Pagina 1 van 1

fiets kleding voor mtb

Geplaatst: do 23 jan 2020 17:48
door MTBfietser
Bij de product testen (https://www.mountainbike.be/producten/testen" onclick="window.open(this.href);return false;) zie ik vaak die man op zijn mountainbike met lycra kleding. Is dat kleding die je ook draagt bij een crossfiets of is dat specifiek mtb kleding? Ik kies namelijk ook het liefst voor lycra, maar ik wil geen vergissingen maken om verkeerde kleding aan te doen. Moet ik echt lycra kleding onderscheiden van mtb en cross fietsen? (sommigen zeggen "nemen waar je goed in voelt", maar toch....)

Ik heb namelijk al met 1 ding kleine vergissing gemaakt. Namelijk mijn fietsbroek met zeem was eigenlijk bedoeld voor de crossfiets. Ik had daar geen rekening mee gehouden tijdens de aankoop. Die van een mtb is de zeem namelijk breder omdat het beter op de zadel past had ik gelezen. Maar toch heb ik een lange tocht kunnen maken met die broek zonder dat ik ergens last van kreeg. OEF! (o) Hoe zit dat nu met de shirts?

Ik ben trouwens een casual mtb'er en ik haal mijn mtb routes op https://www.sport.vlaanderen" onclick="window.open(this.href);return false;. Dus ik weet eigenlijk niet veel.

Afbeelding
Afbeelding

Wie is die man trouwens? Is hij de webmaster?

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: vr 24 jan 2020 10:40
door KrisMaes76
Draag gewoon wat je leuk vindt en wat goed zit. Bij mtb zijn er zowel lycra lovers als haters en alles er tussen in :)

lycra wordt veelal gedragen door mensen die toertochten en xc rijden

lossere kledij komt het meeste voor bij enduro - downhill - dj - freeride - ... ( knielappen en andere beschermers passen niet zo vlot op lycra). Bij downhill wedstrijden is lycra zelfs verboden als ik me niet vergis.

Persoonlijk draag ik zelden lycra: het spant te veel, gaat rap kapot bij crashes, het ziet er ook mottig uit en mn bescherming past er niet onder :-)

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: vr 24 jan 2020 15:23
door MTBfietser
Nadat ik het topic had gepost had ik even pagina's en topics overlopen en blijkbaar zijn er mensen die gewone fietskleding aanschaffen die niet specifiek voor de mtb is bedoeld. Ik heb nu een shirtje gevonden die echt heel mooi is! Het is een koers shirt die niet echt spant zoals lycra, maar ook niet wapperd als een oversized shirt. Het is heel mooi en het lijkt een beetje op een mtb-lycra-shirt met volledige rits erin (o) Verder draag ik echt alleen een lycra short, ik heb het ook getest met een baggy mtb short erover en dat viel erg tegen. Waarschijnlijk was de baggy short gewoon niet goed genoeg, maar ik durf er geen geld meer in te spenderen voor een andere baggy short. Die had ik trouwens gekocht van decathlon. Als je wil kan ik foto proberen te posten.

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: vr 24 jan 2020 17:42
door KrisMaes76
Nie te veel stress en gewoon gaan rijden 8) Zorg gewoon dat je iets aan hebt, anders ga je niet ver rijden 8)

bij kledij moet je gewoon er op letten dat het goed zit en niet na een paar uur irritatie of wonden geeft.

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: vr 24 jan 2020 18:12
door Jumping Jack
Niet te druk in maken en dragen waar je je goed in voelt. Goeie lossere mtb-kledij is jammer genoeg niet zo makkelijk te vinden in fysieke winkels (althans niet bij bv VanEyck of Fashion for Cycling)... Ikzelf ben wel fan van de kledij van Craft, zowel voor op de mtb als woon-werk. Kwalitatief goed, en niet zo schandalig duur als veel andere merken. Het is uiteindelijk toch om vuil te maken 8) .

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: vr 24 jan 2020 20:10
door MTBfietser
Nee, ik maak me ook niet druk over de kleding. Mijn winter kleding voor op de mtb was snel gekocht, maar ik was op dit moment al mijn inkopen aan het doen voor de zomer. Eigenlijk had ik alleen een shirt nodig, omdat ik de lycra short al had. Zo had ik een baggy shirt gekocht, wel mooi, maar... ik twijfelde of ik niet liever een lycra shirt zou gehad hebben, omdat mijn broek ook lycra is en toen ging ik daar even naar opzoek. Ik kwam alleen maar shirts tegen voor de crossfiets en dat hielde mij een beetje tegen om een lycra shirt aan te schaffen, maar uiteindelijk toch iets leuks gevonden van rond de 25 euro wat eigenlijk best ook geschikt is voor te mtben naar mijn mening. Het is zowat tussenin, lycra en een beetje baggy en super mooi!

Re: fiets kleding voor mtb

Geplaatst: ma 09 mar 2020 14:03
door Christ D.
MTBfietser schreef:Nee, ik maak me ook niet druk over de kleding. Mijn winter kleding voor op de mtb was snel gekocht, maar ik was op dit moment al mijn inkopen aan het doen voor de zomer. Eigenlijk had ik alleen een shirt nodig, omdat ik de lycra short al had. Zo had ik een baggy shirt gekocht, wel mooi, maar... ik twijfelde of ik niet liever een lycra shirt zou gehad hebben, omdat mijn broek ook lycra is en toen ging ik daar even naar opzoek. Ik kwam alleen maar shirts tegen voor de crossfiets en dat hielde mij een beetje tegen om een lycra shirt aan te schaffen, maar uiteindelijk toch iets leuks gevonden van rond de 25 euro wat eigenlijk best ook geschikt is voor te mtben naar mijn mening. Het is zowat tussenin, lycra en een beetje baggy en super mooi!
Minder zorgen over maken wat je wil of "moet" aandoen en gaan fietsen !!