Forumoverzicht Bikemogelijkheden Toertochten 04.05.2019 - Herzele - Willems Veranda's Classic

04.05.2019 - Herzele - Willems Veranda's Classic

Een bangelijke tocht gereden? Of juist niet! De bevoorrading of bepijling die ondermaats was. Laat het je collega bikers weten!

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


TomP Mountainbiker

Berichten: 75
Idd lastig ritje door de wind en de eerste natte ondergrond in paar maanden tijd. Gestart voor de 58 maar uiteindelijk de 48km gedaan Prachtig parcours met veel technische stukken en singletracks, dat bleef verrassen tot het einde, pijltjes meestal wel ok. Ik had gelukkig snel door dat de gpx van routeyou totaal niet overeenkwam met het echte parcours. Op aantal plaatsen seingevers. Wel een minpuntje blijft de wandeltocht die tegelijkertijd doorgaat en toch een aantal heel smalle passages aandoet waar ook de mtb'ers doorgestuurd worden. Heel vervelend voor beide partijen, een aantal wandelaars die weigerden aan de kant te gaan en je alleen maar vies aankijken als je vriendelijk goeiendag zegt. Maar de meeste waren gelukkig vriendelijk en maakten graag plaats!

Bobdw Mountainbiker

Berichten: 36
Mijn bike: scott spark 740
Mooie rit, uitgebreide bevoorrading, en lag er lastig bij door de weersomstandigheden. Pijltjes waren idd soms verwarrend, soms te ver op voorhand, maar chapeau aan de organisatie voor het grote offroad gehalte. Die passage door die natte akker, was mss net teveel van het goede :-D , ferm mogen kuisen om de fiets proper te krijgen :wink:

sofeurken Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 869
Mijn bike: ene in zwart wit
denk de 1ste x dat ik in herzele startte.mij niet beklaagd,bij droog weer moet het hier ook super zijn ,nu wast wel wree gladdig.super organizatie,top bevoorr ,mooie vergezichtjes en ja 58 was voor mij ook genoeg vandaag :-D

Ruben De Gelder Mountainbiker

Berichten: 5
Eerste maal Herzele gereden en aangenaam verrast: een hoop singel tracks die er wel héél glad bijlagen, mooie vergezichten en toch wel wat klimwerk.
Gelukkig niet teveel regen gehad.
Gingen ook eerst de 58 rijden maar het gemiddelde lag niet al te hoog waardoor we maar bij de 48 gebleven zijn.
Organisatie was top.
Tip voor de bepijling mocht er hier en daar een pijltje meer hangen ter bevestiging dat we juist zaten.
2 keer getwijfeld maar dan uiteindelijk toch juist aan het rijden.
Volgend jaar komen we terug en gaan we een uurtje vroeger vertrekken.

BOB DE STOEMPER Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 51
Mijn bike: CUBE REACTION HPA 2016
Gestart om 12u30 voor de 58km en droog gebleven, heel veel pijltjes maar vond ze niet altijd gepast op de juiste plaats.
Wel prachtig parcours, hier komen we al dikwijls terug; Jammer bij aankomst dat er niets meer te eten was, hotdogs en hamburgers waren al verdwenen
vroeg mij af wat als het prachtig weer was gewest dan, en wareen nochthans terug om 16u.
Maar alleszins tot volgend jaar!

drummer Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 33
Mijn bike: nen blauwe kjoeb
Aangenaam verrast door deze rit. Had 's morgens mijn zomerbanden nog geruild voor Nobby's en was zeer tevreden met die keuze. Met een breed stuur was het een kwestie van goed wakker te zijn in de smalle passages. Ik was iets vroeger vertrokken en kwam alleen vriendelijke wandelaars tegen.
Latere vertrekkers zullen misschien al de gefrustreerden getroffen hebben.
Drie maal bevoorrading op de 77 km met een zeer uitgebreide keuze: de firma Willems heeft blijkbaar goede zaken gedaan. Door de meteo weinig volk gezien wat het net zo aangenaam maakte in de talrijke single tracks. Heeft iemand een idee van de HM's op de volle afstand?

vommie Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 306
Mijn bike: Santos SCC 03
Thx voor een heerlijk afwisselend ritje. Zon, regen, hagel, onweer en wind waren allemaal aanwezig en samen met de mooie singletracks en de hm's was dit goed voor enkele uren mtb-plezier.

Tot aan 70 vond ik mezelf nog redelijk goed, maar de laatste 7 tegenwind deden mijn energie toch wel heel snel zakken.

@ drummer : volgens strava van broerie hadden we 889 hm's op de 75 km.

Chapeau aan de organisatie, we keren zeker nog eens terug (met hopelijk ietsje beter weer lol).

Vorige

Keer terug naar Toertochten