Forumoverzicht Productinfo Sportvoeding, drank en training Koppijn

Koppijn

Meer info over hoe je best eet en drinkt, het gebruik van een hartslagmeter of spierstimulatietoestel, hier kan je ervoor terecht.

Moderators: Reflex, Angelo.


Bericht di 25 dec 2018 17:32
phille Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 2624
Mijn bike: Bravo met het nieuwe forum !

Simpel je hebt een kater, niet zozeer van alcoholgebruik wel van het vocht tekort of beter gezegd verlies. Pak een sportdrank met veel NaCl (zout) of doe een beetje zout bij je favoriete drank (niet overdrijven ;-)

Bericht di 25 dec 2018 19:45
QM Mountainbiker

Berichten: 998
Mijn bike: Na de rit in gebroken wit
Naar de avond toe heb ik daar ook last van na een stevige rit, is eigenlijk vaker met hoofdpijn dan geen hoofdpijn. Ik dacht ook altijd dat het aan dehydratie lag en gaf er nooit verdere aandacht aan. Ik zweet nu eenmaal behoorlijk bij het sporten, net als al mijn kids. Erfelijkheid?
Staan hier wel al enkele tips te lezen waarmee we aan de slag kunnen. =D>

Bericht zo 24 feb 2019 18:22
Jochen74 Mountainbiker

Berichten: 120
Mijn bike: Specialized Turbo Levo fsr 6fattie
Ik heb het ook een tijd gehad.
Andere helm, probleem bleef.
Water gemakkelijk 2l op 40-50km.
Bleek dat ik na het aankopen van een hartslagmeter heb geconstateerd dat ik constant over mijn toeren aan het draaien was. Tempo laten zakken en probleem weg. Nu begin is stilaan terug naar het eerste tempo te gaan, zonder hoofdpijn. Conditie betert, minder hoofdpijn.

Misschien wat off-topic, maar ik drink nog steeds 2l water op een rit van 40 tot 50 km. Zuiver water, niets van poeder of dergelijke. Hoe kan ik dit aanpakken zonder dat ik een grotere rugzak dien te kopen?
Een extra bus van 750 cl kan er nog bij op de fiets. Die vullen met Isostar? In mijn Camelbak wil ik geen plakboel, dus dat blijft zuiver water.

Thx

Vorige

Keer terug naar Sportvoeding, drank en training