ziek worden van powerdrank

Meer info over hoe je best eet en drinkt, het gebruik van een hartslagmeter of spierstimulatietoestel, hier kan je ervoor terecht.
Gebruikersavatar
nothing 's impossible
Mountainbiker
Berichten: 3368
Lid geworden op: ma 19 jan 2004 22:02
Rijdt met: Sandman Hoggar

Bericht door nothing 's impossible »

Misschien moeten we eens een aantal producenten/verdelers van voedingssuplementen, sportdranken, ....
en een prof inspannigsfysiologie
-of eerlijker één uit Gent, één uit Brussel en één uit Leuven-
uitnodigen op het forum (we beginnen een nieuwe topic voor de discussie).

Ze kunnen dan allemaal samen uitmaken wat het nut/ nadeel is van de verschillende oplossingen (letterlijk en figuurlijk).
:wink:
Der is dan wat eerlijk tegengewicht voor onze hooggeachte heer performer
(ik heb geen zin om mijn cursussen terug boven te halen) en andere producenten krijgen evenveel kans op sluikreclame als voorgenoemde.

Wij, de MTB'ers, kunnen enkel profiteren van dergelijke situatie.



:-({|= O:)
Performer
Mountainbiker
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 29 dec 2003 18:02
Rijdt met: Orbea

mission impossible

Bericht door Performer »

hey dude,

ik ga maar al te graag een directe confrontatie aan!
Maar weet 1 ding ik praat hier in naam van alle sportvoedingsfabrikanten en of leveranciers! Wij zitten grotendeels allemaal op dezelfde golflengte, en als je nog eens iets wil weten, ik heb een boel contacten met docters, sportdocters, proffessoren, trainers, topsporters,... Die met ons samenwerken alsook ons helpen in de verdere ontwikkeling van onze producten!

Je zou erg verbaasd kunnen zijn hoe veel mensen overtuigd zijn van het nut ervan! Het zijn enkel een hele kleine greep 'alternatieve' bikers die er nog steeds niet van overtuigd zijn!
Ik neem jullie dat echt niet kwalijk, maar ik zou eens voorstellen dat we samen met de webmasters van deze site eens een mtb evenemnt bespreken, waar we aanwezig kunnen zijn van performance om jullie onze producten gratis te laten testen. Ipv een soort testdag voor bikes, een test-case voor de voeding, na de rit kunnen we dan samen praten over de ervaringen! Positief of negatief!

Ik zeg graag nog 1 ding, sta open voor nieuwe dingen en bekijk het niet steeds te kritisch. Niet all boeken en of cursussen spreken uit ervaring, ik wel!

jo alias performer
ps ik pleeg geen sluikreclame, doch ik wil jullie helpen in jullie zoektocht naar een optimale prestatie!
Gebruikersavatar
nothing 's impossible
Mountainbiker
Berichten: 3368
Lid geworden op: ma 19 jan 2004 22:02
Rijdt met: Sandman Hoggar

Bericht door nothing 's impossible »

:-k :-k
klinkt niet slecht.

Een Mountainbike.be dag waarin de verschillende produkten (van verschillende producenten) gratis getest kunnen worden.

=D>

Performer, een heel constructief voorstel.

Alvast bedankt voor julie medewerking !

Ik denk wel dat zoiets geregeld kan worden, vooral als iemand als jij, lid op het forum, een boel contacten met docters, sportdocters, proffessoren, trainers, topsporters,... hebt (die met jullie samenwerken alsook jullie helpen in de verdere ontwikkeling van jullie producten!).

Nog voorstanders???

Let us know !

:drunk:
Gebruikersavatar
viper
Mountainbiker
Berichten: 713
Lid geworden op: ma 13 okt 2003 12:40
Rijdt met: Vipermobiel
Contacteer:

Bericht door viper »

Iemand moet moeilijk blijven doen. Ik zal die rol dan maar op mij nemen.

Een collega forumlid die zo vriendelijk is een dag te organiseren rond voeding en meer bepaald vloeibare sportdranken is zeker welkom, zelfs als daar een zweem van reklame rond hangt.

Maar het nut van een dergelijke test gaat m.i niet verder dan de smaak en prijs vergelijken van die producten, mondeling en productinfo te bekomen, enz... Kortom de betere stand.

Maar het effect (wat het ook weze) van dergelijke producten waarnemen tijdens een testsessie, daar geloof ik nouga-ballen van.

Als je proefondervindelijk wenst te vergelijken moet je bvb een marathon rijden, in vergelijkbare omstandigheden op water, ene op klassieke middelen en ene op het volledige gamma sportdranken/voedingsmiddelen.

Dan nog alle andere criteria stabiel houden en dat X keer herhalen. Onbegonnen werk dus.

Zelf ben ik nochtans een believer. Mijn beste marathon, op de limiet gepresteerd in veel te warme/zwoele omstandigheden was er ene waarin ik me geforceerd had om vanaf het begin zo veel mogelijk sportdrank (Isostar) te drinken en om de 10 km een koolhydratengel (Squeezie). Tot ik op het einde toch een dreun kreeg. De laatste 40' overgeschakeld op water daar de maag te gevoelig werd en toch een dreuntje gekregen op het laatste.

Ik ben overtuigd dat het vele drinken mij tot een prestatie boven het gemiddelde heeft geholpen. Ik vermoed, maar ben minder zeker dat de sportdrank geholpen heeft (van water doe ik niet anders doen dan pissen, op de duur loopt het er dwars door - geen zwans) maar durf niet beweren dat het dreuntje er kwam door te stoppen met de sportdrank. Bijna altijd komt er een dreun op het einde van een loopmarathon als de suikers op zijn. Op dit inspanningsniveau slaag je er al lopend nooit in voldoende aan te vullen.

Na al die jaren tamelijk bezeten dergelijke zaken op te volgen durf ik, proefondervindelijk, geen conclusies trekken. Ook grenadine, water, thee, fruitsap met water en een beetje zout zijn geldige alternatieven.

Ik zou zeggen alles is beter dan de limonade, cola, suikerwafels, marsrepen, spek met eieren die veel TTorganisators bieden. Dat is pas dwaasheid van een andere orde. [-X

Dus vervang die dag waar je een beetje kan rondhossen en proeven door een heuze clinic, doorspekt met reklame (why not) en stuur een paar Mountainbike.be'ers met proefpaketten naar huis met bede het zaakje op te volgen en er dan een vervolg aan het onderwerp te breien.
Gebruikersavatar
Dingo
Mountainbiker
Berichten: 121
Lid geworden op: wo 19 jun 2002 02:00
Rijdt met: Minerva outback 2003, canyon yellowstone custom en specialized fsr custom

Bericht door Dingo »

Tijdens trainingen drink ik water. Tijdens zware toertochten en marathons durf ik al eens performance drinken, carbo energizer woudvruchten.
Ik merk dat aan mijn prestaties, maar ik merk ook dat mijn gemiddelde hartslag ervan omhoog gaat.
Ik maak het spul niet te straf en liefst de avond ervoor, want het moet goed opgelost zijn in het water.
Het werkt wel degelijk, maar je moet niet verwachten dat het trainingsarbeid vervangt.
Voor gewone rustige toertochten heb je geen toevoegingen nodig, voor wedstrijden en marathons wel.
Ik ben geen specialist, ik weet dat het te maken heeft met de opnamesnelheid in het bloed wat de suikers betreft.
Vocht moet je opnemen, maar of die toevoegingen de vochtopname versnellen, weet ik niet.
Gebruikersavatar
viper
Mountainbiker
Berichten: 713
Lid geworden op: ma 13 okt 2003 12:40
Rijdt met: Vipermobiel
Contacteer:

Bericht door viper »

Hier http://www.avzaanland.nl/medisch/sportdranken.htm is een nogal overzichtelijke pagina over sport-en energiedranken ,de verschillende types met hun kenmerken.

Deze is ietwat moeilijker maar ook niet slecht http://www.wvc.vlaanderen.be/gezondspor ... g/drinken/

De moelijkheid bestaat er in een drank te maken die veel energie bevat en toch snel wordt opgenomen en opname van andere dranken (dorstlessers) niet te veel vertraagt.
Gebruikersavatar
Dzjowie
Mountainbiker
Berichten: 1002
Lid geworden op: vr 27 dec 2002 15:28
Rijdt met: Specialized - Radon

Bericht door Dzjowie »

viper schreef:Maar het nut van een dergelijke test gaat m.i niet verder dan de smaak en prijs vergelijken van die producten, mondeling en productinfo te bekomen, enz... Kortom de betere stand.

Maar het effect (wat het ook weze) van dergelijke producten waarnemen tijdens een testsessie, daar geloof ik nouga-ballen van.

Als je proefondervindelijk wenst te vergelijken moet je bvb een marathon rijden, in vergelijkbare omstandigheden op water, ene op klassieke middelen en ene op het volledige gamma sportdranken/voedingsmiddelen.

Dan nog alle andere criteria stabiel houden en dat X keer herhalen. Onbegonnen werk dus.

Zelf ben ik nochtans een believer.
100 % akkoord. Proeven en proberen is leuk, maar het effect ervan proberen waar te nemen tijdens een of andere testritje, zoals Performer insinueert, is mijns inziens onmogelijk. Daarom, nu we toch een professional in ons midden hebben: ik zou doodgraag 'ns inzicht krijgen in de wetenschappelijke bewijzen en onderzoeken (liefst dan nog veldproeven, met laboratoriumtests komen we waarschijnlijk niet ver) die de effecten van zulke sportdranken aantonen en bijgevolg ook een beeld schetsen van de omvang van het effect . Of zijn er die niet?

En als er die inderdaad niet zijn, dan geeft Viper in zijn laatste paragraaf een goede aanzet tot :)
bartjoosen
Mountainbiker
Berichten: 136
Lid geworden op: ma 20 okt 2003 17:52

Bericht door bartjoosen »

Als er mensen zijn die thuis rollen hebben staan, die kunnen dit wel proberen, door bv een dag te rijden op enkel water tegen een weerstand die ze ±1u kunnen volhouden. Dan een dag of 2 later, na voldoende recuperatie hetzelfde doen, tegen dezelfde weerstand, en zien of ze het langer kunnen volhouden. Om echt representatieve gegevens te verkrijgen zou deze test enkele malen herhaald moeten worden, en dan liefst ook nog door verschillende mensen.

Al deze gegevens zouden kunnen bewijzen dat het helpt, of dat het juist niets helpt (op een inspanning van 1u).

Misschien dat Performance hier nog iets aan toe te voegen heeft of dat hij misschien betere testen heeft dan hetgeen ik hierboven heb beschreven.

Greeetz

Bart
Performer
Mountainbiker
Berichten: 65
Lid geworden op: ma 29 dec 2003 18:02
Rijdt met: Orbea

re

Bericht door Performer »

Viper, die links zijn reeds zou verouderd dat het niet normaal is!
In die testen daar omschreven, wordt een product van ons getest met de naam Explosive, dat product werd ongeveer 3 jaar geleden totaal veranderd, noemt sinds toen PEP. Ook de formule werd sinds toen gewijzigd, daarenboven staan er een hele boel andere merken bij die al lang niet meer bestaan of niet meer op de markt verkrijgbaar zijn.
Dus ik weet niet goed wat je daarmee trachtte aan te tonen.
Jan, die testen die jij voorstelt zijn idd mogelijk, maar na 8 jaar op de markt aanwezig te zijn, denk ik dat we ondertussen reeds voldoende bewijzen hebben over het nut en doeltreffendheid van onze producten, om dan nog es zo een 'flauwe' test te moeten gaan gebruiken!
Jij wil bewijzen? Bevraag jezelf even aan elke prof of topsporter, hij zal je het nut even uitleggen!

Jo
Gast

Bericht door Gast »

Nu iedere persoon reageert waarschijnlijk anders op ieder produkt. Ik kan dus alleen maar mijn eigen proefondervindelijke reacties meegeven.
Na 3 jaar van alles en nog wat uitgetest te hebben van water, Zuid-Afrikaanse thees, maltodextrosemengelingen, honings, allerlei merkprodukten , nandrolon (ja, ja), enz... een kort overzicht van van MIJN bevindingen op MIJN lichaam:
- Water en thee voldoen voldoende voor een TT, trainingstocht tot 75 km, in een gemiddelde temp tot 25°C.
- Doch bij langduriger wedstrijden of bij hogere temp wanneer de behoefte tot vochtopname groter is loopt water en thee er na een tijd gewoon door. Ik moet constant pissen. Het wordt dus niet meer opgenomen door het lichaam.
- Isostar en Dextran hebben geen meerwaarde boven gewoon water of thee.
- W-Cup (pudding) geeft een goeie energieboost even na inname maar na 15' ligt dat als een blok op mijn maag zodat het korstondig effect te niet wordt gedaan door de langdurige hinder.
- Vitmin+ smaakt zeer goed en is goed voor een training. Bij grotere vochtbehoeften en wedstrijden is het niet aangeraden voor mij gezien de hartslag er licht door verhoogd en het vochtafdrijvend werkt (mijn nieren zijn er zelfs eens door geblokkeerd na 10 liter gedronken te hebben, waarvan 4 liter aangelengd met Vitmin+)
- Carbo energizer voldoet voor het ogenblik het best inzake prestaties. De vochtopname door het lichaam blijft hoog, bijna niet wateren. Ik respecteer wel de max. dagopname van 150 gram. Indien je dit noodzakelijkwijs over een grotere hoeveelheid moet spreiden smaakt het wel wat flets maar dat is ondergeschikt aan het sportieve doel.

De dag voor een wedstrijd zuip ik me wel te pletter zodat mijn urine volledig doorzichtig is (en plasbehoefte geen nadeel is).

4 dagen voor de wedstrijd schakel ik over op een dieet van pastas, rijst, wit gevogelte, honing en maltodextrose. Zodoende is de koolhydratenbunker vol.

Een half uur voor de wedstrijd eet ik nog een bananenbroodje.
Tijdens een lange LSD training maak ik die zelf (gewoon sandwiches bestreken met honing en banaan in een camelback), voor wedstrijden neem ik 1 tot 2 (naargelang de duur) bananabread mee van P. Goed verteerbaar, veel energie en handig om in porties te eten. Wel spijtig dat de 'nieuwe' versie nu een chocoladelaagje heeft. Lijkt me niet erg 'sportief' en nogal plakkerig bij warm weer, iets waar de 'oude' broodjes totaal geen last mee hadden (in tegenstelling tot verscheidene repen).
Plaats reactie