Forumoverzicht Lounge bar Showroom Trek Procaliber 9.8 SL

Trek Procaliber 9.8 SL

Stel jezelf hier voor. Tevens geven we jullie hier de gelegenheid om je materiaal te showen.

Moderators: Reflex, Angelo., JanMan, Test team


Bericht di 11 apr 2017 21:36
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 783
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Ik ga nu de upgrade kit naar de Charger demper (die in de SID RLC en Worldcup zit, 210eu) kopen, deze zou blijkbaar echt wel veel soepeler aanspreken dan de Motion Control demper die in de SID RL zit. Als ik voor dat bedrag een veel aangenamere vork kan hebben, dan waag ik de gok. Ik zal jullie op de hoogte van mijn ervaringen.

Bericht zo 16 apr 2017 21:24
Kevin82 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 528
Mijn bike: Trek Superfly 29" en Scott Spark 29" RC

De mijne is ook geleverd en heb hem vrijdag opgehaald. Ik heb een Fox performance vork liggen om meteen te wisselen. In deze vork ga ik ws ook nog een FIT4 demper monteren maar dit zal bij het eerste onderhoud gebeuren.

Bericht ma 08 mei 2017 15:55
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 783
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Afgelopen week de DNA Motion Control demper vervangen met een Charger 2 demper (degene die ook in de SID RLC en World Cup zit). Het verschil was meteen merkbaar: zelfs met de hand kon ik de demper dieper induwen. Fietsen dan maar: bij het op de pedalen staan merk ik duidelijk dat de vering veel soepeler aanspreekt (zoals ik gewoon was van een goed werkende Fox op m'n vorige fiets). De lockout werkt knalhard: hier zit geen demping meer op. Ter vergelijking: met de vorige demper kon ik de vering nog paar mm induwen. De lockout wordt direct uitgeschakeld bij een grote impact. Werkt perfect dus. Ik heb er nu een stevige rit in Waals Brabant en de Ardennen mee achter de rug, en voor mij is de upgrade echt zijn geld waard. Daar waar het me bij de SID RL voortdurend opviel hoe star de vork is, is dit gevoel met de Charger 2 demper volledig verdwenen. Het blijft een vork voor XC gebruik, maar het comfort, het rijplezier en de controle varen er wel bij. (Nu de vork nog deftig leren afstellen: geen idee hoe ik merk dat ik de rebound of low compression speed zou kunnen verbeteren.. iemand tips?)

Voor degene die geinteresseerd zijn in hoe zo'n demper er uitziet: hieronder de 'oude' SID RL demper, bestaande uit twee stukken en met een open olie circuit. Daaronder de nieuwe RLC demper, bestaande uit één stuk en met een intern oliecircuit.
Afbeelding
Afbeelding

Bericht ma 08 mei 2017 19:00
madskatingcow Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 5163
Mijn bike: Scott Scale 900 RC WC 2017 - Scott Spark 900 RC WC 2017
Allez, mijn ervaring bevestigd ;)

Zaten er van die crush washers bij de upgrade kit? Die zitten tussen de moer en verkoopt aan beide zijden.

Bericht ma 08 mei 2017 23:05
spaghetti_2 Avatar gebruiker
Mountainbiker

Berichten: 783
Mijn bike: Trek Procaliber 9.8, Rose X-Lite
Inderdaad, bedankt nog voor je input destijds :)
Ja, bij de demper zat een bottom nut, inclusief crush washer. De bottom nut is trouwens dezelfde als die van de Motion Control demper. De crush washers heb ik nog niet vervangen, Rockshox geeft zelf aan deze slechts te vervangen bij een 200h service beurt, en niet bij de kortere 50h service beurt

Vorige

Keer terug naar Showroom