Forumoverzicht Bikemogelijkheden Permanente routes Picardisch Wallonië (WAPI)

Picardisch Wallonië (WAPI)

Ben je van plan een route rijden? Problemen gehad met de bewegwijzering? Wat is de moeilijkheidsgraad van het parcours? Hoe ligt de route er bij na regenval?

Moderators: Reflex, ka.dee, Angelo., Test team


Bericht ma 22 jun 2020 16:12
JDSsmetje Mountainbiker

Berichten: 17
Dag iedereen

Op de website van Picardisch Wallonië staan 14 uitgepijlde mountainbikeroutes (en nog veel meer wandelroutes). Heeft iemand daar ervaringen mee? De link vind je hier

https://www.visitwapi.be/nl/wapi-per-mountainbike/de-routes/

Onlangs hebben wij de permanente route van Frasnes-les-Anvaing gebiket. Ondanks de routes ginder klaarblijkelijk niet onderhouden worden, evenaarde/overtrof het wel meteen de bekende routes van de Vlaamse ardennen (zowel naar fysiek, techniek als landschap). En dat terwijl de route van 22km als 'relatief gemakkelijk' beschouwd wordt op de website. Dat doet verlangen naar meer. Alle ervaringen met de routes uit de regio zijn daarom welkom. Het gaat voornamelijk om Beloeil, Péruwelz, Bernissart, Antoing, Doornik, Silly, Frasnes, Ellezelles en de Waalse zijde van Kluisbergen.

Welke zijn de moeite?

Bericht wo 24 jun 2020 20:33
Jumping Jack Mountainbiker

Berichten: 235
Mijn bike: Kona Hei Hei / Granville Fuse Team
Merci voor de link, die ga ik ook eens doen. Alleen geen hm’s te vinden op die site precies (niet onbelangrijk als ik mijn zoontje wil meenemen, die is geen grote fan van veel klimmen :-D ).

Bericht zo 05 jul 2020 20:59
JDSsmetje Mountainbiker

Berichten: 17
De 28km route van Frasnes heeft alvast rond de 500 hoogtemeters en is dus best pittig. Andere routes zouden volgens de site dan weer overwegend vlak zijn. Soms kan je ook een GPS file downloaden (dan weet je het ook als je die ergens inlaadt).

Bericht wo 08 jul 2020 21:26
cowboy peter Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 1603
Mijn bike: flash29, epic , synapse
Jumping Jack schreef:
Merci voor de link, die ga ik ook eens doen. Alleen geen hm’s te vinden op die site precies (niet onbelangrijk als ik mijn zoontje wil meenemen, die is geen grote fan van veel klimmen :-D ).


alle routes rond peruwelz ,beloeil enz zijn vooral bosroutes. hier en daar wel een helling, maar niet klimmen zoals in pays de collines. Een zeer aangename streek om te gaan rijden met veel bos . Soms dreven, maar vooral kleiner paden door de bossen. zoek maar eens op bij toertochten van peruwelz, huissignies, willaupin, wiers,.. . een streek waar iedereen wel zijn gading vindt.

Bericht do 17 sep 2020 22:16
Prospeer Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 477
Mijn bike: Cube Reaction GTC
Merci voor de link, hier wil ik wel eens gaan biken 8)


Keer terug naar Permanente routes