Zo 10/01/2010 Putte (NL)

Een bangelijke tocht gereden? Of juist niet! De bevoorrading of bepijling die ondermaats was. Laat het je collega bikers weten!

Moderators: Reflex, Angelo., Test team

Gebruikersavatar
joske uit breda
Mountainbiker
Berichten: 227
Lid geworden op: za 06 dec 2008 16:18
Locatie: Trek superfly 100 29,er

toertocht putte

Bericht door joske uit breda »

Jongens in Putte , bedankt. een fijne tocht gereden vandaag. Niks geen problemen met ijs e.d. en daar waar wat gevaarlijke punten waren werd er gewaarschuwd middels bordjes. Tuurlijk er waren wat plekken die enigszins gevaarlijk leken maar al met al gezien de winterse omstandigheden heel goed te doen. Aan de thuisblijvers nog even dit; jammer jongens maar jullie hebben een schitterende tocht misgelopen. Jammer Jammer Jammer #-o #-o #-o Wel nog even een klein minpuntje. Het duurde wel erg lang voor dat de pauze plaats in zicht kwam. Bij mij op de teller pas na 33 km. Met de woorden van Henk Gemser te spreken. DAT KAN BETER. Tot de volgende tocht.. [-X
StefEuro
Mountainbiker
Berichten: 6
Lid geworden op: do 31 dec 2009 12:22
Locatie: Rockrider
Contacteer:

Bericht door StefEuro »

Proficiat aan de organisatie in Putte =D> =D> . Heel fijne tocht. Vandaag ook lekker warme voeten met nieuwe winterschoenen van bij Beethovens Bikeshop. :-D
Xterra
Mountainbiker
Berichten: 8
Lid geworden op: ma 31 mar 2008 19:55
Locatie: Cannondale Scalpel 2007-full XTR-ZTR Olympics

Bericht door Xterra »

Schitterende toertocht in Putte. Voor ik het eerste stukje asfalt tegenkwam, had ik al 40minuten door de Putse bossen gereden. Er lag een mooi aangereden padje in de sneeuw. Heel goed te doen met Fast Fred's. Ook lekkere soep tijdens de bevoorrading. :-D
Volgend jaar ben ik terug van de partij.
StefEuro
Mountainbiker
Berichten: 6
Lid geworden op: do 31 dec 2009 12:22
Locatie: Rockrider
Contacteer:

Bericht door StefEuro »

Waar kunnen de foto's bekeken worden? 8)
Gebruikersavatar
rubber-12
Mountainbiker
Berichten: 2835
Lid geworden op: za 18 aug 2007 19:03
Locatie: Véél beter dan het ventje erop.

Bericht door rubber-12 »

Met de bike heen en terug.
Er stonden maar twee MTB sporen op het fietspad tussen Kalmthout en Putte + een zigzag spoor van een toeristenfiets. Waarschijnlijk iemand met een stuk in zijn voeten. Alle andere dapperen waren met de auto zeker?
Om 9:40 vertrokken voor de 45 km.

Prima bepijling
Erg leuke route. Weinig asfalt, veel singletracks.
Bevoorading met een hele banaan, sportdrank en soep (die mijn ding niet was).
Seingevers aan de gevaarlijke punten, maar de meesten hadden wel eens een motivatiecursus nodig, ze stonden maar wat te scheelogen.

Hier en daar ferm gladde stukjes in het bos, nergens onderuit gegaan, maar Sven Nys met zijn slicks mag het mij eens komen uitleggen. Een RaRa op 1,5 bar achteraan was niet zo'n geweldig idee. De MK vooraan was een stuk beter.
Uiteindelijk maar op twee plaatsen voetje aan de grond moeten zetten. Het eerste fatsoenlijke heuveltje dat we tegenkwamen, wegens geen aanloop kunnen pakken omdat er een paar niet opgeraakten en op de sporen bij het indraaien na de politieschool.

Aan de bevoorading Strammermax ingehaald en CraCra tegengekomen. Bij den aprés MTB'r from Berendrecht.
Het was wel een showroom voor racefietsen daar. Alle duurste modellen stonden er precies op een hoop.
Volle vaart naar huis voor het BK cyclocross.
Het was weer een leuke dag.
can-driver
Mountainbiker
Berichten: 53
Lid geworden op: do 08 nov 2007 20:13
Locatie: cannondale caffeine SL3

Bericht door can-driver »

vanuit de organisatie : bedankt aan de 650 bikers vandaag in Putte.
voor zover we weten geen grote problemen of ongevallen.
de minpuntjes nemen we mee naar evaluatie voor 2011.

foto's komen op www.putsesite.nl , in de loop van de week.


zelf vandaag om 8u30 vertrokken voor de 45km.
met collega Wim. voorzichtig gestart en mooi in het spoor gereden.
niet gevallen, enkel af en toe een lichte schuiver.
op 2u20 rond , en vele tevreden gezichten gezien.
Gebruikersavatar
StrammerMax
Mountainbiker
Berichten: 2409
Lid geworden op: ma 31 dec 2007 00:28
Locatie: Minerva Starlite & Trek Fuel EX9 werd gestolen & Turner Flux & Lapièrre Zesty 514
Contacteer:

Papegaaien in de sneeuw te Putte!

Bericht door StrammerMax »

Thuis vertrokken om 8.15 u en omdat de afspraak met de andere Papegaaien om 9.00 u was, gekozen voor de fietspaden langs de hoofdwegen tot in Putte, zo’n 11 km van de voordeur. Slechts één van de drie anderen kwam stipt op tijd toe, de tweede was na het aflopen van de wekker blijven liggen en weer in slaap gevallen, de derde had te maken met een gebroken ketting en diende eerst nog zijn fiets te repareren. Gisteren was er een drink voor een jarige clubgenoot in De Papegaai en dan is het voor sommigen ’s anderendaags natuurlijk te vroeg dag! Berichtje gestuurd naar rubber-12, een half uur vroeger dan het vertrekuur dat ik eerst had voorzien, zodat hij wat meer gas zou moeten geven tijdens de achtervolging!

Dus samen met Sammy vertrokken, elkaar een goede rit toegewenst, want het leeftijdsverschil laat niet toe dat ik deze jonge gaai lang kan bijhouden. Ondanks de sneeuw en het verwachte ijs was het parcours goed berijdbaar en had ik zelden last van een wegschuiver. Omdat ik vroeger vertrokken was werd ik wel meer op de hielen gezeten door snelle jongens, maar na verloop van enkele kilometers werd het deelnemersveld helemaal uit elkaar getrokken. Zo kon ik aan m’n eigen tempo genieten van de rit over besneeuwde paden en tracks door de bossen en over de heide. De aanblik van het besneeuwde landschap was meer dan de moeite waard. Hoewel ook het pad zelf goed in de gaten diende gehouden te worden. De bevoorrading was welgekomen met soep, een hele banaan en sportdrank. Daar kwamen ook rubber-12 en clubgenoot cracra (met de gebroken ketting) en z’n broer toe.

Na de bevoorrading rubber-12 een tijd gevolgd, maar die nam revanche voor mijn vervroegde start van deze ochtend. Snel dat hij ging. Ik erachter, tegen een ferm tempo over sneeuw en ijs. Zijn eigen grenzen verleggen, noemen sommigen dat, maar ik zag mijn grenzen toch liever niet verlegd naar de dienst traumatologie van het dichtstbijzijnde Nederlandse hospitaal! Na verloop van tijd moest ik dus toch afhaken en zag ik in de verte een zwart manneke over het ijs vliegen. Veel bikers waren er niet meer op het parcours. Ik ben nog een jongen voorbijgestoken omdat hij halt hield voor je die diepe put door moest (ben deze ook al op zomertochten gepasseerd). Omdat ik niet kon afgaan voor zo’n jongen moest ik dus wel naar beneden en naar boven, ondanks mijn visioenen van gebroken armen en benen! Verderop nog een jonge vrouw voorbijgestoken die langzaam maar zeker aan haar toer bezig was. De andere bikers die ik nog gezien heb staken mij voorbij!

Voor het laatste stuk werden we nog getrakteerd op enkele tracks over besneeuwde heuveltjes waar ik dan toch over geraakte zonder m’n versnellingen te moeten verzetten. Die durven als het koud is wel eens protesteren en de ketting doen overslaan, dus blijf ik er liever af. Naar het einde toe herkende ik de omgeving van aan de grens met Zandvliet en Berendrecht (Athena!) en de paden naar het Moretusbos toe. Daar leek het mij op sommige plaatsen wel vrij glad, onder anderen dat paadje naast de prikkeldraad en die diepe gracht, waarschijnlijk omdat de sneeuw er al volledig vastgereden was. Ook een sneeuwbui met van die grote natte vlokken was hier in de prijs begrepen! Er reed daar ook een kerel rond die van een soort quad een slee had gemaakt, getrokken door vier (of zes) honden!

Na de rit bij een glas ons staan vergapen aan de tentoongestelde fietsen in de zaal. Daar stond een koersfiets tussen van meer dan 10.000 euro, niet voor deze sterveling weggelegd! Nog even staan napraten met rubber-12 en MTBiker from Berendrecht. Via het Ravenhof, De Neus en de Parijseweg weer naar huis gereden, de hele rit goed voor 70 km in de sneeuw.

Mooie toer, prachtige sneeuwlandschappen, goede bevoorrading en meer dan genoeg manschappen op de plaatsen waar verkeerswegen dienden gekruist. Een topper dus!

Het nieuws staat nu op. Er is in Kapellen een vrouw doodgereden door een trein toen ze achter haar weggelopen hondje aanliep! Vreselijk! Ik ben daar vorige week nog gepasseerd toen ik van Huijbergen naar huis reed. En op het Schulensmeer in Linkhout-Lummen kan men langlaufen. Daar ben ik ook al gepasseerd tijdens een toertocht. Of hoe je door biken een stuk Vlaanderen leert kennen!

Voor de mannen van V’lox uit Hoevenen die ik aan de start zag: ondanks het vroege vertrek waren we nadien toch bij de laatsten pas weer weg! :lol:

Afbeelding
De Papegaai Bike Team Stabroek
* www.wieleradvies.be * www.heldwillenworden.be * Winterkalender 2009-10 West-Brabant en Noorderkempen
Gebruikersavatar
Vissie2
Mountainbiker
Berichten: 327
Lid geworden op: vr 02 okt 2009 13:19
Locatie: Ne goeie

Bericht door Vissie2 »

Prachtige tocht! De paadjes waren perfect berijdbaar, en we hebben bijna geen verharde weg gezien, alles bos en single tracks, machtig gewoon!!
Ik heb ook RaRa achteraan zitten en ik heb daar geen probleem mee gehad, zelfs op een strak tempo.
Veel mensen tegengekomen met veel te hard opgepompte banden trouwens.

Zeer leuke ambiance bij de bevoorrading en hele bananen, soep, sportdrank, ... meer moet dat niet zijn.
De thuisblijvers hadden ongelijk.
Proficiat aan de organisatoren, ik had trouwens prijs met de tombola, kan ik dan die Pinarelo Prince morgen komen ophalen? =D> =D>
Gebruikersavatar
Ghostbiker Mrc
Mountainbiker
Berichten: 58
Lid geworden op: ma 02 mar 2009 12:36
Locatie: nen nieuwe Ghost
Contacteer:

Bericht door Ghostbiker Mrc »

Deze had ik zeker willen rijden,jammer maar ik heb zo'n 40 min in de auto nodig om er te geraken maar met de ijzel had ik er zeker dubbel zo lang over moeten doen met alle gevaar erbij,het zal zeker voor een volgende keer zijn :-)
Mon Ten Bike
Mountainbiker
Berichten: 24
Lid geworden op: ma 02 jun 2008 13:01
Locatie: On One Pompetamine singlespeed / GT PEACE 29' singlespeed

Bericht door Mon Ten Bike »

Super mooie tocht, inderdaad nauwelijks asfalt gezien. T was enorm genieten van prachtige bossen en het mooie witte laagje. Ook het orkestje aan de bevoorrading zorgde voor de nodige ambiance.

Zeer geslaagd, effenaf.
Plaats reactie