23.09.2023 KWB Zoersel Gravelride

Een bangelijke tocht gereden? Of juist niet! De bevoorrading of bepijling die ondermaats was. Laat het je collega bikers weten!
Gebruikersavatar
KWBiker
Mountainbiker
Berichten: 458
Lid geworden op: di 20 sep 2005 12:11
Rijdt met: Orbea Alma 29 / Lynskey M230

23.09.2023 KWB Zoersel Gravelride

Bericht door KWBiker »

KWB Zoersel, organisator van de veldtoertocht Fingo Classic, stelt een nieuw evenement voor. Een GPS-gestuurde tocht door de Antwerpse Kempen, van Halle tot Tielen. Afhankelijk van de afstand gravel je door Zoerselbos, de Lilse Bergen, Blommerschot, de Hel van Vorselaar, langs het Kasteel de Borrekens, enz.
Nieuw dit jaar is een extra lus van 30km doorheen de Voorkempen, langs het antitankkanaal met haar bunkers, de kastelen van Halle- en Vrieselhof.

Een echte graveltocht (100k) heeft zijn echte kasseistrook, de Voort in Pulderbos, 1800 m genieten van de harde kopjes die tot 2007 de Scheldeprijs kleurden.

Het parcours is dan ook erg mooi en uitdagend, en bovendien 95% landelijk. Je krijgt de 4 routes (130-100-75 en 55km) toegestuurd, zodat je tot de dag zelf kan kiezen welke afstand je zal rijden.
Starten kan tussen 07 u 30 en 10 u 30 in het sportlokaal De Bremberg in Halle Zoersel. Wij verwachten dat vertrekkers voor de afstanden 100 en 130km voor 8u30 starten, zodat de dienstverlening op de tussenstop en bij aankomst gegarandeerd is.

We bieden 1 formule Full gravel aan : deelname aan de tocht met ter beschikkingstelling van de gpx en bevoorrading onderweg. Bij aanvang geniet je van een lekkere koffie, zodat je met de nodige cafeïne de tocht kan aanvangen. Bij het café Het Vliegershof, stamcafé van de Lilse wielerclub het Vliegend Wiel, kan je genieten van een pintje of een frisdrank met bevoorrading en bij aankomst is er een extra snack om je energievoorraad terug op pijl te brengen.
Inschrijvingsprijs : 10 € VWB-leden en gelijkwaardig, 12 € niet-leden (+0,25 € kost VBR)
De koffie is geen gewone koffie. We zijn trots te kunnen samenwerken met Café Fringale, het adres voor geweldige koffie in Zoersel, waar iedereen welkom is, van worldtourrenner tot en met de gewone toerist. Kris Boeckmans is de sympathieke eigenaar, gewezen profrenner. Zijn passie voor koffie bracht hem ertoe om te profiteren van zijn weinige vrije momenten in de dagen voor de race om het bijbehorende koffiehuis en de koffiecultuur te ontdekken. Kom dan ook het resultaat van zijn passie ervaren. Fringale

Achteraf wordt een gratis warme snack aangeboden aan iedereen die vooraf inschrijft. Voor late inschrijvers is deze er aan democratische prijzen.

https://kwbzoersel.be/kwb-zoersel-gravel-ride


Op 19 november is er weer onze klassieker Fingo Classic, de afgepijlde mountainbikerit. Hier vind je al meer info :
Plaats reactie