Pagina 1 van 1

ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: do 22 nov 2018 16:09
door Wim meke
Hey,

Ik zit met de volgende keuze:

ZANATTA Z29EVO versus CANYON Exceed 7.0. Allebei in carbon en volledige XT-groep. De Zanatta is echter met carbon voorvork en de Canyon met Fox Rhythm32.
Keuze van voorvork zal ik zelf moeten maken, maar is er een andere kwaliteits-reden waarvoor ik het één of het andere moet kiezen?

Bedankt voor de hulp.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: do 22 nov 2018 16:51
door Free_ltd
De zannata gaat een stuk lichter zijn omwille de carbonnen 'vaste' voorvork. Het heeft dus allemaal zijn voor- en nadelen. De demper vooraan heeft ook zijn redenen, maar het ligt aan u of ge die nodig acht of niet.

Gisteren schreef nog iemand op een ander forum waar ik op zit, dat het voordeel van die verende vork niet opweegt tegen de gewichtsbesparing van van een vaste carbonnen vork.

Ik zelf rij liever met verende vork. Meer grip, minder stuiteren, minder last in de armen, maar een heel stuk zwaarder.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: do 22 nov 2018 17:08
door _anonymus_
Puur functioneel: neem een verende vork.
Ik heb in het begin dat ik met een 29er reed ook met een vaste vork gereden, zelfs Ardennenmarathons, maar nu zou ik mijn verende vork niet meer willen missen. Zeker in de Ardennen toch enkele keren alle controle kwijt geweest met de vaste vork, je moet je rijstijl echt wel wat aanpassen daarmee.
Onlangs de vaste vork nog eens gemonteerd maar was er snel weer af, ik zou toch niet meer terug willen.

Qua merk zou ik tussen die twee voor Canyon gaan: die ontwikkelen zelf hun fietsen.
Zannata is volgens mij een ‘spuitmerk’ dat hun kaders gewoon bestelt in het Verre Oosten en ze laat lakken maar dat zelf geen R&D naar geometrie e.d. doet (is een gevoel dat ik bij hun fietsen heb, ik weet niet of het 100% waar is).
Het feit dat ze een MTB standaard met vaste vork aanbieden geeft al aan op welk publiek zij zich richten. Dit zijn zeker goede fietsen voor lokale TT's, beachracen e.d., maar qua geometrie toch wat voorbijgestreefd t.o.v. de echte MTB-merken.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: za 24 nov 2018 09:48
door Wim meke
Bedankt voor de reacties. Punt is dat ik de fiets ombouw naar trekfiets waardoor hij voor alles gebruikt wordt. Hierdoor wordt het zuiver MTB-en toch een heel stuk minder. Met je bagage ga je op een single track toch wat minder. Ik ben gisteren eens naar de Zannata gaan kijken en ik heb eigenlijk niet het gevoel dat het een pluimpje is. Misschien daarom dat ik nergens het gewicht kan terug vinden? Keuze is nog steeds niet gemaakt.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: za 24 nov 2018 11:36
door kevx
Een Rhythm weegt ong 1850g maar zal veel comfortabeler zijn dan een vaste vork.

Met een vaste vork bespaar je een hoop gewicht en kan je een bredere voorband plaatsen waar je met de druk kan spelen voor comfort.

Een bredere voorband is dan miss weer niet ideaal voor een trekkingfiets ivm de rolweerstand.

Je hebt ook nog een Lauf vork, leunt meer aan bij een vaste vork, geeft een pak meer comfort, weegt <1kg maar daar hangt dan ook weer een prijskaartje aan vast...

Ik zou voor een trekkingfiets zeker een vaste vork durven kiezen maar ik ben ook geen fan van Zannata.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: za 24 nov 2018 14:13
door janssis werner
Het is maar een ideetje van mij. Zou de grail van canyon niet beter zijn voor waar je hem gaat gebruiken.

Grtjs.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: zo 25 nov 2018 10:25
door Wim meke
janssis werner schreef:Het is maar een ideetje van mij. Zou de grail van canyon niet beter zijn voor waar je hem gaat gebruiken.

Grtjs.
Hey Werner, dat is echt wel een prachtige fiets hé. Qua versnellingen ontoereikend voor hetgeen wij er mee doen zoals "Trans Jura" of "Uina Schlucht in Oostenrijk", maar als ik ooit een crossfiets overweeg zal het zeker deze worden.

Re: ZANATTA versus CANYON

Geplaatst: zo 25 nov 2018 10:30
door Wim meke
Hartelijk dank voor de vele reacties. Jullie hebben me overtuigd en de Canyon is in bestelling. Mijn polsen hebben al genoeg afgezien en verdienen wat rust. Spijtig genoeg moet ik wachten tot Februari 2019.