Forumoverzicht Productinfo Welke bike geniet de voorkeur? Leken info gezocht voor aankoop 2de hands mtb

Leken info gezocht voor aankoop 2de hands mtb

Meningen verschillen (al goed:-) maar toch kan je hier jouw ervaring kwijt over een bepaalde bike.

Moderators: Reflex, Angelo., Test team


jurgen stich Mountainbiker

Berichten: 46
Ik heb momenteel een oude orbea mtb met dus alle nadelen van dien (zwaar,veroudere\versleten onderdelen).
En ben dus van plan te sparen voor een andere 2de hands maar zie door het bos de bomen niet meer als het over verschillende onderdelen gaat (vb veren rock schok?welke zijn goeie).
Dus wou ik even vragen waar ik goeie links met info vind van wat nog goede onderdelen zijn.
Ikzelf ben 1m82 wat is dan je framemaat ? LARGE ? Of hoeveel inch ,wat neem de best ? hardtail ? Ik rij stevig door en het materiaal moet dus wel tegen wat kunnen .

jurgen stich Mountainbiker

Berichten: 46
Is er niemand die info kan delen ?

Boebbel Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 350
Mijn bike: Canyon Lux 6.0 2019
Je vragen zijn nogal heel algemeen. We zien hier op het forum bijna dagelijks een gelijkaardig onderwerp, dus het is misschien de moeite om hier eens in te lezen. De vergelijkingen tussen de verschillende schakelgroepen of welke maat van fiets je nodig hebt, vind je zeker ook als je wat rondsurft. Gericht Googlen kan al veel helpen, zoals "recommended suspension fork mtb".

Bovendien geef je geen info over je budget, wat je met je MTB wil doen of iets anders van achtergrond.

Maar zoals met veel dingen tegenwoordig bestaan er niet echt slechte onderdelen, zeker bij wat deftig onderhoud gaan ze zeker lang genoeg mee.

jurgen stich Mountainbiker

Berichten: 46
He bedankt voor de reactie.
Qua budget ? Ik vroeg hier bij de lokale fietswinkel al eens wat info en zij vertelde mij dat een alu trek al een goeie groep (scam) en vork had met remschijven en 29 er wielen in de fietsen die zij aanbieden.
Bij hun is de prijs daarvoor 750 €
Dus misschien vind ik dan 2de hands iets voor 500 € ?
Mijn doel is hier in veld en bos (regio rond genk en omstreken) maar ik hou wel van stevig doorrijden en een jumpje op zijn tijd.
Misschien in de toekomst ook nog eens naar de ardennen of de voeren.

Free_ltd Mountainbiker

Berichten: 1672
Mijn bike: Niner RKT 9 RDO ‘18
Een instapper nieuw, moet ge uit gaan van €1000. Mits overjaars, kan het €900 zijn. Daar onder zal wel rijden, maar gaat u op termijn wel wat meer kosten aan stukken. Zoals ze hier op het forum vaak zeggen, zijn dat 'fietsen om uw kinderen mee naar school te sturen' :lol:

Het is niet omdat er een sram groep op staat, dat het een goede alu Trek is. Hetgeen na die 'sram' komt, is voornaam. Vroeger zeiden ze dat het goed was als er een Shimano op zit, maar dat gaat van Tournai tot XTR. Bij Sram hebt ge goedkope groepjes en ook dure.

Voor €500 a €750 gaat ge occasie wel wat vinden. Zeker als ge niet persé een 29" wilt, gaat ge voor dat geld nog wel een pareltje vinden bij de 26" bikes.


Keer terug naar Welke bike geniet de voorkeur?