Forumoverzicht Bikemogelijkheden Permanente routes Houffalize

Houffalize

Ben je van plan een route rijden? Problemen gehad met de bewegwijzering? Wat is de moeilijkheidsgraad van het parcours? Hoe ligt de route er bij na regenval?

Moderators: Reflex, ka.dee, Angelo., Test team


Bericht do 16 jan 2003 01:47
PIPO Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 4
Mijn bike: TREK FUEL-xt-magura-dt swiss.
MAANDAG ROUTE 5 GEREDEN IN HOUFFA ! HEEL VEEL IJZEL EN SNEEUW OP ROUTE TEGENGEKOMEN MAAR WEL FERM LOL GEHAD SAMEN MET BIKE PARTNER ! EERST IN COO GESTOPT OM TE GAAN BIKEN MAAR DAAR WAS GEEN DOUCHE BESCHIKBAAR IN TEGENSTELLING TOT WAT ER OP HET NET STAAT ! DUS MAAR VOOR DE TWEEDE MAAL IN DRIE WEKEN NAAR HOUFFA ! TOEN 3 GEREDEN EN NU DUS 5 ! ACHTERAF PRIMA DOUCHE EN DITO AFTERBIKE ! PERFECTE BEPIJLING VOOR EN NA DE BOCHT! DIT IS DUS INDERDAAD HET MEKKA VAN DE BELGISCHE BIKE SPORT WAARD !


Op het forum betekent hoofdletters hetzelfde als roepen.

Mvg ice

Bericht do 23 jan 2003 16:41
Mick Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 635
Mijn bike: Vosselaar

Wast u in rivier "de Outhe" die is daar vlakbij! :D
Van de koude moet je niks aantrekken, daar wordt je hard van! 8)

Bericht do 23 jan 2003 18:54
PIPO Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 4
Mijn bike: TREK FUEL-xt-magura-dt swiss.
als je er op de markt staat dan rij je er gewoon achter de kerk naar beneden , daar is een kleine sporthal met tennispleinen . voor 1,5 euro mag je er douchen , grote verwarmde douche met termostatische kraantjes . wanneer ga je en welke route ga je rijden? 8)

Bericht wo 29 jan 2003 16:20
PIPO Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 4
Mijn bike: TREK FUEL-xt-magura-dt swiss.
route 3 vind ikzelf de mooiste route , gisteren nog de 2 en de 6 gereden samen goed voor ongeveer 40 km , parcours lag er redelijk zwaar bij vooral de 2 . volgende week gaan we de 1en de 4 nog doen en dan hebben we ze allemaal op ons palmares staan ! 8)

Bericht vr 04 jul 2003 14:35
eekhoorn Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 352
Mijn bike: ijzer en alu
yow!

wij zijn vorige week met een paar vrieden e weekendje gaan biken in houffalize

achteraf bekeken is de blauwe (25 km) veruit de mooiste en moeilijkste, ondanks de mindere afstand vergeleken met de rode

de rode 3 vond ik dan persoonlijk wat minder wegens het meest geasfalteerde weg

Bericht vr 25 jul 2003 12:02
OBOM Mountainbiker

Berichten: 19
Mijn bike: Manitou HT
Ah, Houffa!
Bij uitstek het mooiste stukske België voor de biker...maar waarom toch weer zoveel ASFALT in de routes? [-X En dat terwijl de mogelijkheden aldaar ongekend zijn...
Wat mij iedere keer als ik daar ben wel weer opvalt, is hoe ongelofelijk bike-vriendelijk men daar is. Top! Alleen jammer dat ik nog steeds pijn in de knieeën heb, van de smak die ik daar in april maakte. Auw. En de deuk in mijn frame is nog wel het ergste... :(

Bericht ma 28 jul 2003 09:20
Tom Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 494
Mijn bike: Ridley Scorpion, Scott Addict Sl, Emrin cross

Beste Misty,
Mijn schoonouders hebben een buitenverblijfje naast route nr. 5. Als je deze volgt, kom je op een bepaald doorheen (na een km of 23) een camping die "Moulin du Bistain" noemt.
Dit alleen maar om te zeggen dat ik zéér regelmatig in Houffa vertoef. Zelf vind ik route nr. 1 veruit de mooiste. Slechts 15km lang, maar best wel de moeite. Vrij technische afdaling in (vlak voor de oversteek via een brugje over de Ourthe), gevolgt door een klim van 1100 m lang. Echt leuk !
Route nr. 3 is ook best fijn (vooral naar het einde toe), maar spijtig van de vele stukken asfalt.
Ik maak lussen van de bestaande routes waarbij ik zoveel mogelijk asfalt mijd, samengevoegd met zelf uitgezochte verbindingsstukken. Zo heb ik een ietswat 'vaste" tocht van 75 km met 1450 hm.
Binnekort weer vakantie, en dan ga ik eens van Houffa binnedoor naar La Roche rijden.
p.s. Naar Vielsalm rijden is goed te doen.

Bericht ma 04 aug 2003 14:23
Misty Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 665
Mijn bike: Rocky Mountain Element 999 RSL 2013 - Ednine 29er 2014 - S-Works Tarmac SL4 2012

We zijn dus in houffa gaan biken,woensdag aangekomen was het hevig aant regenen en onweren maar rond een uur of 4 begon het wat uit te klaren en hebben we als nog een ritje kunnen maken!We hebben eerst route 1-6 gereden samen goed voor 27km en 460hgtmtrs in 1:27u het lag er toen redelijk gevaarlijk bij in de afdalingen door de voorbije regen maar het was toch genieten!Uitschieter vond ik de lange stijle klim in route 1 !!!De volgende dag belofden ze mooi weer en dat was het ook!!We hebben dan eerst route 5 gedaan en na een stopje van een 15min en ne frisse cola hebben we de 4 gereden samen goed voor 65km en 1040ghtemtrs!!De laatste dag hebben we route 2 gedaan en dit vond ik wel de lastigste, 25km met 600ghtemtrs!Op de 3dagen reden we alle routes behalve route 3 maar die deden we vorig jaar al,houffa blijft een prachtige streek om te biken en moet je zeker eens gedaan hebben alhoewel ik vind dat ze eens wat routes mogen bijmaken en zeker eens een grotere afstand erbij!!!Ons bezoek aan houffa was geslaagd behalve het hotel was een ramp "ol fose d'outh"zeker geen aanrader,het eten was er alles behalve goed en zelfs verse handdoeken krijg je er maar 1x in de week!Als je goed wil eten in houffa ga dan naar "le coqeulicot"daar gaan we de volgende keer een kamer huren ook!Maar over het hotel zal ac-biker nog wel teen en tander kwijt willen!Groetjes misty :wink:

Bericht ma 04 aug 2003 18:30
A d r i Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 5005
Mijn bike: titanium x 6 , carbon x 1

ik ga al jaar en dag naar Ol Fosse en ik kan er geen slecht woord over zeggen... jammer

En inderdaad, de kortste routes zijn de pittigste.

Als je de kans hebt, rijdt dan met de fiets naar La Roche en doe er daar ook een paar..

Bericht do 18 sep 2003 07:39
Blink360 Mountainbiker

Berichten: 85
Mijn bike: Trek 970 & Trek Liquid 10
gisteren geel (1) en rood (3) gedaan.
Geel is 15 km en het pittigst: eens Houffa uit, klimmen , dalen over rotsgrond, klimmen over rotsgrond met keien...jammer wel na een mooi stuk afdaling te moeten afstappen voor het brugje...even rust op de baan en dan een lange steile klim.
Rood 3 is 35 km en loopt samen met geel 1 in het begin...dus steile klim, even later stijle afdaling met wedoversteek gevolgd door steile klim. Daarna deed het parcours me wat denken aan de Vlaamse Ardennen (bv. Brakel) paden en relatief veel asfalt en zacht glooiend landschap. Eens terug bij Houffa krijg je de kers op de taart: een afdaling om U tegen te zeggen (steil, rotsgrond, boomwortels met bochten) gevolgd door een klim om daarna te dalen richting Ol Fosse D'outh.

Conclusie: prachtige streek, Houffa lost de verwachtingen in!

Volgende

Keer terug naar Permanente routes