Forumoverzicht Productinfo Sportvoeding, drank en training Marathon training

Marathon training

Meer info over hoe je best eet en drinkt, het gebruik van een hartslagmeter of spierstimulatietoestel, hier kan je ervoor terecht.

Moderators: Reflex, Angelo.


Bericht za 19 okt 2019 12:40
jenstmetal Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 125
Mijn bike: trek 3700, gt zaskar 9r expert 2012
Wat zijn naast lange duurtrainingen nog goede trainingen om beter aan de start te staan van een marathon. Zijn er bepaalde interval training die hierop gericht zijn ?

Bericht za 19 okt 2019 17:02
roger Mountainbiker

Berichten: 2106
Mijn bike: Seven Sola,Turner Flux
Kan je niet veel vertellen maar als ik zie dat Joris Massaer ,toch wel een referentie in ons marathon wereldtje,nu al aan 22 440km zit dan denk ik toch dat km malen het belangrijkste is.Hij zal natuurlijk ook wel bloktrainingen doen om zen weerstand te versterken.

Dus je weet het hé...….

Ah ja Frans Claes 17 000km dus dat zegt genoeg wil je voor een podium rijden.

Bericht za 19 okt 2019 22:17
jenstmetal Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 125
Mijn bike: trek 3700, gt zaskar 9r expert 2012
Bedankt het is niet voor podium te rijden maar gewoon uitrijden tegen een deftig tempo waarbij ik niet constant tussen mn kader hang

Bericht za 19 okt 2019 22:36
roger Mountainbiker

Berichten: 2106
Mijn bike: Seven Sola,Turner Flux
Podium was maar om te lachen,gewoon regelmatig fietsen(3 tot 4x/week) en als het kan ook baan kilometers in een snelle groep om wat snelheid te kweken,daar ga je al veel mee winnen.

Vooral genieten van je marathon en je niet focussen op een plaats.

Bericht zo 20 okt 2019 10:40
Mister No Chaïn Mountainbiker

Berichten: 1901
Mijn bike: heeft grote wielen
Op Trainerroad is er een trainingsprogramma gefocust op mtb marathon. Dat zijn dan vooral veel trainingen met blokken net onder en boven FTP, met sommige dagen wat korte bursts.
En voor de rest is het vooral belangrijk om er variatie in te steken, zoals Roger zegt helpt het wel om snelheid te kweken op de koersfiets.
In de wintermaanden rijd ik redelijk wat op Zwift en ik voel me eigenlijk het beste in form in maart/april/mei. Als ik TT's begin te rijden, geregeld een lange rit buiten met de koersfiets en s'avonds nog is wat krachttraining op de rollen. Eens ik de rollen opberg gaat het eigenlijk wat achteruit.
De conditie zal zeker niet minder zijn maar de scherpte gaat er af, daar aan merk ik wel dat specifiek werken echt wel helpt.

Uiteindelijk komt het in de basis vooral neer op veel uren op de fiets zitten, en dat jaren na elkaar zodat je sterker en sterker wordt. En er aanleg voor hebben ...


Keer terug naar Sportvoeding, drank en training