ik vond het een fantastische tocht (zonet de mooiste van het jaar). Prachtige uitzichten, mooie klimmen en zeer steile afdalingen. Ook ik ben éénmalig stevig gevallen tijdens één van de zeer steile afdalingen. Blij dat ik met mijn reserve fiets moest fietsen daarop stond vooraan een rockte ron.

Bericht ma 11 sep 2017 23:23
KRZA Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1126
Mijn bike: Specialized Epic Expert 29
Heeft er iemand een idee hoe het met diene mens is die ze aan het reanimeren waren ofzo net voor de 2de bevoorrading? Zag er niet zo goed uit eerlijk gezegd. Hopelijk alles ok.

Bericht di 12 sep 2017 07:16
Giobiker Mountainbiker

Berichten: 337
Mijn bike: Cannondale F29/ Orbea OIZ.29/ Specialized epic 29
ik heb vorig jaar ook de 90 gereden en volgens mij was het parcours nagenoeg hetzelfde maar de afdalingen lagen er toch een stuk gevaarlijker bij.
Vorig jaar reed ik zonder veel problemen overal af maar dit jaar was dit toch wel even anders...
Op verschillende afdalingen was het bijna gewoon naar beneden schuiven en hopen dat je goed terecht kwam.
Het zal wel deels door de nattigheid komen maar ik denk dat deze afdalingen er alleen maar erger zullen op worden en zeker nu ze volledig uitgeremd zijn... dat belooft voor de komende edities!
Ben zelf ook een paar keer goed onderuit gegaan en heb ook vele anderen overkop zien gaan, hopelijk kwam iedereen er goed vanaf, al zagen ze er niet allemaal zo goed uit...
Naast de rdhf kon deze wel tellen, al leek de grg mij in deze omstandigheden nog een stuk technischer!

grts

Bericht di 12 sep 2017 21:25
Single Tracker Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 382
Mijn bike: Scatto Competition 4.0

Op het gemak (al is dat relatief met 1900 hm) de 70 km uitgereden in Bouillon. Normaal zou ik de 90 km doen, maar ik kamp nog met de naweeën van een elleboogbreuk.

Over het parcours van de 70 km ben ik teleurgesteld, zeker als ik het vergelijk met de wonderbaarlijke mooie 90 km die ik daar vorig jaar reed. Het verschil kan niet groter zijn. Op de 90 km zoeken ze alle single-tracks, schuine flanken, gewortelde wandelpaden en andere technische uitdagingen op. Op de 70 km is het net het omgekeerde, hier zoeken ze de brede tracks op. OK, er waren enkele mooie passages waarvan ik wel genoten heb, maar over het algemeen vond ik het te flauw voor een marathon in de Ardennen. Volgend jaar zien ze mij zeker terug, maar het zal dan sowieso voor de 90 km zijn.

Vorige

Keer terug naar Marathons, chrono's en wedstrijden